13 Temmuz 2009 Pazartesi

BABALARININ ÇİFTLİĞİ

Son 2-3 yıldır bu hayalim var aslında. İngiltere'nin amatör seviyesindeki, dokuzuncu veya onuncu ligden bir takım alarak idare etmek. Tabi bu işi birkaç kişi ile ortak yapmak lazım ve İngiltere'de de bir bağlantınızın olması lazım. Hollanda'daki haberleri de takip ediyorum sıklıkla. Örneğin Salisbury City kulübü geçtiğimiz Nisan ayında 1 pounda satılığa çıkmıştı. Atlamıştım hemen tabi ama kulübü satın alanın 100.000 poundluk bir borcu da yükleneceğini görünce hevesimiz kursağımızda kalmıştı. Açıkçası belirttiğim seviyelerde 40-50.000 pound veya Hollanda'da euro civarı rakamlara satılığa çıkacak kulüplerden birisini bir gün kapatacağım ama bakalım. Zaten o kadar paramız olsa kenarda şimdi en kötü Championship'te bir takımla tozunu atıyorduk ortalığın ama işte kısmet. Biz böyle kendi kendimize gelin güvey olurken elin çoluk çocuğuna babası kulüp hediye ediyor.

Her şey aslında İngiltere futbolunun altıncı kademesi, Güney Konferans Ligi'nde mücadele eden Dorchester Town FC'nin sahibi Eddie Mitchell'ın League Two takımı AFC Bournemouth'a başkan olmasıyla başladı. Mitchell şu anda Bournemouth kulübünün hisselerinin % 50'sini de elinde bulunduruyor. Tabi aynı anda iki kulübü birden idare edemeyeceği için Dorchester Town kulübünü almış 2 tane oğluna hediye vermiş. Babaya bak. Biz eve takdir getirince bilgisayar alsın diye beklerdik, adam kulüp veriyor çocuklarına. Biri 18 öbürü 21 yaşındaki Josh ve Tom Mitchell kardeşler İngiltere'nin en genç kulüp sahibi haline geldiler böylece. Josh 2 sene önce kulübün stadyumu Avenue Stadyumu'nun park yerinde çalışmış part-time olarak. 21 yaşındaki Tom'un durumu daha ilginç, takımda orta sahada oynuyor. Teknik direktör Roy O'Brien ne yapsın şimdi? Orta saha oyuncunuz takımın sahibi, sıkıysa oynatma. Gerçi Tom "herkes gibi davranılsın bana da, ayrıcalık istemiyorum" demiş ama O'Brien her maç kadrosuna default olarak yazıyordur ismini. Birader Josh'un demecini okudum, gözümde yaşlar birikti. "Zamanında CM oynarken sanal alemde yapardık bu işleri, şimdi gerçekten kulübün sahibiyiz" demiş. "Benim hayalimdi lan o" diye bağırasım geldi. Bu adamlar yazılı sözlü derken kulübü de yönetemezler. Okulda kendilerini tanıtırken müthiş fiyaka yaparlar yalnız. "Merhaba adım Josh Mitchell, 18 yaşındayım boş zamanlarımda İngiltere Ligi'nde kulüp yönetiyorum".....vaşşşşş

Tabi bu işin bir de şu yanı var. Bu adamlara "babanın çiftliği mi ulan bu kulüp?" de denmez. "Evet lan babamın çiftliği" dese gık diyemezsin. Öyle...

8 yorum:

varol döken dedi ki...

kulüp kurmanın kuralı nedir? sıfırdan çıksan toplasan 11 adam, tesis yerini falan ayarlasan, nasıl kulüp kuruyorsun?

kulüp kurana kadar aç bir kulüp rakı, sarıyer i izle, rıdvan vardı çok yetenekli çocuk şeytan mı ne diyorlardı, hey gidi:)

omega dedi ki...

Yalnız şu postla beraber anladım ki şu kulüp alma hayali bi tek bende yokmuş.FM, CM oynayan herkesin içinde varmış.Bi gün bakarsın tüm blog sahipleri olarak bi takımı alırız, internetten yönetiriz takımı :)))

Olympian dedi ki...

@varol doken

blog ortamlarinda gencleri alkole ozendiriyorsun. dikkat et, ortam kotu : )

varol döken dedi ki...

özeniyorlar sofralarını özene bezene kursunlar, rakı ciddi iştir barda içilmez!

Northx dedi ki...

kulup satin alinca cm/fm'deki gibi guney amerikadan oyuncu izleyeyim, transfer donemi gelsin pazarliklar baslasin, yeni adam alinca takim ici atmosfer pozitif etkilensin kolej havasi olsun gibi olmuyo tabi o is, salisbury'i de alsan buyuk sorumluluk. ama sorumluluk da olsa muhtesem keyifli bi durum, gozumu conference north'ta fleetwood town'a diktim. takimin basina stevie nicks'i getirecegim iddiasi kulislerde konusuluyor.

Baran Doğan dedi ki...

Fena halde Murat Soydan'a benziyor.

esen dedi ki...

@omega
internetten satin alip kulup yonetme olayi zaten var Ingiltere'de. Iki takim (hangi seviyedeler hatirlamiyorum simdi) yapmisti bu olayi, bir suru de "yoneticileri" var. Oyla kararlar aliniyor.

Kalten dedi ki...

Arkadaşım kulüp sahibi demişsin ama bu adam bildiğin American Idol jürisi Simon Cowell, gelecekten dönmüş, hehe