1 Ekim 2009 Perşembe

13

















Arsene Wenger'in dün itibarı ile Arsenal'in başında geçirdiği yıl sayısı. Bir önemi var tabii. Fransız teknik adam dün itibarı ile Arsenal FC tarihinin en uzun süre görev yapan teknik adam unvanını ele geçirdi. Bu unvan 28 Mayıs 1934 ile 31 Mayıs 1947 tarihleri arasında görev yapan George Allison'a aitti. Arsene Wenger 1 Ekim 1996'da Nagoya Grampus Eight'ten ayrılarak Arsenal'in başıan geçmişti. Wenger aynı zamanda maç bazında da Arsenal'in başında en fazla maça çıkmış teknik adam. Kulüp tarihinin Büyük Britanya dışından atanmış ilk ve halen tek teknik adamı. % 57.58'le de (Wenger göreve getirilmeden önce sadece 4 maçlığına takımın başında olan ve 3 galibiyet alan, Wenger'in yardımcısı Pat Rice'ı saymazsak) kulüp tarihinin en yüksek galibiyet yüzdesine sahip ismi.















Hoşuma giden bir kaç resmi koyayım dedim bu vesileyle. Son resimde Platini'nin yüzündeki "Allahım kurtarın beni bu çakallardan" ifadesine de bittim.















3 yorum:

futbolvefenerbahçe dedi ki...

Arsene Wenger yeryüzünde en çok takdir ettiğim teknik direktördür. Disiplinli, ilkeli, gelir-geçer olaylara pabuç bırakmayan ve buna ortam hazırlamayan. Doğrularını ve yanlışlarını paylaşan birisi. Genç Türk antrenörlerin örnek alması gereken bir kişi.
Aykut Kocaman'da bu yolun yolcusu gibi duruyor şimdilik hayırlısı bakalım.

Her Yol Roma dedi ki...

Herhalde mühendislik diplomalı ve ekonomi masterlı ilk hocasıdır da :)

http://heryolroma.blogspot.com/2008/12/ilgin-mezuniyetler-06.html

CaRtMaNtR dedi ki...

Son resim çok rahat bir komedi filmi fragmanı olacak cinsten olmuş :D

Wenger'de daha uzun yıllar genç cevherleri işler Londra'da.