22 Temmuz 2009 Çarşamba

FLYING DUTCHMAN'IN SEYİR DEFTERİ-27




















Brezilya'nın efsane sol kanat oyuncusu Manuel Francisco Dos Santos ya da bizim bildiğimiz adıyla "Garrincha", milli takım kariyerinde milli olma/galibiyet oranı açısından en yüksek yüzdeye sahip oyuncudur. Garrincha 1955'te Rio'da oynanan Şili maçıyla ilk milli maçına çıktıktan sonra Brezilya milli takımıyla çıktığı 59 maçta yenilgi yüzü görmemiştir. 11 yıl süren bu seriyi 1966 Dünya Kupası'nda Macaristan Brezilya'yı 3-1 mağlup ederek bitirmiştir. Böylece Garrincha milli takım kariyerindeki 60 maçta sadece 1 kez yenilgi yüzü görmüştür. Daha da ilginç olan, Macaristan maçında Pele sakatlığı sebebiyle yer alamamış ve bir başka unvanın tarihe karışmasını engellemiştir. O da şudur ki ,Brezilya milli takımı bu ikilinin sahaya çıktığı tarihindeki hiç bir maçı kaybetmemiştir.

Seyir Defteri

3 yorum:

varol döken dedi ki...

sabah babama, bu andre santos garrincha'nın sol ayaklısı dedim, bir güzel küfrümü yedim... sen ne tanırsın lan garrincha'yı dedi... başladı 58 kadrosunu saymaya...

garrincha saka kuşu demektir, kuşları çok severmiş kendisi...

100 yılın en iyi sağ açığı olduğu konusunda birçok otorite hem fikir, babam dahil...

ben mecburen andre santos'u seveğim, sevgimiz bilgimiz kadar...

Lev Kom dedi ki...

Seyir Defterine eklenti:

Danny Mills Wembley dışındaki stadlarda tam 19 maç oynayarak bir rekora imza atmıştır.

Garrincha'yı ben de sağ kanat biliyorum

En üstte ikinci paragraf 6.satırda Norveç yerine İngiltere

turhanatakan dedi ki...

lele, sanırım danny mills wembley'de hiç milli maç oynamadan en çok milli maç oynayan ingiliz oyuncu gibi bir rekorun sahibi olsa gerek.