28 Ağustos 2009 Cuma

JUJU DÖNER Mİ?

























Kim Clijters'den sonra Justine Henin de kortlara dönecek tenisçiler arasında mı? Belçika basınına göre öyle.

Belçika Tenis Federasyonu ve Justine Henin konuya yorum yapmıyor.

Henin'in eski hocası ve yakın arkadaşı Carlos Rodriguez "Öyle bir şey olsa, benim haberim olurdu" diyor.

Carlos Rodriguez'in eşi "Bir takım hazırlıklar var ama benim bunlar hakkında bir şey söylemeye iznim yok. Ben bilmem, beyim bilir" diye demeç veriyor.

Henin'in, 2009 sonunda Belçika'da ve Dubai'de bir kaç gösteri maçına çıkacağı kesin. Bunları yaparken formda olmak istediği için antrenman yaptığı da gerçek. Justine henüz 28 yaşında ve tenisi bıraktığını açıklarken "Şu anda 'Asla geri dönmeyeceğim' demiyorum. Çünkü 'Asla' kelimesini kullanmaktan nefret ediyorum" demişti. Dolayısıyla "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" fikri de bir yanda, bu hazırlıkların gerçek bir dönüşe yönlenip yönlenmeyeceği konusunda bir şey söylemek zor.

Ayrılma kararından sadece bir hafta öncesinde, "5 yıl sonrasına kadar tenis oynayabileceğini" söyleyen Henin, tenisi son derece ani bir kararla bıraktığında herkes çok şaşırmıştı. Bu acele gidişin pişmanlık yaratması mı, Clijters'in başarılı dönüşü mü, ortamı gözüne kestirmesi mi, sebep artık her neyse; raketini elek misali astığında, 7 grand slam ve 34 Wta turnuvasıyla, 19.500.000 dolar kazanıp, tüm zamanların en çok kazanan yedinci kadın tenisçisi olan ve listenin başına üç beş hafta çakılabilen kimi kolpadan birincilerin aksine (Bkz. Jelena Jankoviç) 117 hafta sıralamanın ilk sırasında kalan böyle bir oyuncunun geri dönme dedikoduları heyecan verici.

Justin geçenlerde, posteri bile yayınlanan yukarıdaki televizyon projesi için anlaşmış olmasına rağmen, yapımcısını arayıp "Unicef'in bir görevi için Kamboçya'ya gideceğim. Ancak gelecek hafta dönerim. Kusura bakmayın" demiş. Yapımcı da olayı "Mukadderat" diye karşılamış. "Ekranda yüzümüzü eskitmeyelim. Dönersem ancak korta dönerim" mealine geliyor olabilir mi? İnşallah.

Netice;
Conan gibi kadın tenisçilere karşı, Justine Henin kültürü.

by Canarino

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tartışmasız favori tenişçimdir..bana tenisi daha çok sevdirmiştir..bu kadar başarılı ve istikrarlı birinin aniden bırakması herkesi şok etmişti..umarım tenise döner çünkü uzun zamandır adam gibi bir bayanlar tenis maçı izlediğimi zannetmiyorum..
ipeks.