23 Temmuz 2009 Perşembe

BİR 2010 MASALI














Bir süre sonra, basketbolda 2009-2010 lig kuraları çekilecek. Ama bir dakika... Yöneticilerimizin senelerdir söylediğine göre, bu sene ligde değil, Avrupa'da hedef yılı. Öyle ya, Aydın Örs'ün görevine bu yüzden son verilmemiş miydi? Türkiye Ligi zaten çantada keklikti ama artık Avrupa'da da ismimizden söz ettirmek gerekiyordu. Bir salonumuz olacaktı. Orada Final Four oynanacaktı. Belki kupada değil ama finalde kesin olacaktık. Hem bir plan, hem de bir program yapmıştık. Bu derece kurumsal bir kulübün, bu derece kurumsal yöneticilerin şahı bir isimle hedefe ulaşmaması mümkün müydü? Mahmut Uslu denince akan sular dururdu. İşte aşağıda akarken duran sulara bir kaç örnek. Çok da geriye gitmeye gerek görmeden, resmi kaynakların dışına çıkmayı düşünmeden ufacık bir derleme...

Burada yazılanların gerçekleşme imkanı yok mu? Vardır herhalde. Peki bunların belli bir plan-program dahilinde ve rasyonel hamlelerle yapıldığını söyleme imkanı var mı? Buna "Var" diyen beri gelsin...

Maalesef, hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.
---------------------------------------------
27 Kasım 2008
Yüksel Günay, "Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı, yönetimi ve camiasıyla Türk sporuna katkılarını sürdürüyor. Ataşehir'de yapacağımız Fenerbahçe Ülker Spor Salonu, tüm Fenerbahçelilerin ve Türkiye'nin gurur duyacağı bir tesis olacak. Spor salonumuz, 2010 yılında tamamlanarak Dünya Basketbol Şampiyonası'nda da Türk sporunun hizmetinde olacak" dedi.

1 Eylül 2008
Nedim Karakaş : "Yeni hedefimiz 2010, 2011 yıllarında Euroleague'de Final-Four'a kalabilmek. Bu doğrultuda transferlerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz."

26 Temmuz 2008
Aziz Yıldırım, divan üyelerine yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Uzun zamandır çalıştığımız Ataşehir'deki kapalı salonla ilgili, imarla ilgili problemleri sona erdi. Artık orayla ilgili projelerin yapımına başlandı. Kısa sürede temelini atacağız. 2010'da 12 bin kişilik salon, altında iş merkezi, yanında otel ve yanında kapalı yüzme havuzuyla birlikte kulübümüzün hizmetine girecektir. Kenan Evren Lisesi'ndeki problemler de bitmiştir. Yeni Kenan Evren Lisesi'nin yapımına 15 gün içinde başlayacağız."

8 Temmuz 2008
Nedim Karakaş : "Bizim hedefimiz 2010 veya 2011 yıllarında Avrupa'nın en üst seviyelerine gelebilmek. Bunu daha erken gerçekleştirebilirsek neden olmasın."

8 Ekim 2007
Nedim Karakaş : "Bizim uzun yılları kapsayan programımız var. Yönetimin 2010 ya da 2011 yılında Avrupa'da final oynama hedefi var. O nedenle uzun vadeli anlaşmalar yapıyoruz."

1 Eylül 2007
2010 Final Four'una adayız! Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu, Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu ve beraberindeki heyetin kulübümüzü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, genç oyuncularla Avrupa'da başarılı olmayı hedeflediklerini belirterek, 2010 yılına kadar yapılacak yeni spor salonumuzla, 2010 yılı Euroleague Final Four organizasyonuna Türkiye olarak talip olduğumuzu söyledi.

4 Ağustos 2007
Asbaşkanımız Mahmut Uslu, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Ülker'in 2010'a kadar Avrupa Ligi'nde başarılı olma hedefi olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe Ülker'in gençlerle 2010'a kadar bu başarıyı elde edeceğini sanıyorum. Onun için 2010 yılındaki şampiyonaya Türkiye olarak, yeni yapacağımız salon ile talip olduğumuzu söyledik. İnşallah olumlu karar verirler. 2010'da Türkiye'de yeni salonumuzda böyle bir organizasyona talip olduğumuzu resmi olarak Bertomeu'ya ilettik" diye konuştu.

