25 Eylül 2009 Cuma

KAPILAR AÇILSIN, OYLAMA BAŞLASIN



Efendim dünden beri oluşan yorum sağanağı sonucunda aşağı yukarı işin mahiyeti belli oldu. Yorumlara gelen tüm dizilerin altına ismi geçmeyen Cold Case ve Heroes'u ekleyip oylamayı açıyoruz. Tam 24 tane dizi var. Bu yüzden şöyle bir şey yaptık, fantaziye kaçıp. Herkesin aynı anda seveceği bir kaç dizi olduğundan ve bu yüzden, tahmini kafaya oynayacak dizileri birbirine kırdırmamak adına, altışarlı 4 gruba ayırdık. 1 hafta sonunda gruplarında ilk ikiye girecek 8 dizi, 20 gün sürecek son oylama için finale kalacak. Grupları belirlerken gelen yorumlar eşliğinde seribaşı belirlemeye çalıştım. Angel'ı resmen Varol'un wildcardıyla turnuvaya dahil ettim bilesiniz. Facebook grubuna link verip oy toplamak serbest (PC Lion FC'ye selamlar). X-Files ile ilgili de bir not düşeyim. Evet 2001 ve 2002'de de iki sezonu devam etti ama 1994-2002 yılları arasında gösterilmiş bir dizi, her ne kadar bizim kriterimize uysa da daha çok 90'lar dizisi sınıfında. O yüzden dahil etmedik. Yoksa diziye saygımız sonsuz.

59 yorum:

Raziel dedi ki...

X-Files'ın statüye uymasına rağmen oylamaya dahil edilmemesi biraz saçma olmuş ama büyük ihtimalle seçilmeyeceği için iyi bi karar bence =)

Bir de bilimkurgu ve fantastik türdeki diziler için ayrı oylama düzenlenilseydi keşke. Böyle biraz farklı türler bir araya gelmiş gibi oldu.

armgn dedi ki...

Oylamaya katılanlar arasında Oz'u izlemeyenler olabilir. "Oz" bu listede tek geçilir...

Confeng dedi ki...

Lost'la Sopranos'un aynı grupta olması Sopranos'a hiç şans bırakmamış. Ne diyelim, kura böyle çıkmış demek ki...

Çok güzel bir uygulama olmuş ama türlere göre düzenlenebilirdi gruplar. Yani fantastikler ayrı, aile dramları ayrı gibi.

En büyük favori Lost görünüyor.

Flying Dutchman dedi ki...

e ne yapalım her turnuvada ölüm grubu olur...:))

barış dedi ki...

c grubu ölüm grubu olmuş ama lostla prison break drama başarısından çok popülerliğiyle kazanıyor, turnuva takımı yani adı yeter.

Flying Dutchman dedi ki...

hahaha C grubu hakikaten tam ölüm grubu...orada her şey olur...Battlestar Galactica Milla'lı Kamerun gibi çıktı valla

Gokmen dedi ki...

House ve Oz erken karşılaşmazlarsa finale kadar giderler. finalin sonucunu penaltı atışları belirler.

Adsız dedi ki...

kazanacağından falan söylemiyorum ama one tree hill'in olduğu listede gossip girl de kesinlikle olmalıydı.

alt + 168 dedi ki...

d grubunun oyları rezalet yahu. prison break ve nip/tuck 16şar oyda dexter az arkalarında takipte ama grubun en iyi bence breaking bad'den belliki habersiz insanlar. fringe bile daha iyidir be prison break'den.

Murat dedi ki...

a ve c grupları dehşetengiz olmuş. bağımlılığından kurtulmaya çalışan bir dizikolik olarak yorum yapasım ve sitem edesim var! :)

bazı dizilere fazla iltimas geçildiğini veya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Örneğin hepsinin ayrı ayrı hastası olduğum (fringe hariç, çakma x-files'tır gözümde)Lost, Fringe, The X-Files, Carnivale ve dahi Battlestar Galactica %100 drama dizisi olarak kabul görmeyen yapımlar. bu sebeple başta emmyler olmak üzere büyük tv ödüllerinde, önemli kategorilerde sık sık nal toplarlar. Bilim kurgu ve/veya fantastik drama olarak kategorilendirilseler hem kendilerine hem de diğer gerçek dramalara iyilik yapılmış olurdu diye düşünüyorum.

Gruplara dönecek olursak...A grubunda House MD çok açık ara götürecektir, öte yandan Six feet under ve Sopranos'tan sonra, o ekolü takip eden tek hardcore drama dizisi şu an Mad Men.

