30 Eylül 2009 Çarşamba

DEMİRSPOR KÜLLİYATI 2010-2



















Evet biraz süre geçti üstünden ama ne yapalım. İşten vakit bulup anca yazabildik. Bayramın üçüncü gününe adres belirtmiştik. Eski mekan Selimiye.

İlk maç olan Haydarpaşa Demirspor – Çavuşoğlu maçında Gorky de yanımda. Çavuşoğlu güçlü bir ekip.Geçen sene son anda Süper Amatör şansını kaybetmişler.H.Demirspor arjantinvari formaları ile şekilde sahada.

Geçen seneye göre bir hayli değişmiş kadro. Cumhur,Yavuz ve birkaç tanıdık sima dışında pek fazla aşina olduğumuz isim yok.Maçın başlamasıyla görülüyor ki Çavuşoğlu gerçekten de iyi bir takım. İyi top çeviriyorlar. Henüz maçında başlarında, 5.dakika civarı bir topları direkten dönüyor.Demirspor oyunda dengeyi kuruyor ve 20. Dakikada 10 numaralı oyuncusunun ayağından üstünlük golünü buluyor.



















Bu arada tribünlerden bahsedelim biraz. Uzun süre sonra Demirspor maçını ilk kez bu kadar kalabalık gördüm. Ama çoğunluk Çavuşoğlu oyuncularının aile eşrafıydı sanırım. Sahaya seslenmeler,el sallamalar, “akşam söz vermiştin Emre gol atacağım diye” tarzı kız kardeş istek ve hatırlatmaları. Baya bi curcuna ortam. Tekrar maça dönelim. Haydarpaşa Demirspor golü bulduktan sonra oyunda üstünlük kuruyor gibiydi. 28. dakikada bir topları çizgiden çevrildi. Bu pozisyondan 2 dakika sonra da 11 numaralı oyuncunun ayağından 2. Golü buldular zaten. Ulan dedik kendi kendimize takım daha bi sağlam olmuş. Bunu dememize kalmadı ki Çavuşoğlu hafif baskı kurar gibi oldu.İlk yarının sonlarına doğru da Çavuşoğlu direkten dönen topu kafayla tamamlama sonucu farkı bire indirdi. 10 numaralı oyuncularının attığı bu gol belki de Demirspor’un moralini bozdu.



















Devre.Çaydı tosttu gazozdu derken kısa bi mola veriyoruz.Tekrar tribüne çıkarken, Fenerbahçe için deplasman arkadaşım Korhan’ı görüyorum tribünde. O da eski Selimiye müdavimlerinden.Kısa bir sohbet sonrası maça dikkat kesiliyoruz. Bu arada Demirspor maçından sonra başlayacak maç olan Selimiye – Yoncaspor maçını bekleyen Yoncasporlu oyuncular da tribünde.

İkinci yarıya hızlı başlıyor Demirspor.52. dakikada ikinci golün sahibi 11 numaranın ayağından 3. Golü bularak farkı tekrar ikiye çıkarıyorlar. Yalnız şunu da söylemeliyim ki Demirspor santrforsuz oynuyor resmen. Niall Quinn görünümlü 9 numaraları, görüntüsünün hakkını veremedi. Bu dakikadan sonra daha rahat olması ,oyunun kontrolünü ele alması gereken Demirspor’ken, bunu Çavuşoğlu yapıyor. 57. Dakikada 6 numaralı oyuncularının ayağından buldukları erken gol, güvenlerini yükseltiyor. Burada Çavuşoğlu’nun 7 numaralı oyuncusuna dikkat çekmek lazım. Takımını kurtaran kapatan misaliydi. Yanlış hatırlamıyosam Sercan isimli bu arkadaş acilen keşfedilmeli.

Fark bire inince Çavuşoğlu daha da yükleniyor. Ve 65. Dakikada beraberlik golü geliyor. Coştukça coşuyor Kartallılar.Maç boyu maçı kameraya alan bir abimiz “hadi beeee… yenerseniz 5’er lahmacun benden” diye inliyor. Bu muhteşem motivasyon işe yaramış gözüküyor.Beraberlik golünden 3 dakika sonra Rio Ferdinand’ı andıran 5 numaranın golüyle Çavuşoğlu maçta ilk kez öne geçiyor ve maçın sonu : 3-4



















İki kez iki farklı öne geçilen bir maçı kaybetmekle büyük avantaj kaybedildiği kesin.
Günün ikinci maçında, eski semtimizin takımı Selimiyespor, süper amatörün yeni ekibi Yoncaspor karşısında. Gorky yanımızdan ayrılıyor. Korhan kardeşimle muhabbetle geçen bir ilk yarı olduğundan fazla maça dikkat edemiyoruz. Selimiye’nin attığı ofsayt kokan golü görebiliyoruz. Devre de bu golle Selimiye’nin 1-0 üstünlüğüyle bitiyor. Tribünlerde Yoncaspor’a destek veren 20-30 kişi, ve Selimiye’nin yerlisi olan 15-20 yaşlı abimiz var. İkinci yarıyı seyretmiyoruz ancak sonradan Selimiye’nin karşılaşmayı 3-1 kazandığını öğreniyoruz.
Salı günü oynanan bu maçlardan sonra hafta sonu oynana maçlarda, H.Demirspor, İstanbul Darülaceze ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Selimiyespor ise Büyükçekmece deplasmanından golsüz beraberlikle döndü.








TAKIMLAR

O

G

B

M

A

Y

P

Av.

1

BEŞYÜZEVLER

2

2

0

0

7

2

6

5

2

EROKSPOR

2

2

0

0

4

1

6

3

3

SELİMİYE

2

1

1

0

3

1

4

2

4

KADIRGA

2

1

0

1

9

3

3

6

5

KARAGÜMRÜK

1

1

0

0

3

1

3

2

6

K.ÇEKMECE

1

1

0

0

1

0

3

1

7

A.HİSARI

2

1

0

1

3

3

3

0

8

REŞADİYE

2

1

0

1

3

3

3

0

9

İSTİKLAL

2

1

0

1

3

4

3

-1

10

B.ÇEKMECE

2

0

1

1

1

2

1

-1

11

YONCASPOR

2

0

0

2

1

4

0

-3

12

M.K.PAŞA

2

0

0

2

2

7

0

-5

13

İGDAŞ

2

0

0

2

1

10

0

-9












1.Hafta










Formun Üstü

F.K.GÜMRÜK

Formun Altı

3

1

İSTİKLAL







M.ŞEVKETPAŞA

1

5

BEŞYÜZEVLER







A.HİSARI

2

1

REŞADİYE







KADIRGA

7

1

İGDAŞ







EROKSPOR

2

1

B.ÇEKMECE







SELİMİYE

3

1

YONCASPOR







K.ÇEKMECE

t

t

BAY

Formun Altı

















2.Hafta










Formun Üstü

YONCASPOR

Formun Altı

0

1

K.ÇEKMECE







B.ÇEKMECE

0

0

SELİMİYE







İGDAŞ

0

2

EROKSPOR







REŞADİYE

2

1

KADIRGA







BEŞYÜZEVLER

2

1

A.HİSARI







İSTİKLAL

2

1

M.ŞEVKETPAŞA







F.K.GÜMRÜK

t

t

BAY

Formun Altı




































by Barad-dur

Hiç yorum yok: