18 Eylül 2009 Cuma

YOL GEÇEN SOYUNMA ODASI

















Fatih Terim'in Fiorentina'dan ayrılışı, başkan Cecchi Gori ile yaşadıkları sebebiyle olaylı olmuştu hatırlarsınız. Önce Gori o görevdeyken, Roma'ya 1-0 kaybedilen maç sonrası Gianluca Vialli ile görüşmüş, şansına takım ondan sonra şaha kalkmış ve ligde geleni geçeni tokatlamış ve kupada finale yükselmiş, ancak Vialli olayının haberini alan Terim sezon sonu görevi bırakacağını açıklayıp yeni kontrata imza atmamıştı. Ardından da Fiorentina'nın berabere kaldığı bir maç sonrası soyunma odasına girmek isteyen ve "Leandro niye oyuna girmedi?" diye soran Gori'ye sinirlenip istifa etmişti. Başkanların soyunma odasına inmesi biraz hassas bir konu. Bizde başkanlar düzenli aralıklarla ziyaret ederler biliyorsunuz.

Dün Kadıköy'de Fenerbahçe hayal kırıklığına uğrarken Romanya'da da acaip şeyler oluyordu. Aslında bu yenilgiye rağmen ben Fenerbahçe'nin gruptan çıkacağını, hatta Enschede'deki maçta rövanşı alabilirse lider bile olacağını düşünüyorum. Dün Steaua Bükreş'in evinde Sheriff Tiraspol ile evinde 0-0 berabere kalması sarı lacivertlilerin çok üzülmemesinin sebebi olmalı. Tabi bir de üstüne Bükreş kulübünde 2-3 saat içinde olanlar var. Haziran ayında göreve getirilen Cristiano Bergodi dün akşamki beraberlikten sonra kapının önüne kondu. Bergodi'nin daha önce Romanya'da Rapid Bükreş ve CFR Cluj takımlarını da çalıştırmışlığı var. Başkan Becali (Türk sporseverler yakından tanır) "hocayı en kısa sürede açıklayacağız demişti" dün. Çok sürmedi açıklaması. 2005'ten beri yurt dışında olan ve son olarak iki Kıbrıs takımını çalıştıran Mihai Stoichita takımın başına getirildi. Stoichita 1994-97 yıllarında yardımcı hoca olarak görev yaptığı Steaua ile 1997-98'de hoca olarak lig şampiyonluğu yaşamıştı. Bu onun 11 yıl sonra kulübe dönüşü anlamına geliyor. Göreve Bergodi kovulduktan 2 saat sonra geldi 55 yaşındaki teknik adam. "Teklif Steaua gibi bir takımdan gelince "hayır" diyemiyorsunuz" demiş. Becali cin gibi adamdır, eminim şimdiden Stoichita'nın da alternatifi 3 isim vardır kafasında, takım kötü giderse 2 saat içinde onları da ayarlar.

Bergodi'nin kovulmasıyla ilgili ayrıntılar da yavaş yavaş ortaya döükülüyor. Devre arasında Becali bakmış ki durum 0-0 gidiyor, soyunma odasına inip futbolcularla konuşmak istemiş. Bergodi dikilmiş karşısına "giremezsin" diye. Becali de Bergodi'yi şutlamış. Romen basını Bergodi'nin kovulmasına beraberliğin değil bu olayın sebep olduğunu ileri sürüyor. Romanya'nın en saygı duyulan adamlarından birisine kafa tuttuğunuz zaman böyle oluyor işte.

1 yorum:

Northx dedi ki...

pek saygi duyuldugunu zannetmiyorum, para babasi bi kalas iste.