27 Ağustos 2009 Perşembe

BOĞAZDA KAYBOLAN SAKIZ İSTİYORUZ



















Futbol sahasında küpe, kolye, piercing gibi takıların futbolcular tarafından maçlar sırasında takılmasını tasvip eden bir adam değilim. 2 günönce Hollanda'da bir kızın göbek piercinginin yüze havuzunun kenarlarına takıldığı ve kızın 1 saat boyunca o pozisyonda kaldığı haberini okuyunca içim bir hoş olmuştu zaten. Futbol sahalarında da benzer bir olay olabilir. Bir çok futbolcu küpesini bantla kapatıyor ve hakemler de kolyeler konusunda futbolcuları uyarıyor ama ben yine de tedirgin oluyorum gördükçe. Bir de Danimarka'lı Stig Tofting'in dilinde bir piercing vardı onu hatırlarım. Takılar kadar olmasa da yine tehlikeli bulduğum bir başka şey de maç sırasında sakız çiğneyen futbolcular. Bir gün bir tanesinin başına bir felaket gelecek diye tahmin ediyordum, buyurun kıyısından dönülmüş.

Brezilya ikinci ligi Serie B'de mücadele eden Vasco Da Gama'nın yeni transferi Aloísio José da Silva salı akşamı takımıyla ilk maçına çıktı Brasiliense karşısına. Aloísio St. Etienne, PSG, Rubin Kazan gibi takımların formalarını giydikten sonra 2008-09 sezonunda Katar'ın Al Rayyan takımında forma giydi ve Serie B'de sezon ortasına gelinmişken Vasco'ya transfer oldu. Boca do Jacare Satdyumu'nda oynanan maçın ikinci yarısında rakibiyle girdiği ikili mücadelede yere düşen 34 yaşındaki futbolcu, çiğnediği sakızın nefes borusuna kaçması sonucu bir süre nefes alamadı. Vasco'nun takım doktoru Paulo Cesar Rocha'nın hemen müdahale ederek kurtardığı Aloísio ambulansla hastaneye götürüldü. Bilinci ancak hastanede tam olarak açılan Aloísio aynı akşam taburcu edildi. "Tek hatırladığım birisinin boğazımdaki sakızı çıkardığı, hayatımda hiç bu kadar korkmamıştım, bundan sonra futbol oynarken sakızı ağzıma bile sürmeyeceğim" demiş. Maçı da Vasco 1-0 kazandı belirtelim.

Aloísio bir hafta boyunca tedbir açısından antrenmanlara çıkmayacak. Yeni transferini nerede ise bir sakıza kurban verecek olan Vasco geçen yıl Brezilya Campeonato Serie A'dan Serie B'ye düştükten sonra, geri dönmek adına önemli adımlar attı. 20 maçın geride kaldığı 38 haftalık maratonda şu anda en yakın rakiplerinin 3 puan önünde lider durumdalar. Serie B'de ilk dört sırayı alan takımlar Serie A'ya yükseliyor.

2 yorum:

varol döken dedi ki...

şekersiz sakız=maldonado!

çiğne çiğne çiğne, anlamadan tükür gitsin...

kenzavey dedi ki...

Sakız ve futbol deyine aklıma hemen Cafu geliyor :)