6 Ekim 2009 Salı

R.I.P. VEDRAN


















Polis kurşunu ile hayatını kaybeden bir başka taraftar
. Hafta sonu oynanan NK Siroki Brijeg-FK Sarajevo maçı için Siroki Brijeg şehrine giden FK Sarajevo'nun Horde Zla taraftar grubuna üye bir taraftar maç sonrası sokaklarda çıkan kavgada bir polis otosundan açılan ateş sonucu kafasından vurularak hayatını kaybetti. Vedran Puljic isimli taraftarın polis silahından çıkmış bir kurşunla öldürüldüğü henüz resmi olarak açıklanmadı ama görgü tanıkları ve çekilen resimler herşeyi anlatıyor.



















Kavganın Siroki Brijeg şehrinde nüfusun önemli kısmını oluşturan Katolik Hırvatlarla deplasmana gelen müslüman ağırlıklı Saraybosna'lı taraftarlar arasında dini bir husumete dayanarak çıktığı tahmin ediliyor. Kavgada ayrıca 12 polis ve 10 taraftar da yaralandı. Yaralılardan birisinin de polis kurşunu ile göğsünden isabet aldığı ve hayati tehlikesinin sürdüğü bildiriliyor.








Olayların videosu burada...Vedran 24 yaşındaydı...rahat uyusun...
Polis...maalesef her yerde polis...

2 yorum:

stalker dedi ki...

öldürülen fc sarayevo taraftarının hırvat olması büyük ironi. ayrıca kendisi, ustaşa-nazi yanlısı görüşleriyle tanınan marko perkoviç thompson'ın hayranıymış.

http://stalker-21.blogspot.com/2009/10/balkan-cephesinde-yeni-bir-sey-yok.html

Adsız dedi ki...

ona biz polis her yerde faşist diyelim. özellikle bugün ki imf protestolarına müdahale tarzına bakarsak. faşist burada en yumuşak ifadedir benim için içimden çok daha ağırları geçiyor.