29 Temmuz 2009 Çarşamba

GSGM'YE BEKLERİZ




















Soldan sağa;

Karl Malone'un kerimesi Cheryl Ford.

John Benjamin Toshack ve Salvatore Schillaci ile aynı kaderin insanı Barack Obama.

Fenerbahçeli Katie Smith.

Beyaz Saray'da, Detroit Shock'un geçen sezonki şampiyonluğunu kutlamış, Amerikan Başkanı. Chicago Bulls taraftarı olduğunu ve Detroit'i kutlayacağını daha önce hiç düşünmediğini "eheremehe" sesleri arasında söyleyen Obama, tek tek tebrik etmiş emeği geçenleri. Eline de bir forma alıp resim çektirmiş.

Şimdi "Ülkenin aydınlık yüzü" denen bizim bayan basketbolu düşünüyorum. Temasları GSGM düzeyinden, tebrik şekilleri birer internet sitesi mesajından öteye gider mi acaba? Hadi devlete hakim spor anlayışını bir tarafa koyalım. Ne de olsa bürokratik işlerden bahsediyoruz. Asırlarca değişmemiş şeyin ha diyince değişmesini beklemeyelim. Ama ya kulüpler?

O kulüplerden en büyüğü Fenerbahçe'nin iletişiminden sorumlu olan insanlar Cappie Pondexter'dan veya Katie Smith'den yeteri kadar yararlanabildiler mi kurumsal manada? Bu sorunun cevabı kocaman bir hayır. Ve bu da kocaman bir ayıp.

by Canarino

2 yorum:

gulphi dedi ki...

Canarino bir şeylere içlenmiş mi bu aralar yoksa son iki postunun son kelimelerinin "ayıp" olması bir tesadüf müdür? :)
Sadece Fenerbahçe değil Kocaeli Kağıspor bile WNBA'den oyuncu getirebiliyorsa, boşa yatırım olmaması, süreklilik kazanması için reklamlarının da yapılması şart bence.

Sosyal_FB dedi ki...

Bu aralar uzaklıktan mütevellit her şeye içleniyorum ben ve FD hep "ayıplı" yazılarımı alıyor demek :)

WNBA'den oyuncu getirmek (hele ki İstanbul ve yakın memleketler için) çok da zor değil. Cazibesi oldukça fazla bir ülke haline geldiğimizi söylemek yanlış olmaz, bayan basketbol özelinde. Reklam olmalı evet, ama daha uzun vadede bir uygulama için müesseselerden ziyade, kulüp takımlarının ivme kazanması gerek. Lig, lig değil müessese yatağı.