2 Haziran 2007
Yöneticimiz Mahmut Uslu da maçtan sonra yaptığı açıklamada Fenerbahçe Basketbol takımının 2010 yılına kadar Avrupa`da büyük başarı kazanacağını söyledi.

18 Haziran 2007
Tanjevic'in dünyanın bildiği bir basketbol adamı olduğunu söyleyen Aziz Yıldırım, "Türkiye'deki başarısının yanı sıra, Avrupa'da da başarılı olan bir Fenerbahçe yaratmak lazım. Kendisiyle 3 yıllık anlaşma yapıyoruz. Biz şampiyonuz, bundan sonraki şampiyonlukları da kendisinden bekliyoruz" dedi.

18 Haziran 2007
Yeni bir dönemin başlayacağını söyleyen Mahmut Uslu, "2 yıl sonra 12 bin kişilik salonumuz da olacak. 3 yıl sonra bu gençlerimizle Avrupa'da final oynayacağız. Tüm çalışmalarımız bu yönde" dedi.

by Canarino

9 yorum:

Adsız dedi ki...

"Kurumsallık" masalı çerçevesinde etrafındakileri bu kadar uyutan,kandıran ve bu kadar iş bilmez olan bir yönetim görmedim açıkçası...Saçma sapan hareketler yapacaksan en azından "kurumsallık" vs. tarzı terimleri kullanma bari..Hayır bi müddet sonra komik ötesi oluyor ama inandırıcı olmuyor...

Ancak ne yazık ki hala bu hikayelere inananlar var ve sayıları da bir hayli fazla...

varol döken dedi ki...

joe'nun hikayesine inanan adam, bunlara inanmış çok mu? beni rahat bırakın arkadaş, ben masal seviyorum:) mahmut uslu kötü kurt ama... dos santos da yeni masal kahramanı... bir kulenovic vardı ne oldu ona... allah onun ve levent topsakal'ın cezasını versin!

Olympian dedi ki...

futbolda da vardi 2010 hedefi, daha 1 yil onceden uzeri cizildi, yeni hedef kondu.

Sosyal_FB dedi ki...

Al sana Kulenoviç, Varol :)

http://free-zg.htnet.hr/Faruk/index.html

CaRtMaNtR dedi ki...

Ataşehirde o 2010'da bitecek salonun projesi ne alemdedir bilmem ama tek çivisi çakılmadı onu biliyorum :D

Fenerbahçeli olmasamda evimin dibinde oynanacak olan Euroleague maçlarını izlemek hatta olası milli maçlara gidebilmek fikri ile bu projenin bir gün gerçekleşmesini isterim.

Ama salon çevresinde Mahmut Uslu ile sözlü ve fiziksel tartışmaya girebilme ihtimalimden tırsıyorum maça diye karakola düşmeyelim :D

varol döken dedi ki...

bu pezevenk bütün sene rüya takımın nasıl içine ettiğini ve stefanel trieste maçında topu nasıl kullanması gerektiğini o ayı levent'e nasıl anlatamadığını da yazsın... o maçtan sonra bıraktım ben basket maçlarına gitmeyi, canarino abi söyle bunları da yazsın...

Sosyal_FB dedi ki...

Rüya takımın da içine edileceği varmış Varolum. Kenny Miller ve Mc Rae'yi saygıyla analım.

Minero dedi ki...

Kronoloji tersten olsa daha güzel olurmuş sanki..

tolga73 dedi ki...

Mahmutcum, hedef 2010 der, olmadı sonra 2015 der, 2020 der, der, der. Tribünden tepki var mı; yok, forumlarda bile tepki yok (varda epey bir azınlıkta) eh başkanda mutlu ki bu hep yönetimde. Eh o zaman salla mahmut salla. 2012'de hedef mars'a yolculuk.