8 Temmuz 2009 Çarşamba

WANTS TO MOVE TO A BIGGER CLUB SENDROMU
















26 yaşında Franck Ribery, Bayern Munich onun profesyonel kariyerindeki yedinci kulübü. Bugünlerde kulübünde mutsuz olduğu ve Real Madrid'e gideceği haberleri dolaşıyor sürekli. Manchester United zaten 1 senedir gündemde. Böyle giderse hemşerisi Nicolas Anelka'nın evliyalığından fena halde etkilendiğini düşünmeye başlayacağım. Zaten biliyorsunuz biri diğerinin "bonusu".

18 yaşında doğduğu yerin takımı Boulougne'de futbola başladı Ribery. Türkiye'ye 4 sene sonra ayak bastığında çoktan 4 takım değiştirmişti ve her birinde birer sene oynamıştı. Fatih Gökşen'in müthiş deyimiyle İstanbul'a ayak bastığında havalimanında "kuru tavuğa saldırmıştı". Galatasaray'da yarım sezon oynadıktan sonra, parasını alamadığı gerekçesi ile Marsilya'ya gitti ve olay daha Avrupa'da patlamışken iki ülke basınında Marsilya formalı fotoğrafları görüldü. Sanki kıtlıktan kaçmış gibiydi. Marsilya'da 2 sezon kaldı. Her iki sezonda da taraftarlar ona hiçbir zaman bayrak futbolcu muamelesi yapmadılar ve uygun bir teklif bulduğunda gidecek oyuncu gözüyle baktılar. O da zaten daha birinci sezonun sonunda çatlak sesler çıkarmaya başladı. Kontratı 2010 yılına kadardı ama, yüksek hedefler için oynayan bir takım kurmazsanız ben çeker giderim restini çekti. Olympique Lyon'a haber yollayıp, kendisini transfer etmeleri için davette bulunduğunu dahi yazdı Fransız basını. Sonunda 2007'de Bayern Munich'in yolunu tuttu 30 milyon euroya. Orada da iki sene oynamışken, 1 ay önce Real Madrid'de oynamak istiyorum diye sokağa döküldü. 1 aydır onun kaprisiyle uğraşıyor Bayern yönetimi ve Van Gaal. Van Gaal ters adamdır, Klinsmann'a da Heynckes'e de benzemez. Futbolcuların takıldığı disko Munchener 1'i bile teftişten geçiren adam Ribery'e de ayarı verecekti tabi. Sezonun ilk antrenmanına Fransız gelmeyince verdi de. Bayern yönetimi ultimatomu yolladı Fransız'a.

Bir oyuncunun, olduğu yerle yetinmeyip yükselmek istemesi gayet doğaldır da Ribery'de bir elde ettiğiyle doymama problemi var. CM oyununda her transferinden 1 sene sonra "wants to move to a bigger club" moduna giren adamlar gibi. Sürekli bir hareket arayışında. Real Madrid'e de transfer olursa oradan nereye gidecek 2 sene sonra merak ediyorum, çünkü resmi olarak daha büyük kulüp yok. İmkanı olsa Mars veya Jüpiter Ligi'ne kaçmayı düşünecek diye korkuyorum.

9 yorum:

varol döken dedi ki...

asıl oynaması gereken takımı söylerdim de, blogu takip eden bir sürü müstesna insana ayıp olur!

barış dedi ki...

reale giderse de "wants a new challenge" sendromuna girer.

Her Yol Roma dedi ki...

Bilen biler, CM 01-02'de Anelka tam böyle bir adamdı.

Ortega dedi ki...

Böyle hatunlar var bir de. Sürekli "new challenge" istiyorlar. Onlara da değinmek lazım bir yazıda.

umutation! dedi ki...

"wants to move TO a bigger club" olacak bu arada.

kutay dedi ki...

ribery'i yaralı yüzün de etkisiyle tony montana'ya benzetiyorum. sürekli ilerleme ve yükselme halinde ama bunu yaparken arkasında çok düşman bırakıyor. sonunda hızlı yükselip, ani düşecek gibi geliyor bana.

Majesty dedi ki...

aynısını geçen gün arkadaşla konuşuyorduk. real'e gitse 2 sene sonra ne isteyecek, jupiter ligi mi. ribery doyumsuz ve açgözlü biri. o yüzden hiç mutlu olamayacak.

sokak savaşa karşı dedi ki...

"Her iki sezonda da taraftarlar ona hiçbir zaman bayrak futbolcu muamelesi yapmadılar ve uygun bir teklif bulduğunda gidecek oyuncu gözüyle baktılar."

hatirladigim kadariyla marsilya curvasi ribery'ye ozel koreografi dahi yapmisti..

Flying Dutchman dedi ki...

@Cagdas

Marsilya ultralarından bir kaç kişinin görüşünü aldığında ne demek istediğimi anlayacaksın...