6 Ekim 2009 Salı

GELİN GERİ DÖNÜYOR
















Komşu blog Black Pearl'den aldık haberi. Kill Bill nedense Tarantino fanları da dahil bir çok kişi tarafından onun filmografisine yakıştırılamayan bir filmdir, oysa ki ben Jackie Brown'la birlikte seriyi onun en iyi filmi olarak değerlendiririm hatta Jackie Brown'ın bir adım önüne koyarım. Aslında yapılan eleştirilerin bir çoğu Kill Bill'in kendi başına iyi bir film olduğu ama Tarantinesk bir film olmadığından hareketle yönetmenin kariyerinde eğreti durduğu üzerinedir. Stanley Kubrick gibi çok değişik tarzlarda filmler yapmış bir adamı gelmiş geçmiş en iyi yönetmen olarak niteleyen ben bunu pek dikkate almam. Kill Bill çok iyi bir seridir, çok iyi kurgulanmıştır, insanı gülümseten ve keyiflendiren müthiş ayrıntıları vardır.

Tarantino ve Thurman serinin üçüncü filmi için geri dönüyorlar. Thurman ikinci filmden 10 sene sonra yine kılıcı eline alacak. Bu tür iyi iş yapan serilere sonradan ekleme senaryoların pek hoş bir tat bırakmadığını itiraf etmek lazım daha önce blogda yazmıştık. İşin içinde Tarantino'nun olması biraz umutları artırıyor ama ortada bir problem var. "Gelin ne yapacak bu filmde?". Yani senaryo neyin üzerine olacak? Biliyorsunuz Kill Bill serisi tamamen bir intikam hikayesi üzerine kuruluydu ve sonunda da nihayetine erdi. Tamamiyle kör olan Elle Drver üçüncü filmde Gelin'in karşısına dikilmeyecekse yepyeni bir senaryo üretmek zorundalar. Bunu da nasıl yaparlar bilmem. Ancak elimizde bir kopya var. İkinc filmin başında Gelin, Vernita Green karakterini öldürdüğünde evde bulunan ve cinayeti gören kızına "Bunu önünde yapmak istemezdim, eğer büyüdüğünde bana hala intikam duyguları beslersen bekliyor olacağım" demişti. (It was not my intention to do this in front of you. For that, I'm sorry ... When you grow up, if you still feel raw about it, I'll be waiting). Sanırım bunun üzerine gidecekler. Seri tüm dünyada 330 milyon dolar hasılat elde etmişti.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

benim en beğendiğim seridir.Ekleme senaryolar genelde iyi durmaz.Batıracaklarına böyle kalsın daha iyi.Ben yine eski seriyi izler avunurum

Ortega dedi ki...

Bu konu hakkında Didem Erol ne yorum yapacak, ben de onu bekliyorum.

Adsız dedi ki...

kill bill'e lafım yokta, jackie brown tarantino'ya yakışmayan bir filmdi bence. birde seri filmler arasında çok boşluk olmamalı. lord of the rings gibi olursa devam filmi olur ama bu saatten sonra gerek yok kill bill'e.

Muratonovic dedi ki...

Kill Bill serisi cekilirken bu fikir vardi hep, o repliklerde bu fikirle kullanildi..

Ara verilmesinin tek nedeni Uma Thurman'in yaslanmasini beklemekti.. 10 yil yaslandiktan sonra (kucuk kiz da muhtelen 17 yasinda felan olcak) serinin devamliligi daha iyi olur. farkli bir intikam hikayesi olacak gibi, bekleyip gorecegiz...

Adsız dedi ki...

vernita green'in kizinin alacagi intikam yeni bir olay deil abicim, yani bu film taa 2004te geldiginde bile imdb de killbill 3 un konusu vernita green'in kizinin beatrice den alacagi intikam uzerine kurulu olacagini yaziyordu. benim yorumlardan anladigim kadariyla tarantinonun ciddi ciddi uma thurmanin yaslanmasini bekledigiydi, ki yapar hic sasirmam. gecenlerde 15 sene daha yonetmenlik yapicam diyordu ben son filmi bu olur noktalar diye dusunuyordum orta yasa gelmis bir uma thurman ile ama neden olmasin aradan 10 sene gectiyse vernita greenin kizida intikam cagina gelmistir artik. senaryoyu sorun etmek gereksiz bence simdiye kadar senaryosunda sacmalik bulunan (bir bakimdan tamamen sacma sapan senaryolar ama) kac tarantino filmi gordukki? bu adam pulp fictionda uma thurman'a 10 sene sonra cekecegi filmin senaryosunu laf arasinda john travoltaya anlattirmisti hatirlarsaniz hamburgerci sahnesinde uma thurman tv icin cekilmis ve pilot bolumu yayinlanmis bir female samuray cetesinden bahsediyor ve orada oyuncu oldugunu felan detaylariyla anlatiyordu, o yuzden senaryo bakimindan KARI ALDATIR TARANTINO ALDATMAZ!

ps

offf o son cumle ne oldu be ole...

Adsız dedi ki...

evet, 3. film fikri tarantinonun aklında o dönemde vardı zaten, bir yerlerde açıklamayı da yapmıştı. 3. film 10 sene sonra olacak, bu sefer küçük zenci kız intikam peşinde koşacak vs. şeklinde.

Baran Doğan dedi ki...

O zaman Thurman'ın karşısında Rosario Dawson'u göreceğiz demektir.