28 Ağustos 2009 Cuma

HEIL MAGATH!!!

Özhan Canaydın, 2002 yılında başkan seçildikten bir kaç ay sonra Fatih Terim'i göreve getirdiğinde Terim'in futbol şubesinin tümünden sorumlu tek yetkili olacağı. İpleri tamamen eline alacağı ve futbolu yöneteceği konuşuluyordu hep. Terim 2 sene sonunda bıraktığında bu hayaller gerçekleşmedi. Canaydın'ın Hagi ve Gerets denemeleri sırasında, sonrasında Adnan Polat'ıın Karl Heinz Feldkamp ve Michael Skibbe dönemlerinde de Terim'in bir şekilde kulübe döneceği ve o ünlü "tek patron" sıfatına kurulacağı konuşuldu hep. Bu hiç bir zaman olmadı tabi. Türk futbolunda da gerçekleşmesi çok zor. Bu günümüz futbolunda Premier Lig'de gerçekleşmesi muhtemel bir oluşum. Bunun en net örnekleri Sir Alex Ferguson ve Arsene Wenger. Bunu geçen yıl yazdığımız CEO yazısında belirtmiştik. Arsene Wenger bir süre önce yanına Ivan Gazidis'i aldı ama ondan önceki sürede transferlerden, scout ekibine her şeyden o sorumluydu ve bir de tabi teknik adamlık görevi vardı. Fergie ise zaten tek yetkili durumda. Örneğin Galatasaray'da Adnan Sezgin'in bulunduğu pozisyonda bir adamın United'da bulunması mümkün değil. Transferler, oyuncu ücretleri, antrenman programları, yemek menüleri, sezon öncesi ve devre arası kamp programları, reklam anlaşmalarının bazıları, United'ın rseyahatlerde giyeceği kıyafetler, forma tasarımlarının tümü ya tamamen Sir Alex'in elinde ya da mutlaka büyük etkisi olan şeyler. Old Trafford'da onun haberi olmadan kimse yumurta bile pişiremez.

Schalke 04 kulübü başkanı Josef Schnusenberg'in görev süresi gelecek yıl haziran ayında sona erecek. Ancak Schnusenberg sürenin bitimine 10 aylık bir süre kala görevi bırakacağını açıkladı ve bir çok yetkisini şimdiden kulübün diğer yetkililerine bıraktı. Felix Magath da bunların başında geliyor. Alman teknik adam artık sadece kulübün futbol takımının idaresiyle değil halkla ilişkiler ve pazarlama bölümleriyle de meşgul olacak. 16 yıldır kulüpte görev yapan Peter Peters da kendisine maliye ve istihdam konularında yardımcı olacak. Gelecek yıl 69 yaşında olacak olan Schnusenberg, 10 ay sonraki tabloya kulübü alıştırmak için böyle bir karar aldığını, zaten artık hayatındaki diğer şeylere zaman ayırmak istediğini belirtti. Böylece eski takımı Wolfsburg'un başındaki Armin Veh ile birlikte Bundesliga'da bir takımın hem hocası hem de genel direktörü olan Magath çok güçlü yetkilerle donatılmış oldu. 2007 yılında 12.6 milyon euro net kâr açıklayan ama geçtiğimiz yıl bu rakam sadece 500 bin euroda kalan Schalke'yi 4 yıllık kontratı boyunca daha iyi yerlee getirmeye çalışacak.

Tabi daha 3 ay önce göreve gelen, Aschaffenburg Lisesi mezunu bir adamın kulüpte bu derece güçlü bir hale gelmesine Schalke Lisesi mezunlarından da tepkiler geldi............ne diyorum lan ben....

3 yorum:

babayaro dedi ki...

haha son paragraf süper:D

Bahadır dedi ki...

eski tip menajerlik oyunlarına dönmüş durum. pazarlama falan.

Northx dedi ki...

Schalke Lisesi mezunuyum bu post uzerine tum mezunlarla teker teker konustum bir kisi bile Magath'a tepki vermemis. Haber yaparken duyarli olmaya davet ediyorum.