18 Kasım 2009 Çarşamba

FUTBOL DÜNYASININ KURTARICISI



















Dün Van Persie hadisesini yazdık. İtalya ile oynanan maçta bileğinden sakatlanan ve 6 hafta sahalardan uzak kalacak olan Hollandalı futbolcu, tedavi sürecini hızlandırmak için Sırbistan'da giderek ünlenen bir "devacı" olan Mariana Kovacevic'in yanına gitmiş ve at plasentasından alınan sıvı ile yapılan düzenli masajları içeren bir tedaviye başlamıştı. Bu haberden sonra gördük ki Kovacevic'in marifetlerini bir yazıyla geçiştirmek olmayacak, zira Van Persie ve Arsenal'in Sırbistan yolculuğu arkasından bir çok hikayenin patır patır dökülmesine sebep oldu.

Kovacevic Sırbistan'da çalışan bir doktor. Annesi de ülke çapında tanınan bir doktor yine. Ancak futbol dünyasındaki isimlerin kendisiyle alakası sayesinde artık annesinden de ünlü bir doktor haline geldi. Son Van Persie hadisesi Sırp doktorun geçmişte tedavi ettiği bir çok oyuncuyu da ortaya çıkardı. Örneğin Van Persie onun ismini Feyenoord'daki iki eski takım arkadaşı (şu anda PSV'de forma giyen) Danko Lazovic ve Orlando Engelaar'dan duymuş. Lazovic bundan bir süre önce sakatlandığında, kulüp doktorları ona sahalara dönüş için 2 aylık bir süre biçmişti. Ama kendisini vatandaşına emanet eden Lazovic 3 hafta sonra sahalara döndü. Engelaar da yine şu anda PSV'den takım arkadaşı olan Lazovic sayesinde Sırbistan'ın yolunu tutmuş. İkilinin telefonda Van Persie'ye Kovacevic'i ziyaret etme konusunda oldukça ikna edici bir konuşma yaptıkları anlaşılıyor.

Ancak Kovacevic'in portföyünde sadece Hollandalılar yok, sayısız Premier Lig oyuncusu da onu geçmişte ziyaret etmiş. Vatandaşları olan Chelsea'li Branislav Ivanovic ile Manchester United'lı Nemanja Vidic ve Zoran Tosic de onun elinden geçmiş durumdalar. Hatta onları nda doktorun maharetlerini duyması, milli takımdan arkadaşları, şu anda Ajax forması giyen Marko Pantelic sayesinde. Pantelic'i 24 yaşından bu yana birçok kez tedavi eden Kovacevic, örneğin ilk tedavisinde, plasenta sıvısı ve elektrik şoklarını kullanmış. Kullandığı aletle derinin 15 mm altına girebilen ve burada elektrikle , plasenta sıvısını kaslara yediren Kovacevic o günden sonra Pantelic'in favori doktoru haline gelmiş. Sırp milli takımının tümünün Kovacevic'i öyle ya da böyle ziyaret ettiği ve edeceği söyleniyor. Örneğin Groningen'in Sırp oyuncusu Goran Lovre geçirdiği problemler sebebiyle sahalardan 2 ay uzak kalacakken, hatta sezonu kapatma tehlikesi varken ziyaret ettiği doktorun ona 7 gün boyunca günde 5 seans yaptığını ve bir haftanın sonunda gördüğü röntgen filmine inanamadığını söylüyor.

İş sadece Premier Lig'deki Sırplarla da sınırlı değil. Manchester City'den Pablo Zabaleta, Vincent Kompany ve Nigel de Jong ile Liverpool'lı Albert Riera ve Yossi Benayoun'un da Kovacevic'in kliniğinden yararlandıkları ortaya çıktı. Hatta Benayoun'un ve Riera geçtiğimiz hafta Kovacevic'in onun tedavilerinden yararlanmışlar. Benayoun için doktorlar 1 hafta sahalardan uzak kalacağını bildirmişti ancak İsrailli'nin, Sırbistan ziyaretinden sonra bu hafta sonundaki Everton maçında dahi oynayabileceği belirtiliyor.

