15 Eylül 2009 Salı

KETSBAIA TESTİ KIRILMADAN ŞUTLANDI

Temuri Ketsbaia Olympiakos'taki teknik direktörlük görevinden alındı. Her ne kadar Yunan basını ve taraftarlar bu kararı bir süredir bekliyor olsa da yine de sürpriz olarak nitelendirilebilecek bir hamle. Yunanistan'da ligin henüz üçüncü haftası tamamlandı ve orman yangınları sebebiyle, ligin ilk haftasındaki AEK maçı ertelenen Olympiakos, 1 galibiyet 1 beraberlikle 3 maçta 9 puan toplayan Panathinaikos'un 5 puan gerisinde idi. Ancak Şampiyonlar Ligi yolunda iki ön eleme turunda toplam 4 galibiyet alan Olympiakos yönetimi, geçtiğimiz hafta Kavala ile oynanan ve 0-0 biten maçın ardından yükselen dedikoduları doğrulamış oldu. Ketsbaia'nın takımının hazırlık maçında Ergotelis'e aldığı 5-0'lık mağlubiyetin de bunda etkisi olduğu söyleniyor ama bence bu karardaki en büyük faktör Olympiakos ile ilgili değil PAO ile ilgili. Eğer Hen Ten Cate'nın takımı lige 3 maçta 3 galibiyetle başlamasa Olympiakos yönetimi, bu sezon için bir tehlike görmeyecekti büyük ihtimalle. Ancak son beş tanesi üstüste olmak üzere, son 12 yılda 11 kez şampiyon olmuş bir takımın başına gelip, ilk 3 hafta sonunda liderin 5 puan gerisine düşünce böyle oluyor. Üstelik Olympiakos'u bu ay zorlu bir fikstür bekliyor. Yarın Şampiyonlar Ligi'nde AZ'i konuk ettikten sonra önce PAOK sonra da erteleme maçında AEK deplasmanına gidecekler. Ardından içeride Panionios ve deplasmanda Arsenal mücadeleleri var. Ketsbaia da bunu gördüğünden yönetime AZ maçının sonuna kadar kulüpte kalmayı teklif etmiş ama reddedilmiş teklifi. Takımın başında şu an geçici olarak Bosna'lı Bozidar Banzovic var. Yardımcılığını da Andreas Niniadis yapacak.

Ketsbaia'nın Anorthosis Famagusta ile edindiği şöhretin geriye doğru gittiği ilk an olacak bu. Yerine düşünülen isimler Roma'dan yeni ayrılan Luciano Spalletti, Valencia ve Benfica maceraları başarısız olan Enrique "Kiki" Flores ve CSKA Moskova'daki görevinden alınan, coğrafyadan görünüşe göre kopamayan Zico. Hoca adaylarının tümü boşta olduğundan bu ay içinde anlaşma sağlanacaktır. Fatih Terim ismi de gündeme gelebilir benden söylemesi. Zira bir kaç senedir Panathinaikos için ismi geçiyordu. Türk basını Olympiakos fırsatını da kaçırmayacaktır. Bu arada Olympiakos'un 11 kez şampiyon olduğu son 12 yılda 14 kez hoca değiştirdiği göz önüne alınırsa, Ketsbaia'nın başarısız olduğu 2 haftada kovulmasına çok şaşırmamak gerekiyor. Başarılı olan ihya olmamış ki? Peki o nereye gider? İngiltere'de oyuncu olarak sevilen bir adamdı. Championship'te bir takıma kapağı atabilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Olimpiakos ŞL maçlarını Karaiskakis'de oynamıyor mu? Resmi sitesinde öyle yazıyor çünkü.

a-town dedi ki...

nasıl başarısız anlamadım. ilk maç ertelenmiş, bir beraberlik almış sadece. arkasında başka bir sebep olsa gerek.

Frapppedaki dedi ki...

Kovulmasinin PAO ile bi alakasi yok aslinda. Geldiginden beri taraftar isinamadi kendisine. Her mac tezahurat her mac yuhalama. Eh Olympiakos`un oncelikli teknik direktoru baskanlari Kokkalis. Boyle bi adam baskan olunca hersey beklenir. Taraftar ne istiyosa onu yapiyor. Boyle bir camia bunlar. 5-0 dan sonra adam bu hazirlik maci destek istiyorum sistemimi oturtmak icin zaman istiyorum dedi ama 1o yil ustuste sampiyon olan takimin taraftari boyle seylere uzun vadeli hedeflere alisik degil. Kavala maci da tuz biber oldu.

Ketsbaia`nin taraftar tarafindan kabul edemeyisinin bir nedeni kendisinin AEK ile ozdeslesmis ve kendilerine zamaninda cok aci goller hediye etmis olmasinin bir etkisi olabilir mi bilemiyorum tabi :)