B grubunda Sopranos silip süpürmeliyken Lost'un gazabına uğrayacaktır, The West Wing'e ise yazık olacaktır. yaratıcısı aaron sorkin'in zeka dolu senaryolarını tam izleyemesem de, bir diğer dizisi Studio 60 çok zeki ve eğlenceli bir dramaydı, amerkalılar anlamadı, iptal edildi.

C grubu ölüm ötesi grubu olmuş. BSG, benim için hem gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu dizilerinden hem de gelmiş geçmiş en iyi dramalardan biridir. bilimkurguyu araç olarak kullanıp son derece naturalist bir insanlık eleştirisine kalkışıp alnının akıyla çıkmıştır bu işten.

Carnivale, tv tarihinin en muhteşem hikayesi olacaktı, eğer hbo tarafından katledilmeseydi. kanalın diziye yaptığı bir insanlık ayıbıdır resmen. eğer true blood tutmasaydı hbo ciddi bir krizin içinde bulacaktı kendisini. her neyse, carnivale benim için tüm zamanların en süper 3 dizisinden biridir o eksik haline rağmen.

Six Feet Under benim bu turnuvadaki seçimim. eğer drama dizisi seçiyorsak, normal insanların normal hayatlarını, yani bizim hikayemizi bize anlatan daha iyi hiçbir şey gelmedi bence ne sinemaya ne de televizyona. Ben dizi izlemeyi seviyorum diyen herkesin mutlaka ama mutlaka izlemesi gereken belki de tek yapım Six Feet Under bence.

D Grubunda Nip/Tuck Breaking Bad ve The Wire ön planda. Breaking Bad çok methediliyor ama hala izleyemedim. Nip/Tuck ikinci bir six feet under olma yolundayken (özellikle 2. sezonu müthişti) direkten döndü.

sonuçta iyi olan kazansın tabi :) naçizane fikirlerimi paylaşayım dedim.

Atilla Çelik dedi ki...

Bir çok insan için varsa yoksa Lost, Heroes falandır ama C Grubu beni feci köşeye sıkıştırdı ve bana göre en iyi diziler C grubunda. Six Feet Under, Battlestar Galactica ve Oz tartışmasız en çok sevdiğim diziler içerisinde ilk 6'ya girer ve hangi birini seçebilirim muhabbeti çok zorlayıcı. Tabii bir de çok eskilerden Babylon 5 vardır ki onun da ayrıca delisiyim. O zaten konu dışı. :) Bu saydığım diziler varken Lost, Heroes falan çekmiyor beni. Hele ki Battlestar Galactica'daki oyunculuğu görünce rakip bile olamazlar bu manada.

Murat dedi ki...

pardon d grubunda dexter favori yahu, gözümden kaçmış :)

Unknown dedi ki...

berbat oyunclulukların yer aldığı BST
çapraşık sıradan hikayerlin yer aldığı SFU falan bence OZ ile yarışmamalılar bile.
bu tv tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizisidi kanımca..
Eğer mesele sıradan hikayeyse daha sıradanı olamaz.
Eğer mesele felsefeyse daha iyi anlatanına rast gelmedim 30 yıldır.

fly dedi ki...

six feet under'la OZ aynı grupta olmasaydı keşke:s ama yine de en birinci six feet under tabi ki:m

steven_stiffler dedi ki...

İzlediklerime oy vererek izlemediklerime haksızlık yapmayı tercih ettim.

godzi1982 dedi ki...

a ve b grupları kolay c grubu ölüm grubu d grubu ise sürpriz grup olmuş (nip tuck)c grubunda carnivale ve supernatural çok geride kalmış yazık

rustukursad dedi ki...

Oz seçilmezse yakarım bu blogu

varol döken dedi ki...

angel, bu grubun kafasını koparır, turnuvanın ortasına kazığını saplar!

varol döken dedi ki...

gençlerin önü açık tabi, torrentler, dvdler, anında paylaşımlar... ya biz her hafta tv'nin başında karlı bozuk görüntüleri bekleyenler... zico ile büyüyenler... bu turnuvanın 1990 öncesi versiyonunu da istiyoruz, sensible soccer istiyoruz, manchester united istiyoruz, a takımı, kara şimşek, mcgvyer, dempsey&makepeace, 21tn jump street, yıldızlardan gelen kız, atlantis'ten gelen adam, ziyaretçiler, ikiz tepeler, alacakaranlık kuşağı, otostopçu... bunları da istiyoruz...

Manu dedi ki...

şampiyon belli the x-files (no-romo lan! :D)
ikinci de belli oz.
üçüncüyü oylayın.the closer'ı da aranıza alın.alınır vesselam.

mustafa dedi ki...

