13 Ağustos 2009 Perşembe

ÇEKİRDEK'TEN 55'E



















Geçmiş zaman gazetelerini okuyunca insan, bazı haberlere tebessüm eder ya. Çok da geçmişe gitmek gerekmiyor demek. Zamanında kaydettiğim haberlerden bir tanesine daha rastladım gezerken. Yorum yapmaya gerek yok. Okuyalım, kafi. Nereden, nereye...

Fenerbahçe Resmi Sitesi
Tarih : 25 Eylül 2005
Başlık : Bu Bir Rica

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyum Müdürlüğü'nden

Stadyum dışından getirilen kabuklu yemiş ve çekirdeklerin ve diğer çöplerin maç bitiminden sonra temizlenmesi yönündeki çalışmalarda basınçlı hava ve su kullanılmaktadır. Ancak gerek stadyum içindeki havalandırma kapılarının açılmasıyla oluşan rüzgarlar, gerekse basınçlı hava kullanımı yüzünden çekirdek çöpü değişik bölümlere yayılmaktadır.

Stadımızın temiz kullanılmasına yönelik çalışmalarımızı belli standartlarda sürdürmeye özen göstermemize rağmen, temizlik hizmetlerinde bizlere vakit kaybettiren bu küçük ayrıntıya taraftarlarımızın özen göstermesini, özellikle stadyuma kabuklu yemiş ve çekirdek getirmemelerini önemle rica ediyoruz.

4 yıl sonra















Tüm lig maçları mı 55 Lira olacak, yoksa sadece Sivas maçı mı?

Tüm lig maçları 55 Lira olacaksa, % 25'lik zammı gerektiren ne?
Maaşlar ve buna bağlı olarak harçlıklar mı arttı?
Stad giderler, ve kesintiler mi çoğaldı?
Bu durumda derbi maçlara ne kadar fiyat düşünülüyor, 80 küsur Lira mı?

Sadece Sivas maçı 55 Lira olacaksa, sebep ne?
Sivas'ın bir kaç senedir yükselen bir grafiğe sahip olması mı?
Geçtiğimiz sene ligi ikinci bitirmesi mi?
Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılması mı?

Eğer böyleyse, yani artık "Normal Lig Maçları", "Normalden Biraz Daha Önemli Lig Maçları" ve "Derbi Maçları" şeklinde üçlü bir tarife uygulanacaksa kıstas ne olacak?

Seneye, farz-ı misal Ankaraspor ikinci olursa, ondan sonraki sezon, o maç mı "nispeten pahalı" olacak? Yoksa bu uygulama için "Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi" şart mı? Diyelim ki herhangi bir Anadolu takımı istenen şartları karşılayamadı. Onun bilet fiyatına denk gelmesi gereken zam, derbi maçlardan birine mi yansıtılacak?

Saçmalığın sonu yok, uzatmayayım... Bu acaiplik ne zaman son bulacak?

"Halkın Takımı" olmak gerçeğinin, "Değişmeyen tek şey, değişimin ta kendisidir" kabilinden güme gidiyor olması ve bunun büyük bir meşruiyet içerisine sarılıp, kitlelere servis edilmesi çok acı. Biz ise sürekli acıyı yediğimizle kalıyoruz. Üzerine bir de ayran. Mis! Bünyeye zararını bakalım ne zaman anlayacağız?

by Canarino

16 yorum:

alperensaylar dedi ki...

mehmet topuz u da bu takımın kaptanı olarak seyretmek için 55 tl mi vermemiz lazım şimdi?

Adsız dedi ki...

sansiro giuseeppe meazza(herneyse)
dan kombine alırım daha iyi behem daha ucuz

varol döken dedi ki...

aynı gün kombineler tükeniyor haberinin ön sayfada olması anlatıyor olayı... bilgilerini alabileceği, kontrol edebileceği kombineli taraftar istiyor başkan... biletli seyirci derbiden derbiye doldursun yeter...

Unknown dedi ki...

Bu sene düşük kalan kombine satışlarını arttırmak için böyle tutulduğunu düşünüyorum ilerleyen hafta ligde ki duruma gore değişebilir. İşin kötü tarafı tepki koymak zor bu olaya mailler atılıyor falan ama biletler pahalı diye baska takımın maçına gidecek hali yok taraftarın. Bence zam yapılması gerekiyorsa da bu diğer tribunlere yapılabilirdi zira kale arkası tribunun taraftar profili belli düşük gelir grubu ve şehir dısından gelenler vs çoğunlukta. Tabi bir de geçen sezon Ali Koç bilet fiyatlarını değerlendireceklerini söylemişti demek kötü giden sezonda tepki azaltmak için söylemiş...

maf dedi ki...

