13 Kasım 2009 Cuma

RAYLARDA GROUNDHOPPING


















The Guardian bu hafta enfes bir çalışmaya daha imza atmış. Bir okurun "tek bir tren yolculuğu ile en fazla stadyumu görebileceğiniz hat hangisidir?" sorusunu yollamış gazeteye. Onlar da çıkarmışlar cevabı. İngiltere'nin güneyindeki Plymouth'tan trene atlayıp, İskoçya'nın kuzeyindeki Aberdeen'de inene kadar yol üzerinde, Plymouth Argyle'ın stadyumu Home Park ile başlayıp Montrose FC'nin stadyumu Links Park ile biten tam 20 stadyumu görebiliyorsunuz (stadyumların ayrıntısı için buradan buyurun). Yolculuk 11,5 saat sürüyor ve fiyatı 180 pound. En kısa sürede ne fazla stadyumu görme rekoru ise East Croydon ile Milton Keynes istasyonu arasındaki 112 kilometrelik, 1 saat 51 dakika süren tren yolculuğunda görülebilen 7 stadyum. Selhurst Park, Stamford Bridge, Loftus Road, Wembley, Vicarage Road, Berkhamsted Town and Milton Keynes Stadyumu görülebiliyor. 16 kilometrede bir stadyum görmek demek bu.

Bu işin Türkiye tarafını da sizden alalım. Şehirlerarası veya şehir çin trenlerinde bir hat boyunca trenin içinden, en fazla stadyumu görebileceğiniz hat hangisidir?

Kapatırken not düşeyim, pazar akşamı blog hacklenecekmiş, BDHM'den (Birleşik Devrimci Hackciler Birliği) bir muhtıra aldık. Ben her şeyi hazırladım, bakkaldan 8 paket un 4 paket makarna aldım. Hackçi arkadaşlara çok zahmet çıkmasın diye her şeyi hazırladık. Buyurun hackleyin...

Herkese iyi tatiller.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

noat'ıda hacklemişler geçen.bu hackçi herifler kim olabilir acaba, tiraji düşen gazetelerin elemanları mı, bazı spor yazarları mı, hükümetin çalışanları mı?tahminleri alalım.iyi akşamlar.

Unknown dedi ki...

darbeye karşıyız, daima arkandayız FD'cim. Bloglara kalkan eller kırılır ;)

Adsız dedi ki...

metrobüsle galba oluyo en fazla..asy-saracoglu-beylerbeyi :p

sin dedi ki...

size gelen muhtıra da ne dıyor pekı, neyle suclanıyorsunuz onu merak ettım.." Bundan sonra ozellıkle Turk Futbolu ile ilgili gercek haber ve yorum yazmanızı ıstemıyoruz, insanlar aydınlanıyor ayıp yahu mu dediler.)

moist dedi ki...

blogunuzu çoğu kişi gibi ben de severek takip ediyorum. aceto ve burası gibi blogların doğal olarak herkese yaranmasını beklemek zor zaten. ama burayı dağ başı sanıp "asarız keseriz" diye konuşmak ülkemizdeki bir (sadece bir) gerçeğin bir açığa vurumu.

günde iki üç defa şifrenizi değiştirin, çok uzun şifreler kullanın. "hackleriz" diyip şifrenizi şıp diye elde etmek o kadar kolay bir şey değil. siz önleminizi bu şekilde alın.

arancia meccanica dedi ki...

bu darbe bizi 10 yıl geriye götürür..