"Oz"un bütün bölümlerini izleyen birisinin onun üstüne dizi tanımayacağını düşünüyorum. Bazı diziler sırf son yıllarda ve günümüzde popüler olduğu için oy topluyorlar.
Bu arada göz atmak isteyen arkadaşlar için gelsin.
50 Greatest TV Shows of All Time
http://www.empireonline.com/50greatesttv/
ve
http://www.ew.com/ew/article/0,,20207076_20207387_20207339,00.html

a-town dedi ki...

bence burada bir ölüm grubu varsa kesinlikle d grubudur zira diğerlerinde hangi dizilerin ilk ikiye gireceği az çok belliyken d grubunda durum acayip. bu oylama bir 5 sene sonra yapılsa gruplarına 1. torbadan girebilecek breaking bad, fringe, the wire gibi yeni diziler var. ama dexter, prison break gibi daha popüler yapımların gerisindeler. ben olsam bu gruba 4 dizilik kontenjan veririm. a grubunda zaten house ve mad men dışındakileri at gitsin. (one tree hill?! oha diyorum, o zaman the oc yle gossip girl ün günahı ne). bence iyi dağılmamış gruplar. dediğim gibi hepsine saygı duyduğum bir tek d grubu var, oradaki diziler devam ederse 2010 lu yılların oylamasına girer artık.

Her Yol Roma dedi ki...

Biz de daha önce bu konuda bi anket yapmış idik blogda, palavra bi dizi çıkmıştı 1.

Anketin gidişatını etkilememesi için sonuçları vermeyim ama isteyenler aşağıdaki linkten bakabilir;

http://heryolroma.blogspot.com/2009/05/anket-sonucu.html

Can dedi ki...

bir "days of our lives"ı hiçbirine değişmem.

Pads dedi ki...

Oz kazanmazsa bu siteye erişimi engellerim.

Nöbetçi Hakim

ihk dedi ki...

çoğunluk c grubuna ölüm grubu demiş ama bence en büyük çekişme d grubunda olacak. turnuvanın statüsünü değiştirelim. bazı gruplardan 3 dizi tur atlayabilsin. yoksa çok yazık olacak.

rogg dedi ki...

C de six feet underı OZ'un altında bırakan kardeşlerime ışık ve senaryo kurslarına gitmelerini salık veririm

roland deschain of gilead dedi ki...

The L word ve One tree Hill en favori iki dizimdir... bu dizilere laf eden arkadaşlar sizde yorumlarda adayınızı belirseydiniz kardeşim...

C grubundan BSG D den de Prison Break önde çıkar diyorum...ama benim oyum Nip Tuck a gitti bile..

Fabio Luciano dedi ki...

kapılar açılsın oylama başlasın demişsiniz de dex bir bölümde "bazı kapılar kapalı kalmalı çünkü bir kere açıldı mı ikinci defa geçmesi çok kolay oluyor" demişti.

hatırlatayım dedim.kazanamazsak sizi metre metre muşambalar bekliyor dutchman efendi...

varol döken dedi ki...

angel'a oy veren 15 vampir ruhlu insandan geliyor:

bir gece ansızın gelebiliriz
oyunu çabuk değiştir blog
boynunu parmağını
ısırabiliriz

scugnizzi dedi ki...

mad men/lost/six feet under/prison break olarak verdim. vatana millete hayırlı olsun. :)

Alpisbayram dedi ki...

" OZ "

Unknown dedi ki...

B grubuna diğer gruplardan 30 tane fazla oy kullanılması bile ülkedeki lost fanatikliğinin göstergesi bence. Tabi dexter ve sfu ya desteğimiz devam edecek sonuna kadar. Bir de 24 niye yok listede onu anlamadım atladığım bir özelliği mi var dizinin adaylığa aykırı???

bahtiyar dedi ki...

six feet under listedeyse gerisine bakmam bile tek geçerim ki bu dizilerin çoğunu izledim oz 'da dahil. six feet under benim gözümde drama'nın tanımıdır.

baha dedi ki...

Carnivale, Supernatural ve Oz ayni grupta :)) fena olmus. Carnivale 2 sezonda hikayeyi baglayamayip bitirdiginden oyu kaybeder bence ama devam etse en iyisi olurdu eminim. supernatural ilk uc sezonuyla digerlerinin gerisinde, dorduncu ve "gidisata bakarsak" besinci sezonuyla da digerlerinin onunde yer alabir. Oz epic. bilemedim simdi.

ealturk dedi ki...

vay anam vay D grubunda The Wire yerlerde sürünüyor.OZ'u izlemiş bünyenin hadi lan ordan diyiceği mapushane dizisi 'prison break',hic de mattah bir yanı olmayan 'dexter',çakma x-files olan 'fringe' ve zaman içinde kendini bozan nip-tuck.
Ülkemizde gösteriliyor olsa lostmuş,prisonmış muhabbeti edilmez ama popüler kültür yapıcak birşey yok.
Belki bilmeyenler biraz fikir sahibi olur diye de The Wire'ın imdb notunu iliştireyim. '9.7'
Yarışmayı OZ her türlü alır.Onu izlemiş bir insanın bir kere eli gitmez diğerlerine oy vermeye ama işte dediğimiz gibi popüler kültür.

