27 Ekim 2009 Salı

VAKA-I TWITTERİYE-2

Şeytan icadı Twitter'ın futbol dünyasını sabote etme aktivitesi devam ediyor. Göreceksiniz daha ne yiğitler telef olacak bu yolda. Gregory van der Wiel'den bahsettik daha geçen hafta. Hollanda'nın 10 gün önce Avustralya ile deplasmanda oynadığı özel maç için, teknik direktör Bert Van Marwijk'ın açıkladığı aday kadrodaydı. Ancak 4 Ekimdeki Roda JC-Ajax maçında sakatlanınca kulüp doktoru oyuncunun uçak yolculuğu yapamayacağını açıkladı. Van der Wiel Hollanda'da bırakıldı. Ama 7 Ekim sabahı, saat 5'te bizim eleman Twitter sayfasına bir resim koydu (yukarıda). Takım arkadaşları Thimothee Atouba, Marvin Zeegelaar ve Kenneth Vermeer ile rapçi Lil' Wayne'in konserinde çekilmiş bir resim. Van Marwijk da, "madem bu adam sakat, uçağa binemiyor, rap konserinde işi ne?" diye sordu uzaklardan tabii. Bu sefer medeniyetin tek dişi kalmış canavarına yenik düşen adam Hull City'nin ABD'li forveti Jozy Altidore. Hafta sonu oynanacak Portsmouth karşılaşması için stadyuma maçtan 50 dakika önce gelmiş Altidore ama oyuncuların stadyumda olmaları gereken saatten 40 dakika daha geç kalmış. Bunun üzerine onu ilk onbirde düşünen Hull City hocası Phil Brown da yedek kulübesine çekmiş. Maç 0-0 bitmiş, bizimki gitmiş eve, açmış Twitter'ı, hemen yazmış. "Geç kaldım, hepinizden çok çok özür dilerim, benim hatamdı".

Phil Brown bunu haber alınca çileden çıkmış tabii. "Bu tür hadiseler kulübün özel meseleleri ve aramızda kalmalı" diye aba altından sopayı göstermiş. Hatta biraz da üstünden göstermiş, zira Altidore para cezası alacak. Brown, "bütün hafta boyunca taktik çalışmalarınızı yapıyor ve ilk onbirdeki oyuncuların üzerine bir plan kuruyorsunuz, maça 1,5 saat önce gelmelerini söyleme hakkınızın olması çok büyük bir problem olmamalı" diye Altidore'u yedek bırakma gerekçesini belirtmiş ama dediğim gibi para cezasının asıl sebebi Altidore'un çenesini....pardon Twitterını tutamaması. Bu örnekler çoğalacak, sadece futbol dünyasında değil tüm spor dallarında. Tenis dünyasında da birkaç ay önce bir Twitter haisesi patlak vermişti.

İnsanoğlunun varlığına yöneltilmiş bu büyük tehditin esiri olmayalım a dostlar. Yarın kızınızı, bacınızı bu Twitter belasına kurban verirsiniz. Ben bugünden uyarıyorum. Her kim ki Twitter'ın pençesine girmiştir, bizden değildir...

3 yorum:

varol döken dedi ki...

facebook un pençesi ile twitter in pençesi arasındaki 10 farkı bulabilir misin?

berthelemy dedi ki...

twitter'da paylaşırlar bu yazıyı.

Ortega dedi ki...

Feysbuk kullanan bir ademoğlu nasıl olur da tivitır'ı bu denli eleştirir anlamıyorum hakkaten :D