27 Ekim 2009 Salı

SANDRO RANIERI GIMARAES CORDEIRO

Ağustos ayının ortalarında, İngiltere'den uçağa binen 4 kişilik bir ekip, Brezilya'ya indiklerinde, ülkede bulunma sebepleri yukarıdaki adamdı. İçlerinde kulüp başkanı Daniel Levy'nin de bulunduğu 4 kişilik Tottenham Hotspur ekibi, Internacional kulübünde forma giyen defansif orta saha oyuncusu Sandro Ranieri Guimarães Cordeiro'yu izlemek için Porto Alegre kentine gelmişlerdi. Üstelik Brezilya kulübü, daha bir kaç hafta önce, Temmuz ayının sonunda golcüsü Nilmar Honorato Da Silva'yı 11 milyon euroya Villarreal'e satmıştı. Levy elinde 15 milyon poundluk bir çekle gitti Brezilya'ya. Sandro'yu Londra'ya götüreceğinden emindi. Ancak uzattığı çeki Internacional başkanı Vittorio Piffero reddetti. Reddedilmesi zor bir teklift ibu aslında. Henüz 19 yaşındaki bir adam için 15 milyon pound. "Çeki görünce, içimden güldüm" diyor Piffero "Sandro, o paranın en azından iki katı ederdi". Ancak Levy, ülkeden ayrılırken kulüp yöneticileri ile gelecekteki bir teklifte öncelik hakkı konusunda anlaştı ve İngiltere'ye eli boş dönmemiş oldu.

Aslında Brezilya'nın doğu kıyısında, daha kuzeyde bulunan Riachinho kentinde doğdu Sandro ama ailesinin güneye taşınması ile, 16 yaşında Porto Alegre takımı Internacional altyapısına girdi Sandro. Kuzeyde kalsalar bugün Atletico Mineiro'da top koşturuyor olabilirdi. 18 yaşında A takımla maçlara çıkmaya başladı. Ancak takımda düzenli bir yer elde etmesi, 2008 yılında, arkasında beklediği oyuncuların sakatlanması ile oldu. Profesyonel olduktan sadece 14 ay sonra onu Brezilya milli takımına çağırdı. 9 Eylülde oynana Şili maçında oyuna sonradan girerek milli formayla da tanıştı. Avrupalı oyuncu avcılarının onun peşine düşmesi de aynı döneme rastlar.

Lakabı "Predator" Sandro'nun. Oldukça güçlü fiziği sebebi ile bu lakap takılmış. Hocası Tite onun için "büyük bir oyuncu olabilmesi için her türlü yeteneğe sahip, çok iyi bir sağ ayağı, hava toplarında geçilmez bir hakimiyeti ve çok iyi kullandığı bir sağ ayağı var, Dunga onu milli takım seçmekle çok doğru bir iş yaptı" diyor. 2013 yılına kadar kulüple konratı var. Tottenham'ın Ocak ayında kendisini almak için bir girişimde daha bulunması bekleniyor. Aynı zamanda İtalyan pasaportuna da sahip olması bu transferi hızlandıracaktır. Ancak Fiorentina da imza yarışına dahil olacak gibi. Felipe Melo'nun Juventus'a satışından ellerinde kalan paranın bir kısmını onun transferinde kullanmak istiyorlar. Sandro ise "elbet bir gün Avrupa'ya gideceğim ama önce Brezilya'da işimi bitirmeliyim" diyor. O iş Ocak ayında biter gibi...

Hiç yorum yok: