24 Eylül 2009 Perşembe

ADAMIN KÜÇÜLTTÜ



Sabah mahalledeki İlker abiden bahsettik, şimdi bu haberi okuyunca da aklıma Şafak geldi. Dalga geçmek için biz "fışık" derdik bu arkadaşa. Bu adam evladı torunun en büyük özelliği futbol maçları sırasında her daim çamura yatan karakeriydi. Elden gol olmaz, bel üstü, taş üstü, adamın devam etti, penaltıda abanma olmaz, ezan okununca maç biter, topun gerisine geçemezsin gibi her türlü çamuru aynı maça sığdırabilen bu arkadaşın bir başka büyük özelliği, kaleye geçtiği zamanlarda top diğer sahada iken çaktırmadan kaleleri küçültmesiydi. Kalede durur, biz öbür tarafta total futbolun örneklerini sergilerken, o kale taşlarını gıdım gıdım içeri doğru iter böylece kaleyi nerden baksan 1 metre küçültürdü. O sırada topu kapan ve bunun kalesine doğru gelen adam da bir anda 1 metre küçülmüş kaleyi görüp feleğini şaşar, topu dışarı vururdu. Sonrası hengame tabi.

Göteborg kalecisi Kim Christensen'i görünce aklıma bizim Şafak geldi. Göteborg dün Orebro deplasmanındaydı İsveç Ligi mücadelesinde. Maçın 20. dakikasında hakem Stefan Johannesson oyunu durdurup Christensen'in koruduğu kaleye gidiyor görüntülerden anlaşıldığı gibi. Kale direklerinden birisi yerinden çıkarılmış ve içe doğru sürüklenip kale küçültülmüş. Düzeltiyor ve öbür kaleyi kontrole gidiyor. Ama o tarafa giderken, hooop Christensen kaleyi yine küçültüyor. O sırada 22. dakikada gördüğünüz gibi hakem Johannesson öbür kalede olayın farkında değil. İsveç federasyonu 30 yaşındaki kalecinin yaptığını incelemeye aldı elbet. Muhtemelen bir ceza gelecektir. Eleman bir de "ben bunu hep yapıyordum" demiş. Yalnız tipe baktım. Bizim Şafak'a benziyor. O da sarışındı, kuzeylilere benzerdi. "hep yapıyordum" falan, ulan yoksa....

4 yorum:

Minero dedi ki...

Federasyonlarının sorunu insan adam akıllı sabit kale direği yapmaz mı diyeceğim de aynı federasyonun bir web sitesi var görseniz ağlarsınız. Canlı maç skoru girdiğim part time bir iş buldum ve iş için futbolcu bilgileri ve maç detayları gerekiyor. İsveçlilerse bu işin piri, adamlar 2. lig maçlarını bile canlı veriyorlar text ile ve çok hızlı şekilde.Sürekli tebrik ediyorum İsveç futbol federasyonunu.

varol döken dedi ki...

o kale birinin üstüne düşüp ölse adamı cinayete teşebbüsten içeri alırlar... keşke göteborg la oynasak biz, keşke güiza ceza sahası içine girsen, yani ölmesin ama, bilmem anlatabildim mi:)

@minero
abicim ben hiçbir şey anlamadım senin yazdığından, isveç'te part time iş buldun ama türk federasyonu çalışmana izin mi vermedi nedir:)

PENALTY dedi ki...

Eskiden bizde de olurdu bunun gibi tipler:). Nerden aklına gelir ki böyle şeyler insanın. Kazanmak için her yol mübah mantığının bir örneği olsa gerek. Enteresan gerçekten.

@Varol Döken;

Sizin başkan Guiza'ya muska yaptırmış, o direk düşerse olan Semih'e olur:)) Selamlar bu arada..

Minero dedi ki...

@Varol Abi

Gece gece uykusuz bünye ile yazmışım. Videodaki sorun federasyonun sorunu adam akıllı kale direği çakmamışlar. Ama aynı federasyon süper hizmetler sunuyor web sitesinde, bunu da girdiğim iş vasıtası ile keşfettim ve her seferinde saygı duyuyorum. Ana fikir budur :D