27 Ekim 2009 Salı

DAHİ VAN GAAL DELİ VAN GAAL



Bir teknik adam nasıl maç kazanır onun görüntüsü bu. Geçtiğimiz hafta sonu Allianz Arena'da oynanan Bayern Munich-Eintracht Frankfurt mücadelesi. Durum 1-1. Bayern'iN kendi evinde mutlak surette kazanması lazım. Dakika 86. Louis Van Gaal Luca Toni'yi oyundan alıp Martin Demichelis'i oyuna sürüyor. Yani 86'da ona gol lazımken, bir forveti oyundan alıp bir defans oyuncusu oyuna sürüyor. Arena'daki 69.000 kişi de dahil maçı izleyen herkes "bu adam ne yapıyor" diye soruyor. Sonraki herşey 120 saniyede gizli. Van Gaal, Demichelis'i defansa yerleştirip, defanstaki hava toplarına hakim Daniel Van Buyten'i, hücuma, Luca Toni'nin boşalttığı yere gönderiyor. Bir uzun boylu defans oyuncusundan bir forvet yaratıyor, Van Buyten rakip ceza sahasına ayak bastıktan 60 saniye sonra Frankfurt ağlarına kafayı çakıyor. Bayern 2-1 kazanıyor. Videonun son bölümünde gol sonrası tepkisine dikkat Hollandalı teknik adamın. "Kafa bu kafa" diyor tüm dünyaya.

Bir böyle kafa var, bir de bu değişikliği "Bayern gol atması gerekirken hücum oyuncusu çıkarıp, defans oyuncusu alıyor, inanamadım Kaiser i-na-na-ma-dım, ben Kaiser'in yerinde olsam bu korkak hocayla o gün yolları ayırırım" diye yorumlayacak kafa...İkisi de futbolda...Ne yapalım?

13 yorum:

jackiechiles dedi ki...

"geçtiğimiz hafta sonu eskişehir atatürk stadında oynanan eskişehirspor-beşiktaş mücadelesi. durum 0-0. beşiktaş götüm gibi oynuyor. ilk yarı bitiyor ve mustafa denizli tabata'yı oyundan alıp erhan'ı oyuna sürüyor. maçı izleyen bir allah'ın kulu da 'bu adam napıyo la' demiyor..."

hmm...

selaminko dedi ki...

yalnız burada sadece "napıyor bu adam" diyen seyircilere değil aynı zamanda "yedek kalacaksam giderim" diyen ve sürekli mızmızlanan Luca Toni'ye de ayar vermiş bence. "Sen gol atamayacaksın bak senin boyutlarında bir defans nasıl atacak. Önce oyna sonra konuş" demiş resmen.

berthelemy dedi ki...

aynısını rıza da yaptı bu hafta beşiktaş maçında. uzatmalarda nadareviçi oyuna alıp vuckoyu ileri gönderdi. vucko gol atsaydı rıza da mı dahi olucaktı?

kemonen dedi ki...

hey zamaninda ridvan dilmen alpay ozalandan forvet yapmisti, yanilmiyorsam alpay da gol atmisti o macta. Altaya karsi mac 2-2 bitmisti kadikoyde, yanlis mi hatirliyorum.

zapata dedi ki...

Zaten luca toni hava toplarında oldukça etkisiz bir oyuncu olduğundan yerine uzun boylu bir defans koymak gerçekten çok dahice. Saçma bir hareket olmuş..
Bir elinde Robben diğerinde Ribery var ve bu takım bundesligada oynuyor.(evet biliyorum şu an ikisi de sakat) Fakat luis'in ribery ve robben'i beraber oynatmamak gibi dahice hareketleri sayesinde ligi domine etmesi gereken takım hala sürünüyor.

Cthulhu dedi ki...

Evet olacaktı.

Rıza da dahi olacaktı. Ama bir maç ile değil. Epey bir maç sonrası dahi olacaktı. 100 maç sonra olacaktı. 500 maç sonra ya da.

Gol olmadı. Bir dahakine artık. İnşallah yine dener Rıza bunu.

Soru öyle bir soru ki, cevabımı da sinir ile yazdım, kusura bakmayın.

Savunmanın öne çıkıp oyunu rakip alana yıkma denemesinin bir taktik olabileceğini düşünemeyip (ya da hiç kendini düşünmeye kasmayıp), "ulan bunlar ne biçim ofsayt taktiği yapıyolar lan böyle defans mı olur" denilen bir ülkede yaşıyoruz.

Allah kahretsin böyle işi.

CaRtMaNtR dedi ki...

Burda olsa Van Gaal'in C planı yok sistemi bozmadı forvet sayısının arttırmadı. Münih Alkmaar'a benzemez yada Van Gaal korkak, Go Home Van Gaal tarzı yorumlar gelirdi.

minæ dedi ki...

vucko'yu forvete alma hadisesi rıza hoca'nın hep denediği bir taktik. geçen sene de tayfun türkmen ile aynı taktiği deniyordu.

göz önünde olmayınca, van gaal'in yaptığı dahice gözükebiliyor.

joe kleine dedi ki...

Tayfun Türkmen bin yıldır bu meziyetiyle oynuyor Türkiye Liglerinde...
Bir de van gaal in taktikten anladığını düşünmüyorum yani ancak benden çok anlıyordur, bir capello, mourinho buna yanında ayak ayak üstüne attırmaz..
Gayet birinci sınıf denilebilecek bir kadroda hala gol için van buyten'den medet umuyorsa zaten bir sorun var demektir...Neyse hemşerisine göre daha cesur ve yaratıcıymış en azından b planı var..

Adsız dedi ki...

Sevgili kemonen, güzel bir örnek verdiğin için tebrik ederim, fakat Alpay'ın forvete sürüldüğü ve gol attığı maç Fenerbahçe-Vanspor maçıydı. Fenerbahçe 0-2 geriden gelip 3-2 maçı kazanmıştı. İlginç olan ise o maçta o zman kuralları gereği paf takımından 18 kişilik kadroya oyuncu almayan Vanspor Daha sonra 3-0 hükmen mağlup ilan edilmişti.

Confeng dedi ki...

Football Manager'da yapıp netice aldığım bir taktikti :) Oyunun ipuçlarında da vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Hemşo dedi ki...

Son dakikalarda gol atması gereken her takımın uzun boylu defans oyuncuları, ve hatta kalecileri, hücum bölgesine gider duran toplarda. O anda Toni oyunda olsa da ilerde olacaktı Van Buyten.

Toni'yi çıkarıp Van Buyten'i alması başka bir muhabbet bence.

çubuk makarna dedi ki...

bu anketten çıkardığım sonuç: ankete katılanların sadece 208i battlestar galactica izlemiş