Halkın takımı ?

ok dedi ki...

Benim de bir dediğimi iki etmeyen, beni hep mutlu etmek için itaat eden, ürünleri kapış kapış alan bir taraftar kitlem olsa arkamı da yaslardım, önümü de. Aziz'in da yaptığı tam olarak budur.

pink dedi ki...

Bu ne yahu Şükrü Saraaçoğlu'nda 2 maç kale arkasına gitsen Kasımpaşa kombinesinden daha pahalıya patlar insana.100 milyon kasımpaşa kale arkası kombinesi bu arada

Adsız dedi ki...

@maf

Beşiktaşlısın büyük ihtimal.Evet halkın takımı.Aziz Yıldırım ısrarla o tanımı öldürmek istese de Fenerbahçe bu ülkede halkın takımı olmuştur her zaman.Tartışmaya bile gerek yoktur.

canoğlan dedi ki...

barad, maf gibi beşiktaşlılar halkın takımı sıfatını son dönemlerde kendilerine yaftalamaya çalışıyorlar. bizim işyerinde de var, geçen ne halkın takımı fener mi hahaha ne zaman öyleydiniz ki siz gibisinden bişiler söyledi mesela. fenerin uğradığı erozyondan faydanalıp bi milyona bisküvi ver çarşı'dan sivil toplum örgütü çarşı'ya, kitlelerin ve halkın takımı fenerbahçe'den burjuva ve cadde takımı fenerbahçe'ye, galatasaray'la kutsal ittifak'tan tek ezilen beşiktaş'a geçiş yapıyorlar. düşüncelerini de alaycı şekilde belirtiyorlar aynı bu yorum başlığındaki gibi. kroniktir, biraz üstünde durulup geçilesidir : )

Sosyal_FB dedi ki...

"Halkın takımı ?" ne demek?

"Hayır, halkın takımı değilsiniz. Hiç de olmadınız" manasına geliyorsa;

"Halkın Takımı nedir?"
"Kimdir?"
"Bu sıfatı haiz olduğunu iddia eden bir kulüp, bunu neden yapmaktadır?"
vb. soruların cevaplarını bihakkın verebiliyor olmak lazım.

Bunu yapamıyorsak ve derdimizi iki kelimelik, cümle bile denemeyecek bir şeylerle anlatmaya çalışıyorsak; söz konusu durumun adına muğlaklık ya da sığlık denir ki bunu yapmak iş değil.

Evet, Fenerbahçe kuruluşundan bugüne rakip takım kurucularının bile inkar etmeyeceği derecede (Bkz. rahmetli Ruşen Eşref Ünaydın) halkın takımıdır. Barad-Dur'un da dediği gibi "Aziz Yıldırım ne yaparsa yapsın" bu geçmiş değişemez.

Buna karşı sunulacak argümanların da safsata değil, gerçeklerden ibaret olması gerekir. Bir de "Ben Halkın Takımıy(d)ım" diye ortaya çıkan takımların bir zümreye dayanmakta uzun süre ısrar etmemesi ya da iki takım arasında / arkasında bir yerlerde yıllarını geçirmemesi gerekir.

ok dedi ki...

Halkın takımı demişsiniz de, buradaki iddialara yanıt verildi mi?
http://www.izlesene.com/video/haber-fenerbahcenin--tarihi-bolum-1/1041415

Sosyal_FB dedi ki...

Evet, bol bol verildi.

Sosyal_FB dedi ki...

@ok
Bu arada klavyenden çıkanı gözün görsün. "Arkamı da yaslarım, önümü de" vb. şeyler yazacaksan biz de farklı kulvara geçelim. Artık kim, kime ne yaslarsa...

Flying Dutchman dedi ki...

Arkadaşlar, bir taraftarı küçük düşürecek, o kitleye mensup herkesi suçlayacak genellemelerden kaçınalım mümkünse, derdinizi anlatmak için illa belden aşağı mecralara dahil olmak gerekmiyor.

karşılıklı laf sokma yarışı olmadan da Türk tribünlerinin tümünü ilgilendiren bir konuda tartışma yapılabilir...

burada tepki gösterilen bilet fiyatlarının durumu ve pahalılığı, buradan fenerbahçe kulübünün tüm geçmişini kapsayan açıklamalara girersek ipin ucu kaçar...

sakin sakin konuşalım,virajlara girelim gaza basalım, uçalım ama ölmeyelim :))

mekkare dedi ki...

Ben bu yazıdan birşey anlamadım. Zamı mı eleştiriyorsun, zamı eleştirenlerle dalga mı geçiyorsun anlaşılır gibi değil.

Sosyal_FB dedi ki...

Zamı eleştirenlerle dalga geçen çarpılır. Demek ki birincisiymiş...