Siyah dedi ki...

Lost iyi bir dizi olmasina ragmen, B grubunda 1 numaraya Sopranos'u yazar gerisini arkasindan siralarim. Arda'yi koyar takimi ondan sonra yaparim gibi...

Flying Dutchman dedi ki...

gelen oylar ve yorumlara bakılırsa finale çıkan 8 diziyi doğrudan oylamak yerine dörderli iki grup yapıp, ilk iki sırayı alan 4 diziyi finalde oynamak daha iyi olacak gibi...

Tam Avrupa Şampiyonası oldu :))

maksimroger dedi ki...

ben ruyalarımda bile em city'de yasıyorum ki, degisemem ozu hiçbir seye.
six feet under ise ayrı bir candır.

Joseph dedi ki...

D grubu ölüm grubu gibi olmuş sanki :))

Major dedi ki...

The Tudors'un yarışmaya unutulması resmen bir ayıptır.

B grubu da ölüm grubu olmuş..

bymete dedi ki...

Grup sistemi güzel olmuş da o C grubunun hali nedir öyle :)

Favorilerimden olan Six Feet Under ve Battlestar Galactica'nın daha ilk turda elenecek olması feci.

Sanırım bu yarışı LOST önde bitirecek.

organic soap dedi ki...

Benim en çok zorlandığım grup A oldu. House ve Mad Men gibi iki iyi dizi olmasına rağmen, oyumu Buffy'nin de hatrıyla Angel'a vermiş bulunmaktayım.

B grubu tartışmasız Lost'tur. Tulum çıkarır o grupta.

C grubunda Battlestar Galactica'ya verdim çünkü Oz'u seyretmedim. Diğerlerinden daha iyi olduğu için BG seçimim oldu. Oz'u izlenecekler listemin başına koydu bu oylama.

D grubu da iyi diziler barındırsa da, sadece 1. sezonu ile Prison Break o grubu götürür. Ama ilerleyen turlarda diğer sezonlarını da düşünmek zorunda kalırız. Efsane 1. sezon hatrına PB diyorum.

Adsız dedi ki...

ii de üstad prison break, dexter ve nip/tuck'ı aynı oylamaya koymuşsun. ilk göz ağrım die prison break'e verdim ama aklım dexter da kalmadı diil:)

ramses dedi ki...

24 niye yok Emmy ödüllü Drama dizisidir kendisi. Hani L world, Wire falan varken biraz abest olmus...

efe dedi ki...

x-files'a haksızlık edilmiş. kemal sunal'a "sen gelme ulan ayı!" der gibi olmuş. kritere de uymakta. e daha ne?

Emir dedi ki...

Allah benim cezamı verecek. Bu oylama yapılacağını okuduğumdan beri yorumlara bakıyorum ve OZ dendiğini görüyorum "ulan tanıdık geliyor ama allah allah.." diyorum ve hatırlayamıyorum diziyi. ealturk arkadaşın prison break bağlantısını kurduğunu görmemle birlikte "hasssiktiiirr.. bu zenci uzun saçlı adamın olduğu dizi değil miydi lann?!.." şeklinde uyanmamla bir anda her şey gözümün önüne geldi ve oyumu hemen değiştirdim. bu diziyi cine 5 te izliyorduk değil mi zamanında yanlış mı hatırlıyorum?

bu arada oylarım house md, sopranos, oz ve nip-tuck şeklinde. özellikle nip-tuck ın son sezonlarında dönüştüğü aşırı karanlık ve uç hikaye çok hoşuma gidiyor herkesin aksine.

Flying Dutchman dedi ki...

Arkadaşlar 24'ü , The Tudors'u onu bunu biz değil siz unuttunuz. Bir gün önce adaylar için yorum almışız bakın, orada 24 ismi geçiyor mu?

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2009/09/2000li-yillarin-en-iyi-drama-dizisi.html

Ayrıca Emmy'i pek takmadığımı söyleyeyim. West Wing de bilindiği gibi Emmy'de şov yapmıştır yıllarca, buyurun bakın burada aldığı oya...

