9 Ekim 2009 Cuma

R.I.P. HERTOG

















Hayvan haftasında biz de blog açısından üzerimize düşeni yapalım. Gerçi hem hayvan alemi he mde futbol dünyası açısından kötü bir haber. Armasında iki adet kartal bulunan ve lakabı "Kartallar" olan Vitesse'nin 1 yıldır resmi maskotu olarak görev yapan, henüz 1 yaşındaki kartalı Hertog çarşamba günü hayatını kaybetti. Kuşlarda oldukça sık görülen ve akciğerlere bakterilerin yerleşmesi ile ortaya çıkan Aspergillosis hastalığı ile 2 haftadır boğuşan Hertog'un ölümü üzerine Vitesse resmi sitesi uzun bir açıklama yayınladı. Ayrıca Hertog'un hayat hikayesini resimlerle aktaran bir galeriye de yer vermişler. Hastalığın kuşlar üzerinde, kanserin insanlar üzerinde yaptığı etkiye benzer bir etki yaptığı açıklandı veteriner Frank Verstappen tarafından. 16 Haziran 2008'de dünyaya gelen ve 28 Ağustos 2008'den beri, 1 Ağustos 1999'dan bu yana 9 yıl boyunca kulübün maskotluğunu yapan bir diğer kartal Vito'dan görevi devralan Hertog, kısa sürede Vitesse'nin stadyumu Gelredome'da herkesi nsevgisini kazanmıştı. Hertog genelde maçlar öncesi sahaya getirilerek tribünleri tura çıkartılıyordu. Ölümü üzerine taraftarların kulübe baş sağlığı mesajları yağdırdığı bilgileri geliyor.



















Kulüp basın sözcüsü Ester Bal yaptığı açıklamada, göreve başladığı andan itibaren Vitesse'li birçok futbolcudan daha ünlü olan ve ilgi odağı haline gelen Hertog'un anısını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Hertog'un resmi takım otobüslerinde taşınacak, onu ölümsüzleştirmek adına. Hayvan hakları haftasında, üzücü ama onlara karşı yeri geldiğinde duyulan saygıyı göstermesi açısından bir o kadar da sevindirici bir haber.

Türk takımları da sadece şampiyonluklarda, sahaya aslan getirip 30.000 kişi üzerine çullanma, galibiyet sonrası sahaya hindi salma gibi işler yapacaklarına, düzenli olarak görev yapacak bir hayvan seçseler fena olmaz diye düşünüyorum. Denizlispor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin simgeleri buna müsait. Galatasaray ve Bursaspor biraz zorlanabilir bu konuda itiraf etmek lazım.

6 yorum:

Black Pearl dedi ki...

Guzel haber kutluyorum seni FD!

mondo trasho dedi ki...

bu kadar "el üstünde" tutulan bir hayvanın hastalıktan ölmesi de garip geldi bnana. vitesse yönetimi iyi düşünsün bunun üstüne!

yusufgs dedi ki...

Gercekten Guzel haber.Yanilmiyorsam Benficaninda mac onceleri kartal ucurtma olayi vardi.

Frapppedaki dedi ki...

Sov amaciyla stadyumlara getirilen hayvanlara cok uzulurum. Hayvan haklari konusu bir yana vicdansizlik resmen..

varol döken dedi ki...

sahaya kuzu budu atarım!

varol döken dedi ki...

arması balık olan takım yok mu, lepistes mesela, getir akvaryumu, ver suyu ver suyu, ohhhh!