27 Temmuz 2009 Pazartesi

BATAN GEMİNİN MALLARI

























Bu blog açıldığından beri Avrupa ağırlıklı olmak üzere, dünya üzerindeki taraftar kitlesinin takımlarına olan bağlılıkları üzerine örnekler veriyoruz ve bu örnekleri Türkiye'de meydana gelen hadiselerle karşılaştırıyoruz. Genelde Türkiye dışındaki ülkelerin bizim karşılaştırmalarımızda sınıfı geçtiğini söylememiz lazım. Ama aşağıdaki olayda böyle bir durum yok. Kimsenin sınıfı geçmesi mümkün değil zaten iş sadece bağlılıkla alakalı bir durum değil, biraz da pazarlama ve forma tasarımının da rolü var. Yukarıdaki deplasman forması 23 Temmuz günü satışa sunuldu ve görüyorsunuz Newcastle United kulübü bununla ilgili bir ilan hazırladı, ki ilan internet sitesinde belli bir süredir gündemdeydi. Satışa çıkmış formalar. Satın almaya kaç tane adam gitmiş? 3. Üç. III. 3 tane adam dizilmişler kapıya. 18 yaşındaki Stephen Watson, "formasında değilim işin, bunu Newcastle semt pazarında 2 pounda satamam ama maksat kulüp para kazansın, yoksa üstüne bir şey giymeden evden çıkmam" babında özetlemiş olayı zaten. Hadisenin ne kadar acıklı olduğunu ilandakki % 20 rakamı özetliyor zaten. Satışa çıktığı anda % 20 fiyat indirimi gelmiş formaya. Dünya tarihinde bir ilk sanırım bu, satışa çıkartılan ürünün aynı anda fiyatının, hem de bu oranda düşmesi.

Newcastle taraftarları geçtiğimiz hafta takımlarının küme düşmesine ve daha teknik direktörünün bile tam olarak belli olmamasına rağmen önümüzdeki sezonun kombinelerini silip süpürmüşlerdi. Demek bu iş İngiltere'de "ne varsa yerim" havasında olmuyor. Sen muzlu süt gibi forma yaparsan anca 3 kişi gider işte almaya. Hoş bir tek ben mi o kadar kötü bulmadım bilmiyorum. Tabi olayın siyah-beyazdan böyle bir formaya gelmekle de alakası var.

Bu arada takım dün hazırlık maçında, Martins, Taylor, Barton gibi de bünyesinde bulunduran kadrosuyla Leyton Orient'e 6-1 mağlup oldu. Maçı izleyen Newwcastle taraftarlarının beşinci golü yediklerinde "Mike Ashley'den nefret ediyorsanız ayağa kalkın" tezahüratı yaptığı söyleniyor ("Ayağa kalkmayan Mike Ashley olsun" deyin siz buna).

6 yorum:

varol döken dedi ki...

ben adamları veriyorlar sandım, hadise öyle daha ilginç olmaz mıydı:)

tosun dedi ki...

Forma sadece benim mi gozume hos geldi ya?
Tamam, NU taraftarlari begenmesin onu anlayabiliyorum da, disaridan bir goz olarak sadece ben kendimi biliyorum formayi begenen. Zevklerimden suphe etmeye basladim.

Ser dedi ki...

bence abartildigi kadar kötü degil ama FD'nin dedigi gibi takimin renkleri siyah beyazken böyle bi forma cikarirsan ortaya, sonuc bu olur..

Çetin Cem dedi ki...

haha muzlu süt benzetmesi güzelmiş. ama bi deplasman forması için o kadar da facia değil. sonuçta newcastle yine siyah beyazını giyecek st. james' park'ta.

yalnız %20 indirim olayında (*) ile belirtilen açıklamayı okuyunca pre-sale (ön satış) dönemi için yapılan standart bir indirim gibi göründü bana. şu an 30 pound'dan satılıyorlar. ilk çıkış fiyatı 37.5civarıysa zaten fazlaymış. (tüketicinin erkan abisi gibi olduk)

mcdonell dedi ki...

the spoiler bu forma için "newcastle's disgusting away kit" yorumunu yaparak söylenecek herşeyi soylemiştir.

alchoburn dedi ki...

bence siyah beyaz çubuklu forması varken bu da hoş bir renk seçimi olmuş. taraftarın tepkisinin ardında başka birşey olabilir mi?