5 Ekim 2009 Pazartesi

FERGIE'NİN SAATİ
















Bu lafları blogda kaç defa söyledim unuttum artık, siz de sıkılmışsınızdır tekrarlamayayım. Sir Alex'in puan kaybettiği her maçtan sonra hakeme yüklenme geleneği. Bir kaybettiği maçtan sonra da hakeme mana bulmayan bir demecini görürsem İskoç eteği giyip doğduğu kent Govan'da pub açacağım kararlıyım. Hafta sonu Mancheter United, Sunderland önünde evinde 1 puanı, uzatma dakikalarında Anton Ferdinand'ın kendi kalesine attığı golle kurtardı. Maç bitti. Böyle bir durumda ne beklersiniz 1 puanı kurtaran teknik adamdan. Hem de daha bir hafta önce 96. dakikada derbiden zaferle çıkmış bir teknik adamdan. Üstüne üstlük İngiliz basınında Old Trafford'daki uzatmalarda aldıkları galibiyetlerle ilgili araştırmalar yayınlanmış bir teknik adamdan. "Son dakikada attığımız gol mücadelemizi gösteriyor, takım pes etmedi bla bla bla"...Bizimki ne demiş peki? "Hakem kenara 4 dakika gösterdi, ama o sürede rakip kendi kalesine gol attı, o golden sonra geçen süreyi eklemeyip tam 4 dakika 2 saniye uzatma oynattı. O süreyi de eklemesi gerekirdi." Yahu arkadaş daha bir hafta önce 96'da maç kazandın, 10 dakika önce de uzatmada rakibin kendi kalesine attığı golle puanı kurtarmışsın, buna en kibar ifadeyle "buldu da bunuyor" denir. Süreyle kalmamış hakem Alan Wiley'in maç kondisyonuna da yüklenmiş. "Yurt dışında hakemler inanılmaz zindeler, bunun kart göstermesi bile 30 saniyeyi alıyor" diye yapmış gideri. Wiley ile United'ın kazandığı onca maç sorulmamış tabii kendisine. Biliyorsunuz Ferguson sadece istediği gazetecilere demeç veriyor ve kafasını kızdıran bir soru olduğunda bol "fuck"lı cümleler kurmaktan çekinmiyor. Bundan sonra hakemler Fergie'nin keyfi yerine gelsin diye böyle uzatma göstersinler, gönüller şen olsun...

3 yorum:

Joseph dedi ki...

Bunadı diyecem ama ayıp olcak yaşlı başlı sör.Mourinho yapınca "antipatik,kendini beğenmiş olur".Yaşlı Sir yapınca kurt hoca olur, durumuda gülünesi.

Beercholic dedi ki...

demek ki neymiş; sadece biz değilmişiz kendi hakemlerimizden hoşnut olmayan.. şimdi ülkemizde yunanistan'dan, fransa'dan, x'ten gelen hakemler maç yönetse hataların azalacağını düşünen zihniyet var..

Unknown dedi ki...

sanırım bir karışıklık olmuş, maçın hakemi Mike Riley değil, Alan Wiley idi.