28 Ekim 2009 Çarşamba

LUCKY.!



Buradaki son postum oluyor bu.

Muhtesem evsahibim Flying Dutchman ve ekibine su güzel ortamin kapisini kisa süreligine de olsa bize actigi icin cok cok tesekkür.. Yok tahmin ettiginiz gibi ne bir kavga, ne bir tartisma ne de olumsuz bir sey yasandi. Üretken olmami saglayip bana postlar yazdirdi FD. 9 tane iri iri post attirdi ve daha da önemlisi Borges bloguna geri dönmemi sagladi.. En basindan kendi blogunu acacasiya kadar olan bölüm diyerek koydu adini. Biz tuhaf yaziyoruz, hicbir yere koyamam ben bu yazilari blog disinda.. Bir baska yere de gönderemiyorum zira icerisinde kimilerini rahatsiz eden tonlarca imla hatasi, typolar filan.. Siz bunlari kendinize mesele edip sabaha kadar tartisadurun ben bu sekilde bassiz/sonsuz yazilar yazmaya devam edecegim.. Yer yer basina ona buna saldiriyoruz ki tahmin edemeyeceginiz gariplikler dönüyor sonrasinda.. Ama FD sadece yaz dedi, yaz borges.. Imla, typo, türkce karakter ? Düzeltirim ben gerekirse..

Gercekten de öyle yapti. Beni filan bosverin siz bu adamin üretme sevdasina iyi bakin.. Biz yazariz/yazmayiz ama su adamin hakkini vermek gerek..

Radiohead saheseri Lucky.. Ayni zamanda sansliyim böyle güzel olusumun kucuk bir parcasi olmaktan dolayi.. Simdi artik ben yasadigim süre boyunca icerisine bir sey katacagim bloguma geri dönüyorum. Her sey icin bir kez daha cok cok tesekkürler..

P.S: Prag'a bol selam bizden sevgili FD.!

By Borges

28 yorum:

Confeng dedi ki...

Seni bize geri kazandırdığı için FD'ye teşekkürler o zaman..

Hoffenheim için daha fazla yazı bekliyoruz mümkünse :)

Borges dedi ki...

Eyw Number 7.. Eskisi gibi olmasi mümkün degil ama yine de olacaktir bir seyler. Futbloglar da tükenmeye dogru hizla gidiyor, belki futblog dahi olmayabilir, bakalim..

Can dedi ki...

Hastayım yatıyorum kaç gündür; aldığım en güzel haber. Teşekkürler FD. Ben bu işlere girdiğimde sen kapatmıştın dükkanı; neyseki o arada dersimize çalıştık okuduk arkanda bıraktıklarını. Tekrar hoşgeldin...

Flying Dutchman dedi ki...

biz de kamuoyu nezdinde hem teşekkür edelim hem de sevincimizi belirtelim bir kez daha...Türk spor yazınına hayırlı olsun

Adsız dedi ki...

welcome aboard

Confeng dedi ki...

Borges,
Neden futblogların tükenmeye doğru gittiğini düşünüyorsun?

Adsız dedi ki...

F.D tesekkurler ve oh be.

Unknown dedi ki...

FD'ye bir de benden teşekkür, Borges gibi önemli bir ismi geriye döndürdüğü için.

Adsız dedi ki...

yahu borges bu kaçıncı manevran.

Adsız dedi ki...

o halde kutlamalar başlasın :)))

Adsız dedi ki...

klasik borges hareketi. akşama kendi blogunu açar. sabaha teşekkürler arkadaşlar zaman bulamıyorum der, kapar.
sonra gelen ısrarlı(!) baskılara dayanamaz ve geri döner. sonra bir kez daha bırakır. bu sefer utancından bir müddet yazamaz. bu süre zarfında sçzlüğe dadanır. sonra tekrar blog açar, kapa, açar, kapar. sizce de bir istismar yok mu gerçekten?

(fd seni seviyorum, ben sadece borges'in özelinde konuştum. umarım yayımlarsın)

Dobrowski dedi ki...

iyi olmuş FDye teşekkürler. borges bir daha 'son' veya 'ara' başlıklı postlarını görmek istemiyoruz

Flying Dutchman dedi ki...

adsız arkadaşa hitaben

yayınladım yorumu sansürden olabildiğince kaçındığımız için, tabii bu düşüncelere Borges'in de cevap verme hakkı var, onu da hesaba kattım

görüşlerine saygılı olmakla beraber katılmıyorum ama bu konuda muhatap Borges'tir...

Borges dedi ki...

