26 Ekim 2009 Pazartesi

HUDSON'IN LANETİ

















İnsanoğlundan isteğim şu saatleri geri ve ileri alma işini ebediyyen kaldırması. Bu kadar yıl geçti hala hangi dönemde ileri alınıyor, hangi dönemde geri alınıyor bilmiyorum. Zaten ne zaman bahsi geçse olaya yaklaşımım "şimdi yarın ileri mi geri mi alıyoruz, ileri di mi, yok geri galiba yaaa geri geri...(sessizlik kafada hesaplar)...ileri ya yok...şimdi bir saat fazla mı uyuyoruz, yok az lan galiba...az mı" şeklinde. Bu ikilemleri insanoğlunun hayatından silsinler. Zaten bu ileri-geri alma günlerinin ertesinde işe gidecekse işine geç kalan, sabah önemli bir iş yapacaksa onu kaçıran bir dolu adma var. Benim geçmişte bu yüzden pazar sabahı programlarından bazılarını kaçırmışlığım vardır (hangi pazar programı diye sormayın....Hong Kong Phooey ve Laff-a-Lympics Olimpiyatları). Futbolcuların da başına bir şey gelmesi normal, hele ertesi gün antrenmanları olanların.

Buyurun Real Madrid bir kulüpte yılardır forma giyen bir adam olsan bile şu saati geri alma olayının kurbanı oluyorsun. Guti pazar sabah kalkmış. Kahvaltısını yapmış, arabasına binmiş, antrenman sahasına gelmiş, bir bakmış ki takım arkadaşları antrenman sonunda. Demişler "neredesin hacı 2 saat oldu antrenman başlayalı". Sebep belli tabii, saatini bir saat geri almayı unutunca, antrenman onun düşündüğünden bir saat erken başlamış, e oraya gelişi de 1 saat sürmüş. Tablo meydanda. Ben Guti'ye ceza verileceğini düşünmüyorum. Bu kış saati-yaz saati uygulamasını ilk çıkaran şahsa verilsin. Kim o? Yeni Zelanda'lı George Vernon Hudson isimli entomolog. Entomolog, böcek bilimci demek. Allahın böcekçisine dünyanın kaderini bırakırsan böyle olur.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

fotodan guti değil de vj bülent röportaj veriyo gibi. o nası saç

Uhur dedi ki...

@Yaman

guti'nin zaten bir erkekler öpüşürkene fotosu var =P

http://www.telecinco.es/content/maincontent/3886/C_2_maincontent_3886_largeimage.jpg

Adsız dedi ki...

la nesi zor bunun.martın son pazarı ileri ekimin son pazarı geri..azcık insanlığa katkınız olsun..biraz önem verin yahu...hem karı kız futbol nereye kadar...

Flying Dutchman dedi ki...

cehennemin dibine kadar...

Free Siyaset dedi ki...

Yorumlardan çıkardığım sonuç Adsız insan tabiki yazıyı okumamış ve Guti yi kız zannediyor... :)

a-town dedi ki...

fd kafa karışmış yine galiba. guti saat geri alındı diye geç kalmaz olsa olsa erken giderdi. diyelim antrenman 10'da başlıyor. saatini geri almayı unutursa guti eski saate göre 10'da gider, halbuki saat aslında 9'dur çünkü geri alınmıştır. yani ya guti takım arkadaşlarını yemiş ya da sen bizi yiyorsun burda :)

Adsız dedi ki...

yaz saati uygulamasını benjamin franklin ortaya atmıştır

Flying Dutchman dedi ki...

@madamerica

bir kaç kaynaktan kontrol ettim
olayın kış saati ile ilgisi yokmuş saatini yanlış kurmuş anladığım kadarıyla...

hudson'ın günahını boşuna aldık...

dedim ben bu işten anlamam diye :)

Flying Dutchman dedi ki...

yaprak sarmasını ilk bulan Alexander Graham Bell'dir...

Bir şey iddia ediyorsanız kaynağını getirin yahu.

buyur

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Vernon_Hudson

http://en.wikipedia.org/wiki/Daylight_saving_time

Ku.Ba dedi ki...

madamerica, Ispanya'da saatler geri alindiginda, otomatikman her sey geri aliniyor, antrenman saatleri dahil.

ama bu mantikla yine bi terslik var sanki. dur bakalim. simdi diyelim ki Guti saatini 1 saat geriye aldi, antrenman saati 9 ile 10 arasi, ayrica nerden baksan 1-2 saatlik yolu var, ama adam saatini evde unutuyor; peki bu durumda yine almamis mi sayiliyor saatini? bunlar enteresan sorular.

hem bence insan diledigi gunde, diledigi saatte geriye veya ileriye alabilmeli saatini. fikir ozgurlugu diye bir sey var bikerem. fasiklik yapmayin. dunyadan kopuk allahin zelandasindan saatcilik taslamak kolay tabi.

UyAha dedi ki...

son cümleye yarıldım usta:)))

varol döken dedi ki...

wikipedia geçerli bir kaynak mı? onu da biz yazmıyor muyuz zaten ya... tek bildiğim kaynak ana britannica, bir de haşırt larus vardı ama...

Adsız dedi ki...

Guti bildiğiniz ağır ibne zaten özellikle rakip taraftarlar bunu tribun şovu olarakta kullanıyormuş okuduğum kadarıyla... yalnız soyunma odasında diğer futbolcular ve guti yi merak ediyorum doğrusu