Tabii ilk birkaç tedavisinde başarılı olunca, onun bu yeteneklerinden yararlanmak isteyen bir menajerlik ajansı hemen devreye girmiş. Şu anda Star Management Signings isimli ajans onunla çalışıyor. Ajansız sözcüsü Zoran Krneta "Mariana futbolcularla normal klinik saatlerinin dışında çalışıyor, tedavisi 3 kısım içeriyor. Masaj, sıvı takviyesi ve psikoloji" şeklinde ufak ipuçları vermiş. Tabii bu kadar tercih edilen ve yıldızı parlayan bir doktorun kullandığı teknikleri pek ifşa etmek istemiyorlar. Kovacevic'in fizyoterapi konusunda da üst düzey bir eğitim aldığı biliniyor.

Konuyla ilgili bir makale yazan Jamie Redknapp, kariyeri boyunca bu tür alternatif çözümler üreten doktorları ziyaret ettiğini, örneğin Fransa'da gittiği bir doktorun dizindeki problemi çözmek için 20'lik dişini çektiğini, bunun da vücuttaki dolaşımı engelleyen ve dizine etki eden sakatlığı ortadan kaldırdığını belirtti. Redknapp, ayrıca Almanların harika doktoru Hans Muller Wohlfahrt'ı ziyaret edenler arasında. "Klasik uygulamaları uygulayıp evinizde oturarak iyileşmeyi beklemek yerine, kendiniz de bir şeyler yapmış oluyorsunuz böylece" diyor.

İngiltere'de bir çok gazete At Plasentasının sakatlıklara nasıl yararlı olabileceği ile ilgili bazı bilgiler yayınladılar. Hem kaslara hem de kemiklere yararlı olabilecek hücreler içeren bu maddenin bir çok Hollywood ünlüsünün estetik ameliyatlarında kullanıldığı, Çin'de annelerin hamilelikten sonra sütten kesilmemek için yedikleri hatta Filipinler'de dumanının tütün gibi kullanıldığı söyleniyor.

Tobias Linderoth bir daha sakatlanırsa gideceği adres bellidir.

14 yorum:

varol döken dedi ki...

sakatlanan futbolcuyu vurarak gençlere yol açmak da iyi bir çözüm olabilir...

Ortega dedi ki...

@Varol Güven
+1984

Ne alaka 1984 denirse, doğum tarihim de ondan.

Can dedi ki...

Yazının ortalarına doğru Baros ve Linderoth aklımdan geçiyordu. Bakalım bizimkiler ne zaman tanışacak bu isimle.

@Varol Döken

Kesinlikle duyduğum en yaratıcı çözüm :)

sukullaci dedi ki...

perez duymasın bunu anında 10 milyon € ya bonservisini alır bu "doktor"un.

Sade dedi ki...

Tobias şimdiden gitsin içini plasenta ile doldursunlar ne olur ne olmaz!

varol döken dedi ki...

@ortega
varol güven kim?

Flying Dutchman dedi ki...

hahaahhah

Return of the Varols

Bir de Andy Varol var

Adsız dedi ki...

bu derinin altına girme hadisesi 15 cm mi 1.5 cm mi? hayır 15 ise bir yerden girer öbür taraftan çıkar alimallah :)

Ortega dedi ki...

Senin blog yorumcusu kimliğine yeni bir soyisim uydurdum :)

CaRtMaNtR dedi ki...

Mehmet Topal, Gökhan Zan ve Emre Güngör bu bayanın kapısında yatsın bence :))

A dedi ki...

Linderoth bundan sonra sakatlanırsa ancak Elfsborg'a gider.

Flying Dutchman dedi ki...

15 cm değil 15 mm tabii :))

varol döken dedi ki...

milletin açıklamasına düzeltmesine gülücükler, bizi blogdan sepetlemeler...

öyle olsun daçmen efendi ben de adımı varol güven e çevirip blog trollügüne başlamazsam!

alperensaylar dedi ki...

yahu ne linderoth'u, rıdvan dilmen niye gitmemiş bu adama zamanında ben onu merak ediyorum