23 Temmuz 2009 Perşembe

RUHR'DA İNTERNET SAVAŞLARI














Ruhr derbisi hakkında Borges daha önce bir çok yazı yazmıştı kendi blogunda. Biz de zaman zaman değinmiştik. Borussia Dortmund ile Schalke 04 arasındaki bu büyük rekabet sadece Almanya'nın değil dünya futbolunun en önemli rekabetlerinden birisi. Rekabet nasıl sadece sahadaki futbolu değil, saha dışındaki aksiyonları da etkiliyorsa Ruhr derbisinde de olan bu. Bu tür rekabetlerde taraftarların birbirlerine karşı sürdürdükleri psikolojik savaş çok önemlidir. İşin içine internet girdiğinden beri de yapılan icraatler ve şaşırtıcı hamleler giderek artmaya başladı. Resmi site veya taraftar sitesini hackleme de bu akımın ortaya çıkardığı hadiselerden birisi. Şubat ayında Dortmund'lular, Gelsenkirchen ekibinin resmi internet sitesini hacklemiş ve Kuranyi'nin kontratının oyuncuyla yapılan görüşmeden sonra feshedildiğini ana sayfaya haber olarak yerkeltirmişti. Bu haber ışık hızıyla yazyıldı, hatta Bild kendi internet sitesine haber olarak düştü. Ama işin aslı anlaşılınca Dortmund taraftarları ellerinde screenshotlarla bir hayli dalga geçtiler ezeli rakipleriyle. Şimdi gülme sırası Schalkelilerde.

























Dün Borussia Dortmund'un resmi internet sitesinde Luca Toni ile anlaşıldığı haberi yer aldı. Üstelik Toni'ye bir de, Fotomaç misali, sarı siyahlı forma giydirilmişti, hatta Louis Van Gaal'in Luca Toni'yi bu transferin gerçekleşmesi sonucu kadrodan çıkardığı bile yazıoyordu. Tabi işin aslı ortaya çıkınca screenshot alanlar mavi beyazlılar oldu. Şubatın rövanşını aldılar böylece. Dortmund'un kulüp direktörü Michael Zorc, "Toni'nin maaşını ödeyebilmemiz için bir İngiliz bankasını soymamız gerekir" şeklinde işe espriyle yaklaşmış ama kopacak şamatadan kurtaramaz kulübü. Bu arada Dortmund demişken ufak bir not düşelim. Alexander Frei'nin 30 yaşında ülkesine, Basel'e dönüşü erken bir ayrılık oldu Alman kulübü için. Dortmund Frei'nin yerine bir forvet arayışında şu anda.

1 yorum:

Minero dedi ki...

Sayın FD öyle bir demişsin ki BVB forvet arıyor diye aramızdan elinde forvet oyuncusu olan menajerler var da sanki "kakalayın satın malınızı" der gibi olmuş :) Bu arada şakalardan Schalke'ninki daha başarılı...