12 Eylül 2009 Cumartesi

SEPTEMBER 80


Uyandım, karanlığın içinde
Zihnim postallarla ezildi
Bilincim çürük nesillere gebe
Karanlık artık toplumun içinde

Cunta iktidarını resmederken
Akıttığı kanı kullanıyor
Ölü nesillerin gelenekleri
Yaşayanların üzerine kabus gibi çöküyor..


Söz-Müzik-Düzenleme: Vortex of Clutter




By Gand

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ne anlamı şimdi başlığı ingilizce yazmanın?

Gand dedi ki...

şarkının adı bu.
sözlerin ingilizce olmasından da anlaşıldığı üzere.

sözlerin türkçesini yazmak bile yeterince incelikti, anlayana.

Levye dedi ki...

gereksiz dil milliyetçiliği gösterilerine gerek yok. hoşgörüyü geçtim, eğer videonun play tuşuna tıklama zahmetini gösterseydiniz şarkının isminin ve sözlerinin ingilizce olduğunu anlardınız.

ha gerçi gerekli açıklama yapılmış olmasına rağmen hala aynı anlayışsızlıkla konunun üzerine gidilmeye devam ediliyorsa bunda art niyet aranır bunda.

Gand dedi ki...

incelik derken, okuyucuların araştırmacılığına bırakıp, orijinal sözleri bulmaları ve bunu türkçeye çevirmeleri yerine bizzat araştırıp, oturup çevirip yayınlamak ekstra bir çaba olduğundan inceliktir.

Adsız dedi ki...

Ben kendin cevirdin sanıyordum incelik derken.

Gand dedi ki...

Nickini bile açıklamayan bir kişiye cevap vererek, okuyucuları ne kadar dikkate aldığımı gösterdiğimi düşünüyorum. Gizlilik hakkınıza sonuna kadar saygım var. Ama rica ediyorum bu çocukça kavgayı burda bitirip yetişkin insanlar gibi konuşmaya başlayalım.

Çeviriyi benim yapmadığım sonucuna nasıl vardınız? şarkının sözlerini yazan, söyleyen, besteleyen bile ben olabilirim, nasıl bilebilirsiniz? Önemli olan bu değil ki; bakın orada bir şeyler anlatmaya çalışmış insanlar. oturup üzerine saatlerce çalışmışlar muhtemelen ve bu çağda unutulan, unutturulmaya çalışılan bir şeylere dokunmuş, hem de kayıp kuşak diye bilinçsizlikle suçlanan bir neslin mensupları. asıl değerli olan bu. neden bu kadar zor ne yazıldığına bakmak, nasıl yazıldığı yerine?

Fazlasıyla önyargı kokan ilk yorumunuzun ardından hiç cevap vermemekle, can sıkıntımı gidermek arasında kaldıktan sonra 2.sini seçtim. Ama sonuç olarak farkettim ki, iletişim her şeyden önemli. Mail adresim yazıyor ana sayfada. Konu hakkında kaydadeğer bir konuşma yapmak isterseniz her zaman benimle iletişime geçebilirsiniz.

Her yazıyı katıksız bir önyargı ile takip edip açık aramak da bir seçenek tabi. İnsanoğlu nasıl mutlu oluyorsa onu yapmalı. Sonuna kadar desteğim böyle seçimlere.