Unknown dedi ki...

@F.D

Üşenmeyip baktım 3 kişi 24 demiş o yorumlarda. Hadi jack bauer, tony almeida falan neyse de kim bauer in hiç mi hatırı yok:)

ramses dedi ki...

YAZMIŞIZ aslında, ramses dedi ki...

eger oylama Türkiye içinse Lost ve prison bu ülkenin yükünü çekerler. Ama 24 ve Mad Men gerçek birer efsane drama konumundalar dünyanın geri kalanı için.

Nominees for FD's Oscar of drama series :
24
Mad Men
Lost
Sopranos
Prison Break
House M.D.
Battlestar Galactica
The West Wing(Eskilerden)
24 Eylül 2009 Perşembe 21:34

ramses dedi ki...

24 konusunda, amaç eleştiri değil çeyrek finale Wildcard ile taşımak niyetimiz... Kazanamayacak da olsa.

mcdonell dedi ki...

oz o gruptan cıkmazsa nuri ergin'e baglayabilirim. ellerimizde jiletler, sisler bekliyoruz dutchman! ayrica carnivale tv tarihinin en yazık edilmis islerindenir onu da belirteyim

Flying Dutchman dedi ki...

O zaman dostlar 24 benim gazabima kurban gitmis :))) Kiefer abiye iletin

pietrus dedi ki...

O diil de bu yarışma sayesinde henüz izlemediğim ve büyük övgüler alan bi sürü dizi öğrendim.Breaking bad benim şu ana kadar en beğendiğim diziydi ama açıkçası yarışmadaki dizilerden %90'ını hiç izlemedim ve en kısa zamanda başta six feet under olmak üzere bazılarını izlemeye çalışıcam.Sağol varol FD.

Major dedi ki...

@dutchman

valla abi bende tudors'u şöylemiştim yorumlarda. hatta liste vermiştim 1-OZ 2-The Tudors.. diye giden..

olmadı şimdi ekstradan bir grup daha açalım tudors'da olsun, 24'de olsun, x-files'da olsun. hatta rome'da olsun. benimde unuttuğum şimdi aklıma gelen ER'da olsun. private practice'de olsun. gossip girl'ü de koyalım hem sosyetik dizi böylece grup tamamlanmış olur.

1- The Tudors
2- X-Files
3- Rome
4- ER
5- Private Practice
6- Gossip Girl

hadi hadi lütfen tudors'a oy vermek istiyorum =))

hem zararın neresinden dönülürse kar değil midir?

Rommel dedi ki...

--------------OZ-----------------

rasimkn dedi ki...

The Wire ve The Sopranos.Bu ikisi hariç hepsi yalandır.Baştan sona her saniyesi sanattır bunların,ikisi de yakışır final yapmıştır,zor gelir bunlardan bidaha.Lost,heroes,prison break falan bunların yanında fındık fıstık.Nip/tuck'ın ilk 2 sezonu muhteşem sonra böyle mi olacaktı tarzı karakterlerin başına gelmeyen kalmaması saçmalığı.Six Feet Under 2 sezon muhteşem 3.sezon sallantılı sonra Nate harici karakterlerin diziyi bildiğin katatonik hale getirmesi.Ve meşhur büyük OZ.Bu kadar övülen ne diye her bölümünü izlemiş biri olarak hayat dersleri filan hoşta bi hikayenin temeli karakterdir,karakter olması için de tutarlılık gereklidir,her sezon başı Tobias Beecher'ın saçıyla beraber karakter özellikleri değişiyordu.Olay bulamayınca hapishaneye akraba sokan,olmadı 60 yaşındaki halim selim adamı iki bölümlüğüne katil gibi davrandırıp sonra eski haline döndüren yazarla efsane filan olunmaz,bide arkadaş bi tane bölümde düzgün yönetmenlik olmaz mı,bizimkiler dizisi bile daha yaratıcıydı görsel olarak bişey anlatmada.Mad Men Matthew Weiner 'ulen ne kaliteli dizi yapıyoruz,ne yaratıcı adamım' gazıyla fazla gitmez biyerde patlar.House karakter,mizah,senaryo 10 numara csi cakmalığında kaybediyor.Galactica güzel fikir,iyi cast,kahramanlık fikrinin yüceltmekten fenalık getirtme,garip son.

diren ayhan dedi ki...

Black Irish Ryan Oriley ve OZ u tek geçerim :)

CaRtMaNtR dedi ki...

OZ, Cine 5'in bu ülkeye en büyük armağınıdr. İkinci sırada şifreye kurban giden Spawn'ın animasyon dizisidir :D