15 Eylül 2009 Salı

ALMAN ERNST








Dünya üzerindeki tüm Uruguay'lı, Aruba'lı, Tazmanya'lı Ernst'lere duyurulur.

Zamanında Orhan Ayhan, Necati Karakaya, Abidin Aydoğdu gibi isimleri dalgaya aldığımız tüm anlar için, bu akşamdan sonra, kendilerinden özür diliyorum. "Türk Tilev"i hesaba katmamışız. Zira o isimler kendisinin yanında John Motson gibi kalıyor.

15 yorum:

fd dedi ki...

konuyla ilgili bende birseyler yazacaktim. bu en güzel özeti olmus. tesekkürler :)

ziggytheking dedi ki...

Fabian Ernst ile Alman Ernst arasındaki benzerlikten dolayı olabilir. bir bilen sorsun E.T'ye Almacnhn Ernst olarak mı biliyor adamın adını?

Cthulhu dedi ki...

Yazdın valla bravo, büyük adamsın.

Saygılar

Türk Cthulhu.

her boku bilen adam dedi ki...

ntv'nin tüm spikerleri,trt'den de yalçın çetin dışında Türkiye'de düzgün maç anlatan spiker yok zaten Dutchman.

Maçın başında da "Hertha Berlin'i Hertha'da yenen" diye bir cümle kurdu Tilevyus.Ayrıca "Owen Newcastle düşünce Manchester'a döndü" dedi.evet dedi bunları.

Allah kalan maçlar için sabır versin diyeceğim de yarın Inter-Barcelona maçı var ve Ertem Şener anlatacak.

Bu gece Kadir Gecesi hepimiz dua edelim yarın için.

tropenpflanze dedi ki...

Bu ırkçı yaklaşımı bir tek ben mi farkettim diyordum ki değinildiği için teşekkürler.

Yani neden Brezilyalı Tabata, Türk İbrahim Üzülmez değil de, Alman Ernst!! Ama anlamadığım konu, sanıyorsam birileri maç bittikten sonra Emre Tilev'e olsun, Ertem Şener'e olsun, "Abi çok iyiydi ya tebrikler.." falan diyor, ya da benim etrafımda gördüğüm istisnasız bütün kişilerin yorumları bu kişilere iletilmemek kaydı ile es geçiliyor ve bu adamlar maç anlatmaya devam ediyor.

Dikkat edin Ertem Şener'in programında Bilgin Gökberk sürekli doğru şeylerden bahsetmeye çalışırken, Ertem Şener'in ilgi çekmeye çalıştığı popüler kültürden uzaklaşıyor, her seferinde Ertem Şener kızarıp bozarıyor.. Sorun aslında bu kişilerde değil, bu kişileri isteyen popüler kültür sevdalısı milletimizde..

darkhorse dedi ki...

Emre Tilev'in her ŞL maçı sonrası kendisi hakkında bu kadar konuşulmasından mutlu olduğunu düşünmeye başladım.En güzeli radyodan maçı dinleyip tv'den izlemek

Lebowski dedi ki...

Emre TİLEV'in acı çekerek ölmesini istiyorum

zapata dedi ki...

Viydıç Fırrara-bildiğin Ferrari işte niye zorluyosun- gibi kasıntı telaffuzlardan sonra almanersnt ile doruk yaptı Tilev.
Arada Beckham Alex Ferguson'a krampon fırlattı, herthayı hertha da yendik. Hadi ilkinde isimlerin sırası karıştı diyelim. İkincisinde spartayı spartada yenicez diyen İlker Yasin'e gönderme mi yaptı? Biz mi yakalayamadık bu ince noktayı acaba. Sormak isterim kendi çapında akıl oyunları mı oynuyor acaba, izleyicilerle dalga geçmeye mi çalışıyor yoksa bildiğin saçmalıyor mu?

Piet Los Ojos dedi ki...

Emre Tilev dün akşam bana TV'nin sesini kapattırdı. Alman Ernst ne ki... Turk Tilev "ben ilk defa Ferguson'u bu kadar aciz, çaresiz görüyorum. Dizlerini dövüyor. Geçen sene ki Barcelona maçında bile yapmamıştı bunları" dedi aradan 1 dakika geçti o çaresiz Ferguson gol diye ayağa fırladı. Allah bizim spikerlere akıl fikir versin...

ksp dedi ki...

Alman Ernst yenildi diye biz de yenilmiş sayıldık!

M.T dedi ki...

@Lebowski
Sana kısaca ''YUH'' diyorum. Laf ağzından çıkarken nereye gideceğini bil. Ailesi, çocuğu olan biri için bu ifadeler çok yakışıksız. Blog yöneticileri, siz de lütfen böyle yorumları dikkate almayın. İnsani değerler herşeyden daha önemli!

bymete dedi ki...

Adamın ne güzel saçları varmış :(

Eddie dedi ki...

İşte böyle olaylar, insanlar, vehametler neticesinde Lig TV'de Şansal Büyüka çıkıp dobra dobra (!) "kardeşim, elinizi vicdanınıza koyun. bu ülkede, bu yayınları, bu kalitede yapabilecek başka kuruluş var mı? en iyisi biz değil miyiz? Allah'tan milli maçları falan diğer kanallar yayınlıyor da insanlar aradaki farkı görebiliyor Ömerciğim" tadında konuşmalar yapabiliyor...

Haklı adam valla ne diyeyim. En azından "acaba ne zaman şiir patlatacak, bizi mutluluk bulutlarının üzerine çıkartacak spiker" diye dehşet içerisinde beklemiyoruz Lig TV'^de...

Tebrikler Dutchman.. dün akşamki rezaletin en ince noktasını yakalamışsın. "İki Rodrigo, bir konçerto eder mi?" var bir de tabi. :)

Prometheus dedi ki...

Bu konuyla ilgili ben de birşeyler çizdirmiştim, yazımın linki aşağıdadır:)

http://prometheus-josefk.blogspot.com/2009/09/tilev-emi.html

alperensaylar dedi ki...

geç olacak ama emre tilev'e söverken iki şey geliyor aklıma:

birincisi 2006-2007 sezonunun başlarında oynanan fenerbahçe-d.kiev şl eleme maçı. maç 2-2 ve sonlarına yaklaşıyoruz maçın, yani tur gitmiş. 3 gole ihtiyacımız var. ben zaten müslüm baba fanatikleri gibi bile bile acı çekiyorum fakat o anda emre tilev ilker yasin'e şu talihsiz soruyu soruyor:

evet sayın seyirciler mükemmel bir saraçoğlu. sayın yasin bugün elendik ama ukraynalılar bu stadı unutmayacaklardır herhalde.

bu sorudan bir süre sonra maçın son 5 dakikasını "yorumcu" ilker yasin anlattı.

yine emre tilev'i unutamadığım bir maç da fenerbahçe-inter maçıdır. yıllardır avrupa kupalarında gördüğüm en iyi fenerbahçe'yi bu kadar rezil anlatan, deivid'in güzel golünün sunumuyla içine eden emre tilev'in maç anında fizik profesörüne dönüştüğü anı unutamıyorum. edu veya lugano tam hatırlamıyorum kendi ceza sahamızdan topu havaya dikiyor ve bi kaç saniye sonra inter yarısahasına düşüyor.emre tilev'den bomba geliyor:

"top yaklaşık 500 metre yükseldikten sonra yere iniyor sevgili seyirciler."

...