30 Temmuz 2009 Perşembe

KRAL ARTHUR ZORDA





















Ülkeden giden futbolcu ve teknik adamı arkasından izlemek ve ne durumda olduğunu takip etmek alışkanlığımız. Bunu basın da, taraftar da, kulüp yöneticileri de sıkça yapıyorlar. Özellikle ülkeden kovaladığımız adamlar dışarıda başarılı olurlarsa "gönderdiğimiz adam bakın ne oldu?" edebiyatı başlıyor zaten. Biz de yaptık blogda hatta "Kovulanlar Mangası" adıyla. O listenin dokuzuncu sırasına yer alan Arthur Zico için şu aralar işler pek iyi gitmiyor. Geçen pazar kaybettiği Moskova derbisi Zico için tehlike çanlarının iyice çalmasına sebep oldu. Spartak Moskova'ya 2-1 mağlup oldular Luzhniki Stadyumu'nda. Aslında Süper Kupa'yı sezon başında kaldırdıklarında Zico'nun önümüzdeki sezon Özbekistan'da elde ettiği başarıları Rusya'ya da taşıyacağı düşünülüyordu ama haftalar geçtikçe CSKA geriledi. Son 6 maçın sadece birisini kazanabildiler. O maç da deplasmandaki Rubin Kazan maçı olmasa (sürpriz biçimde) şu anda aradaki puan varkı 4 değil 10 olacaktı ve CSKA lige havlu attığını resmetmişti. Büyük ihtimalle de pazar günü akşamı Zico görevinden istifa edecekti. Onu görevde tutan hala bu 4 puanlık, kapatılabilecek fark.

Ağustos ayı onun için dananın kuyruğunun kopacağı ay olacak. Zira CSKA Başkanı Evgeny Giner Ağustos ayındaki 5 maç, Tom Tomsk, Amkar Perm, Lokomotiv Moscow, Khimki ve Rostov karşılaşmalarını belirleyici olarak Zico'nun önüne koymuş durumda. Bu maçlardan ikisinin kaybı halinde dahi Brezilya'lı Moskova macerasını erken noktalayacak. Zico bunu yaparken takım içindeki bazı disiplin sorunlarını da çözmek zorunda. Caner Erkin 2-1 kazandıkları Rubin Kazan maçında oyundan alınınca, hafiften isyan etmiş, Zico da Caner'i kadro dışı bırakarak bir daha CSK formasını kendisi varken giyemeyeceğini açıklamıştı. Ama bence çok daha önemli olan ve üzerinde durulması gereken şey şu. Kondisyon. Rus gazeteleri ve spor yazarları Zico'nun takımının, 70. dakikadan sonra sahada mecalinin kalmadığını ve genelde taktik-teknik üzerinde duran Brezilyalı'nın kondisyon konusunda takıma gerekli yüklemeyi yapmadığını iddia ediyor. Hatta bu konuda Scolari'nin Chelsea'de yaşadığı problemin de benzerlik gösterdiğini öne sürüyorlar. Hatırlarsanız aynı haberler Fenerbahçe döneminde de basında yer alıyordu.

15 maçın geride bırakıldığı ve ligin yarısına gelinen Rus Ligi'nde Ağustos ayı Zico için oldukça soğuk geçebilir.

4 yorum:

varol döken dedi ki...

buraya gelsin biz onu alper ile krallar gibi besleriz... blogidmanyurdu nun başına geçer, görürüm o zaman ben o gençosman'ı!!!

alperensaylar dedi ki...

zico bir tanedir, kraldır ama işte bu kondisyon konusunda sıkıntıları var. kendisine kondisyoner bulmalı koch veya stefano marrone gibi.

Alper Öcal dedi ki...

Zico bahtsız adam.

Rus Ligi'nde yabancı sınırı çıktı Zico geldikten sonra. Sahaları suni çim oldu. Önemli 1-2 adamlarını da sattılar Zhirkov başta.

3-5-2'den 4-4-2 türevine geçiş de cabası.

Rus Ligi'nde puan barajı düştü bu sene, şampiyon yapabilir takımı. Kondisyon meselesine katılmıyorum. O 70. dakikadan sonra golleri var hatırladığım. Hem de puan getiren goller.

Toparlar Zico. Toparlayamazsa Varol ile gerekeni yaparız :))

alperensaylar dedi ki...

@alper öcal

abi yapın gerekeni. vallahi cska'nın maç skorları alt yazı geçerken heyecanlanıyorum yahu. hayır fenerbahçe yeniliyor gibi üzülmeye başlıcam bi süre sonra cska yenilirken:)