Ac/kapa yapiyorum ya da bazen aciyorum bazen kapiyorum yer yer her ikisini birden yapiyorum.. 5 ay boyunca 10 post yazilmis, sözlükte ne kadar yazdigimi sen daha iyi bilirsin ;) Burada ilginc olan nedir adsiz kardes ? Simdi diyorum ki ilerideki yillar boyunca muhtemelen 4-5 kez daha acip kapatirim, seni rahatsiz eden nedir ? 2 yil boyunca ara verilse de kapanmamis bir blog borges.. neden bu rahatsizligi gidermek icin beni takip etmemek yerine sürekli ne zaman neyi yapip yapmadigimi yakindan takip ediyorsun ? Mazosistlik mi vardir nedir ? yoksa baska bir sey mi;)

Velhasil baska yerde yedigin zilgitin acisini burada cikarmamani tavsiye ederim sana zira söyle bir bak kimi ne kadar yakindan takip ediyorsun ve olusan görüntü benim su görüntüden daha ilginc ;)

istismar filan söz konusu degil ama görüntü cirkin, onu kabul ediyorum. neyi yasiyorsam onu da yaziyorum ortaya cikan durum budur.. kötü, cirkin ya da absürd.. Önemli degil. Gercek budur..


Benim yasadigim hayat ve icerisi sir degil. Okuyan eden kesim cevremin tamamidir da ayni zamanda. Dolayisla iceriden bakinca cok sey olagan görünse de disariya verilen görüntü, icerikden bagimsiz oldugu ölcüde hos degil. Bunu anlamak zorunda degilsiniz lakin beni okumak zorunda da degilsiniz gibi ;)

Bir post bak geldi gecti yarin sabaha sonsuzluga postalandi, takma bu kadar kafaya derim ben.. adini da al korkma yahu, tartisalim bu mevzuyu ;)

Borges dedi ki...

Number 7: Okuyorum sürekli ve ciddi bir düsüs var.. bu da bir boslugu doldurmak üzere gereginden fazla bir yüklenme oldugundan dolayi gibi geliyor bana.. Misal eskisi gibi bundesligaya derinlemesine egilecegimi düsünmüyorum ya da cok sey farklilasacaktir zira bir futbolblogu daha gerekli degil su an varolanlara baktiginiz vakit.. Bakacagiz ve görecegiz nasil ve ne sekidle olacak ;)

Borges dedi ki...

Bir de sunu eklemek gerekir.. Biz yaziyoruz, birileri onu alip bir yere koyuyor, cok uzaga gitmeye gerek yok, bakiniz FD ne demis:

"Türk spor yazınına .."

Yok böyle bir sey. Bizim böyle büyük bir olusuma katki saglayacak görünürlükte olmadigimiz asikar.. Ama öyle görmüs ya da incelik etmis bloguna katkida bulunan insanina..

Sonra benzer sekilde büyütmeler, kücük görmeler ya da tuhaf yakistirmalarda bulunanlar.. Ben ortaya "x" i koyuyorum insanlar ne alir, ne almaz, nasil bir sekilde ifade eder onlarin bilecegi istir, beni irgalamaz..

Sanildigi gibi mutlu etmiyor yorumlarin hepsi zira ben biliyorum ne ne kadar gercektir.. Kimileri de o kadar beni benden aliyor filan derken.. gitme zamani.

Adsiz dahil okuyan/eden herkese tesekkür ve diger tarafta görüsmek üzere

Eyw..

Adsız dedi ki...

geliyoruz :)

iorfa

Confeng dedi ki...

Borges,
Kalitede bir düşüş var, zira blog sayısı ciddi biçimde artış gösterdi. Gerçekten bir şeyler yazmak isteyen değil, "benim de bir blogum olsun" diyen çok kişiyi gördüm. Mesela benim blogum mütemadiyen boştur, çünkü genellikle maç öncesi/sonrası görüşlerimi ya da bir gelişme sonrası görüşlerimi yazarım. Habercilik yapacak kadar ne vaktim var, ne de çevrem.

Oysa hem sen, hem FD, Avrupa'da olduğunuz için sizin yazdığınız çoğu şey Türkiye'den yazanlarınkinden farklı oluyor. Yani lafı getirmek istediğim yer, eğer futbloglar tükenmeye doğru gidiyor diye birilerinin geri adım atması gerekecekse, sen onlar arasında olacak birisi kesinlikle değilsin.

Futbol seven insanlar, ne kadar isteseler de görüş üretmekten ve bunları paylaşmaktan geri duramıyor. Bu bağlamda tam bir futblog yazmayı düşünmesen de futbolseverleri tatmin edecek yazıların olacağını ümit ediyorum.

Hadi sağlıcakla...

Cahey dedi ki...

bi demirkubuz filmlerini, bi de senin dükkanın açılmasını böyle bekledim borges.

silent lucidity dedi ki...

"blog denen şeyin kişisel bir fikir telakkisinden başka bir şey olmadığını" diye güzel güzel de yazılmış yorum bölümüne ama hala bloglara gazete köşesi muamelesi yapanlar var ya ben de bunu anlamıyorum.begenmiyosan okuma arkadaşım bu kadar basit.para vermiyorsun, para almıyorsun tamamen keyfi bi aktivite.bu anlayış yüzünden ugur(pclion) yazılarına ara verdi yahu.

kısacası ne zaman nasıl istersen yaz lütfen borges, biz buralarda okuyoruz keyifle. fd'ye de ayrıca teşekkürler, borges'i bize geri kazandırdıgı için.

darkhorse dedi ki...

