19 Ekim 2009 Pazartesi

TOSUN KÜRKÇÜ DÜKKANINA DÖNÜYOR vol.3

22 Temmuz 2009 günü yazdığımız Tosun Pirince Talim yazısında 36 yaşındaki Ailton'un Çin Ligi'ne yeni yükselen takımlardan Chongqing Lifan takımı ile sözleşme imzaladığını haber vermiştik. Şöyle bir bölüm vardı o yazıda alıntılayalım. "Schalke onun kariyerinde tüm bir sezon forma giyebildiği son takım oldu. Beşiktaş'ın ondan bıkması sadece 6 ay sürdü. Hamburg'a kiralandı binbir hengameden sonra. Hamburg sezon sonu onu almak istemedi, Kızılyıldız'a satıldı. Sırpları da isyan ettirmesi 6 ay sürdü, Grasshoppers'a kiralandı. İsviçreliler de sezon sonu onu almak istemedi. 2007-08 sezonuna Bundesliga'ya yükselen Duisburg'la başladı, kış tatilinden geç dönüp disiplinsizlikler gösterince şubat ayında kontratı feshedildi. Bari kışın başlayan ligleri deneyeyim gazıyla Metalurh Donetsk'e gitti, 2 maç oynadı ve Avusturya'nın Altach kulübüne kiralandı. Altach da onu almak istemedi sezon sonu. Ülkesi Brezilya'nın ikinci lig takımı Campinense'ye gitti. Bugün gelen haberle de Chongqing Lifan'la kontrat imzaladığını biliyoruz............Futbol kariyerinin son 4 yılında hiç bir takımla 15'ten fazla maça çıkamamış ve 7 farklı ülkede forma giymiş bir adamı transfer ettiler".

Çinlilerle de işinin bitmesi çok uzun sürmedi Brezilyalı'nın. Aralık ayından itibaren büyük ihtimalle Alman altıncı lig takımlarından KFC Uerdingen'de forma giymeye başlayacak. Haberi görür görmez "bir dakika KFC mi?" diye kendime sorup anında araştırdım. Neyse ki tahmin ettiğim gibi değilmiş, zira ben Ailton'un Almanya'ya dönme sebebini Kentucky Fried Chicken'ın tavuk kanatları olabileceğini düşünüyordum. Ancak KFC, Krefelder Fußball-Club'ın kısaltılmışı. Bu kulüp Alman futbolunun en önemli kulüplerinden Bayer Uerdingen'den başkası değil aynı zamanda. 1905 yılında kurulan kulüp özellikle 80'lerde Alman futbolunda söz sahibi olan, 1985'te Karl-Heinz Feldkamp yönetiminde Almanya Kupası'nı kazanmış ve izleyen yılda da Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda yarı final oynamış bir ekipti, ancak 90'larda başlayan mali sorunlar Bayer'in sponsorluktan çekilmesini beraberinde getirdi. Kulüp o kadar kötü duruma düştü ki, 1 maç için kulübün teknik direktörlüğünü yapma şansını eBay'de satışa çıkardılar. Şu anda Niederrheinliga'da mücadele ediyorlar. Kulüp başkanı Lakis Kourkoudialos, "Ailton'la % 99 oranında anlaştık, bir problem olmazsa aralık ayından itibaren kulübe katılacak" demiş. Orada da 5-6 maç oynayıp sezon sonu Brezilya'ya dönüş yapabilir.

3 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Höh be Ailton...

varol döken dedi ki...

bir çin atasözü der ki: "pirincimin içinde pirincime benzeyen taştan korkarım!"

turhanatakan dedi ki...

1985-86 sezonunda kupa galipleri kupası 2. turunda bayer uerdingen bizi elemişti, iki takımın başındaki hocaların da derwall ve feldkamp olması da ayrı bir ilginçlik. ben futbola dair yeni yeni birşeyler duyan bir çocukken başarılı olan ve sonra o başarıyı yakalayamayan kulüplerdendi uerdingen. ben de yıllar önce bir menajerlik oyununda -bu kadar düşmemişlerdi tabii ki- artık bayer değil de kfc olduklarını görmüştüm. velhasıl güzel isimli bir takım olarak çocukluğumuzda yer etmişler.

bir de ufak bir wikipedia araştırmasıyla bizi eledikten sonra çeyrek finalde dynamo dresden'i geçiş hikayelerine rastladım. ilk maçı 2-0 kaybedip, kendi evlerindeki rövanşın ilk yarısını da 3-1 yenik kapamışlar. ama maç sonunda 7-3 gibi bir skor onları yarı finalist yapmış. yarı finalde elendikleri takımsa ilginçtir aragones'in atletico madrid'i. onları da finalde lobanovsky-dynamo kiev efsanesi durdurmuş.

son olarak uerdingen forması giyen bazı isimlerden bahsedelim: oliver bierhoff, stephane chapuisat, stefan kuntz, brian laudrup, bernd dreher, marcel witeczek, stephan paßlack gibi oyuncuların kariyerlerinin başında formasını giydiği bir kulüp.