8 Ekim 2009 Perşembe

SPAGETTİ PARASI OLSUN

























Milli takım hocasının maaşını bir tek konuşan ülke biz değiliz, ama milli takım hocasının maaşını konuşma sıklığı ve yoğunluğu açısından en önde gelen ülkeyiz ondan şüphem yok. Diğer ülkelerin de gündemine oturuyor bu konu ama milli takım hocasının taktik bilgisini, oyuncu seçimlerini ve performansını bu kadar ikinci plana atıp aldığı paranın üzerine yoğunlaşan ikinci bir ülke yok. Hollanda ve Belçika basınında örneğin bu tür haberlere hiç rastlamadım. Bu konunun tartışılmaması gerektiğini savunduğumdan değil, asıl tartışılması gereken şeylerin yanında gereksiz gündem yarattığından. Yani şekil açısından bir problem var bir kere. Esas açısından ise şöyle bir problemimiz var. Fatih Terim'in aldığı maaşı ben de yüksek bulanlardanım ama şunu kabul ediyorum, dünya üzerinde en çok kazanan teknik direktörler arasında değil Terim, hatta Avrupa'nın ilk onunda olduğundan bile şüpheliyim. Burada problem ülkenin gelir gider dengesi ve ortalama ücretlerle Terim'in aldığı ücret arasındaki büyük fark. Milli takım hocaları arasında yapılan bir sıralamada rakamlar ne olur bilmiyorum ama tahminim Guus Hiddink'in Avrupa'nın en çok kazanan milli takım hocası olduğu yönünde. Hiddink'in maaşının tartışılması da (Rusya'nın üst düzey refaha sahip bir ülke olmadığı göz önüne alınırsa) gayet normal, dolayısıyla Terim'inki de olmalı ama onun öncesinde tartışılacak başka konular olduğunu düşünüyorum.

FourFourTwo dergisi bu ay İngiltere'nin en zengin ilk 10 menajerini açıklamış. Roy Keane'in ikincilikte olması dikkat çekici. Hele ligdeki performansını görünce bu daha da dikkat çekiyor tabi. Ipswich yönetimi Keane'in kaybettiği her puandan sonra 1 milyon euroyu kesseydi şu an Keane bedavaya çalışıyor olurdu anlayın. Ama tabii bunda Manchester United'daki futbolculuğu zamanında kazandığı paraların da etkisi var. Son bir not laf açılmışken, Avram Grant İngiliz futboluna Portsmouth Futbol Direktörü olarak geri döndü. Grant Chelsea macerasından önce Haziran 2006-Temmuz 2007 arasında da bu görevi yürütmüştü Pompey'de.

1. Fabio Capello – İngiltere milli takımı – 32.4 milyon euro
2. Roy Keane – Ipswich Town – 29.2 milyon euro
3. Alex Ferguson – Manchester United – 23.8 milyon euro
4. Carlo Ancelotti – Chelsea – 18.4 milyon euro
5. Sven-Göran Eriksson – Notts County Futbol.Direktörü– 16.2 milyon euro/Arsène Wenger – Arsenal – 16.2 milyon euro
7. Harry Redknapp – Tottenham Hotspur – 10.8 milyon euro
8. Rafael Benítez – Liverpool – 9.7 milyon euro
8. Martin O’Neill – Aston Villa – 9.7 milyon euro
10. Mark Hughes – Manchester City – 8.6 milyon euro

5 yorum:

Umit Yeldan dedi ki...

Burda belirtilen miktarlar toplam kişisel server, yıllık kazanılan para değil.

Flying Dutchman dedi ki...

tabii tabii bu yıllık kazançları değil onu demek istemedim kazanan derken, düzelttim zaten "zengin" şeklinde yanlış anlama olmasın

36 milyon euro nereye kazanıyorsun senede

birkan dedi ki...

Hiddink'in maaşını kim ödüyor? Federasyon mu Abramoviç mi?

cuma dursun dedi ki...

@FD

bence o zaman Ipswich Town'dan aldığı 29.2 milyonluk ücret kısmını da değiştirmelisin. Yanlış anlaşılıyor.

yusufgs dedi ki...

Dutchman belki gormuşsündür ama Sporxtada aynı haberi yapmışlar.haber deyilde "en zengin menajerler" resim galerisi.Hadi gazeteleri geç Sporxtan böyle bir şey beklemezdim! :):)