Harika bir haber bu :)Uçan Hollandalıya'da ayrıca teşekkür ederim.Yazılarıyla kendisini zaten çok seviyordum.Borges'in bu kararından sonra kendisine saygım daha da arttı.Eksik olmayın hayatımdan.İyiki varsınız :)

Protanopia dedi ki...

Ben Borges'i çok samimi buluyorum hiç tanımadığım bir arkadaş gibi. "kullanma" tabiri falan çok uygunsuz olmuş.

nihayetinde gazete çıkarmıyor her gün. kendisini, fikirlerini bir şekilde yansıtıyor oraya. sıkılrsa geziyor, dolaşıyor isterse de geri dönüyor.

zaten borges'ten düzenli üreten makine gibi olmasını beklersen o da borges olmayacaktır diyerum ben takip eden birisi olarak.

AbSurDMaN dedi ki...

Yahu ben anlamıyorum neden gider yapanlar hep adsız? Yoksa burda kendini gizleyen tırto biri olarak borges'in blogunu açıp kapatmasına gider yaptıktan sonra, blogger hesabınla gidip hoşgeldin mi diyorsun ordan, anlamadım ki :)

varol döken dedi ki...

böylesi daha iyi ve her şey yine olması gerektiği gibi...

blogunda ve 2010 içinde münih'te görüşmek üzere...

Adsız dedi ki...

flying dutchman'in bitis anidir bu. bundan sonra buyuk bir okuyucu kaybi olacaktir.

HADI HEP BERABER BORGES'IN BLOGUNA. devrimderki.blogspot.com

BURANIN MODASI GECTI.

Borges dedi ki...

Adsiz: Gerizekali misin sen ? burasi benden önce neyse ben geldigimde de oydu okunma orani olarak.. Ayda yilda bir yazan insanin buraya ne gibi fazladan katkisi olabilir ? Surada sitemeter var bir bak, borges gelmeden önce ve geldikten sonra.. Her sey ortada iken nedir bu sacma yorum ? Haliyle bu aslinda "bilincli" yapilmis bir sacmaliktir.. Ve inaniyorum ki ben tüm bu adsiz yorumlar cevremizden, en dibimizden geliyor.. bu yüzden saglikli bir iletisim adina adsiz yorumlara kapanmalidir postlar..

serdar dedi ki...

Ben Flying Dutchman bloğuna futbolla popüler kültürü karıştırdıkları için giriyorum.Allah aşkına hanginiz bu blogu 8-10 kişi yazıyor biliyorsunuz? Yazılar bir kişinin elinden çıkmış gibi bir bütünlükte.

Ama Borges gibi manevra alanı geniş adamlar ve şu kolpa ingiliz adamı gibi yalanlar atarak kendi çapında gururlarını okşatacak işleri hangi flying dutchman yazısı ya da yazarında gördünüz?

Borges denen kişiyi gerek sözlükten gerekse bloğundan dolayı iyi tanırım. Bu tarz çapsız ve nedensiz manevralar yapar. Birgün kaybolur, ey dost ben gidiyorum görüşemeyiz der ertesi gün merhaba diyen bir adam bu sonuçta.

İnternet böyle bir yer. İnsanlar kendilerini tatmin etmek için olmadık şeylere başvuruyorlar.Borges de böyle bir adam ahali.Kendini tipik aciz bir insan gibi gösterip flying dutchmanin bloğunda yazmaya çalışmış (Kaldı ki 8,10 yazısı var)kendini aklı sıra gündemde tutmaya çalışmış ve yine aklı sıra başarılı olmuştur.

bu adam kendi bloğunda son dediğinde ben o yazının yorumlarına bir yorum atmıştım; "yarattığın manzaraya bakıp duygusal mastürbasyon mu yapıyorsun borges?

yüz vermeyin şuna. iki gün sonra yine gelir."

yanılmadım.

Flying dutchman size çok geldi anlaşılan. Ama hiçbiriniz fd bloğunun herhangi bir yazarının tırnağı olamazsınız.

Not: @fd; arkadaşım ister yayınla ister yayınlama bu yorumu. Ama ben bu ve bunun gibi 10 cr7 egosu taşıyan insanlardan resmen nefret ediyorum. Seni de zor durumda bırakmak istemem. Kolay gelsin.

Uğur ! dedi ki...

rijkaard'ın bir sözü var. Ufak bir şeyi büyütüp uzatırsanız, (muhatap alırsanıza uyarlana bilir) büyür demişti, kocaman olur. Bırakın yayınlayın ama cevapta vermeyin. Dutchman blogunu kapatırsa 3 gün kendime gelemem ben. Artçıları ve de elimin hala o adrese şuursuzca gitmeleride sürer durur. Yapıyor ve ediyorlar. insanı özendirmekle kalmayıp açıkcası öğretiyorlar da. ha benim öğreneceğim bir şey yok diyen varsa kendi zeka seviyesini daha çok geliştirecek yerleri aramalı. bulamazsada geri gelmemeli.

edit: genelde bu tür ev sahibini destekleyen yorumları yapmamaya özen gösteren birisiyim velakin bu durum bize bahşettikleri güzel anektodlarından ötürü bir vefa olarak bu yorumu düşmüş bulunuyorum.