3 Temmuz 2009 Cuma

MESELA YANİ

Feyenoord 3 senedir Amsterdam Arena'da Ajax'ı mağlup edemiyor. Sırasıyla 4-1, 3-0 ve 2-0 mağlup oldular. Yarattığı sansasyon, maç öncesi ve sonrası çıkan olaylar, ülkede devlet kurumlarının aldığı önlemler açısından Hollanda'nın en büyük rekabeti olan Ajax-Feyenoord maçları geçtiğimiz yıllarda taraftarlar arasında ölümle sonuçlanan olaylara sahne oldu. Genelde bu maçlar ya ertelenir ya da maç sonrasının kontrolü açısından saat 12:00'de oynanır. Ancak Hollanda Futbol Federasyonu KNVB geçtiğimiz yıl çareyi futbolun ruhunu taşıyan tribünleri boşaltmakta uldu. Önümüzdeki 5 yılda Feyenoord Ajax'ı Arena'da mağlup etse bile buna seyircileri şahit olamayacaklar, hatta gazeteciler dışında kimse şahit olamayacak zira toplam 10 lig maçı seyircisiz oynanacak. Ülkenin en büyük maçının sessiz stadyumlar önünde oynanacak olması büyük bir kayıp tabi. Ama Feyenoord kulübünün bu hafta içi yaptığı bu hadiseden de biraz tebessüm edilebilecek şeyler çıkarabileceğimi görmemizi sağladı.

Salı günü Rotterdam kulübü 1 Kasım 2009'da Ajax deplasmanında oynayacakları maçta deplasmana gidecek taraftarları için biletleri piyasaya çıkardı. İnsanlar da görünce "ne oluyoruz yahu?" olmuş tabi. . Bu iş nasıl oldu kimin kararıyla oldu hala bilinmiyor. Feyenoord'dan apılan açıklama hadisenin kulübün webmaster'ının yaptığı bir hata olduğu. Hemen adama telefon açıp "arkadaş ne yapıyorsun" diye belirtmişler ve biletler satıştan kaldırılmış ama birkaç taraftarın bileti satın aldığı ve kredi kartı ile ödeme yaptığı belirtiliyor. Kulüp şimdi bu insanlara geri ödeme yapmak zorunda. Tabi Ajax'lı taraftarlara alay konusu olmak için asıl acı yanı. En fazla Rotterdam Limanı'na kadar gelirsiniz o biletler diye dalga geçiyorlar Feyenoord'lu taraftarla.

1 yorum:

george best dedi ki...

stad bomboş mu olacak yoksa yalnızca rakip takım taraftarı mı bulunmayacak, anlamadım. eğer ilkiyse, saçmasapan bir uygulama. eğer ikincisiyse yurttan sesler korosu iş başında demektir.