29 Temmuz 2009 Çarşamba

ARMAN İÇİN OYNA vol.7















Amatör şubelerden sorumlu yazarımız Barad-dur iletti soldaki armayı bana. Kahramanmaraş'ın amatör takımlarından Ferhuşspor'un arması. Kulüp hakkında ne bir bilgi buldum ne de dişe dokunur bir kaynak. Google'a yazdığınızda sadece oynadığı maçlarla ilgili bilgiler çıkıyor. Diğer armayı anlatmama gerek yok sanırım. Hollanda'nın 3 devinden birisi, 1908 tarihinde kurulan Feyenoord'un arması. Armadan 1982 yılında kurulduğunu anlıyoruz Kahramanmaraşspor temsilcisinin. Yalnız kuruluş aşamasında bir Hollanda'lı mı bulunuyordu, yoksa kuran Maraşlılar Feyenoord taraftarı mıydı, yoksa kulüp başkanı, oğlunun ekran koruyucusuna bakıp amblemi görünce cidden cukkaladı mı bilemiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yoruma not düşsünler.

8 yorum:

sukullaci dedi ki...

bu artık resmen ayıp

Hayatımız Futbol dedi ki...

özenmişler mi dalga mı geçmişler belli değil ama her türlü komik olmuş :D

MaX CadY dedi ki...

googleda arama yapınca böyle bir amblem çıkıyor.

http://home.tiscali.nl/imamoglu/kmfutbol/img/logos/ferhus.png

Unknown dedi ki...

belki de deneme olsun diye yapılan amatör çalışmalardan biridir hemen kesin yargıya varmamak gerek.ama öyle değil ise o zaman hoş değil.

Adsız dedi ki...

Posttaki logo, sözkonusu takım tarafından bir dönem kullanılmış.Belki kuruluşta belki de daha sonraki bir dönem.Amatör takımlar daha sonraları logo değişikliğine gdebiliyorlar.Örneğin Yeni Menemen Belediye Spor ilk yıllarda Fenerbahçe'nin amblemini birebir kullanmış.Daha sonra yeni bir logo seçmiş.Durum bundan ibaret.

Çetin Cem dedi ki...

şimdi fikir hakları denir, ne bileyim hak hukuk denir ama bi amatör kulübün böyle bir logo kullanması bende sempati yarattı. amatör takım be işte, ismi de benziyormuş, belki ufak bir dalga geçme hikayesidir, belki de canları istemiştir. her iki durum da beni rahatsız etmiyor. amatör takım neticede, bırakınız yapsınlar.

Dalin dedi ki...

Takımın gerçek logosu bu değildir. Bir dönem bunu kullanmışlardır. Gerçek logo budur, http://www.futbollogo.com/resimler/ongoruntu/ferhusspor.gif

venezia dedi ki...

şimdi hiç öyle bok atmayalım efendim, altta 1982 yazan kısımda 'kahramanmaraş' yazmadığı sürece bunun arak olduğunu kimse inandıramaz bana :P

tam ; 'şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik' lik bir çalışma,yapanların eline emeğine sağlık..

repleri görelim !