24 Kasım 2009 Salı

YOLLAR YİNE KESİŞİYOR

Zoran Simovic'in Galatasaray'a transfer hikayesini duymuşsunuzdur. Yugoslavya ile 1984 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan Zoran Simovic, turnuva öncesinde İngiltere Premier Ligi ekiplerinin transfer listesindedir. Ancak turnuvada iki maçta yediği 5 gol ve Yugoslavya'nın grup sonuncusu olması onun taliplerini birer birer kaçırır. Bundan yararlanan Galatasaray'dan fiyatı düşen kaleciyi renklerine bağlar (bir çok kşinin bildiği gibi Simovic turnuvada Danimarka'ya 5-0 mağlup olunan maçta oynamamış kaleyi Tomislav Ivkovic korumuştur). Fransa maçında Platini'den yediği 3 golü şuradan görebilirsiniz. Tarih, bu tür turnuvalardan sonra fiyatı düşen ve yükselen bir çok transferin hikayesi ile doludur. Şimdilerde de Dünya Kupası vizesi alamayan teknik adamların üzerinde toplandı dikkatler. En çok dikkat de Hiddink'in üzerinde tabii. Türk milli takımı da dahil olmak üzere peşinde bir hayli talipli var. Son duruma bir bakalım.

Hiddink'in Rusya'da kalmayacağı kesin gibi. Zaten bana sorarsanız eleştirilecek bir durumu da vardı Hiddink'in. Chelsea görevinin de etkisiyle 2009 yılında Rusya'da sadece ve sadece 30 gün geçirdi. Yani milli takımını çalıştırdığı bir ülkeye 12 günde bir uğradığı gibi bir sonuca ulaşabiliriz. Bu oldukça düşük bir rakam. Roman Abramovich ona yıllık 8 milyon dolar öderken sadece A milli takımı çalıştırmasını değil, Rus futbolunun geleceği için düzenlemeler yapmasını da bekliyordu. Guus'un sadece 30 gün bulunduğu bir ülkede bunu ne kadar yapabildiği merak konusu. Ama 2006'dan beri başında olduğu takımdan sıkıldığı muhakkak. Dolayısıyla her ne kadar Rus halkı ondan hala memnun olsa da kulüpler arenasına geri dönecek. Geçtiğimiz yılki Chelsea deneyiminin de oldukça iyi geçmesi bunda etkisi olacak tabii. Üstelik Rusya'da olanlar da bunu gerektirecek gibi. Abramovich'e yakınlığı ile bilinen Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko, görevinden ayrıldı. Onun yerine gelen Zenit Petersburg'un eski yöneticisi Sergei Fursenko, Gazprom firmasıyla yakın ilişkileri olan ve Abramovich'e uzak bir isim. Dolayısıyla onun dönemindeki isimleri görevden alacağı konuşuluyor ki Rus basınına göre Hiddink de bu isimlerden birisi olacaktı.

Hatta İngiliz basını onun Chelsea'ye dönebileceği konusunda haber yapmaya başladılar. Tabii menajer olarak değil, Teknik Direktör olarak. Bazı gazeteler daha da işi ileri götürerek Hiddink'in önümüzdeki birkaç hafta içinde bu göreve başlayacağını, Abramovich'le konuyu çoktan görüştüklerini ileri sürdüler. Kulüp geçtiğimiz sezon sonu FA Cup'ı kazanarak kulüpten ayrılan Hiddink'e "ona her zaman kapımız açık olacak" diye mesaj dahi yollamıştı.

Carlo Ancelotti Wolves maçından önce konuyla ilgili görşü sorulduğunda, "Hiddink benim arkadaşım, onunla çalışmaktan hiç problemim olmaz, beraber antrenmana bile çıkabiliriz" dedi ve "ben de biraz tatil yaparım" diye olaya esprili yaklaştı. Tabii Hiddink bu göreve başlarsa, Peter Kenyon'ın CEO pozisyonundan ayrılmasından sonra etkinliği artan Sportif Direktör Frank Arnesen'in de yetkileri tekrar gözden geçirilecek. Arnesen şu anda altyapı ve scout ekibinin başındaki adam. Hiddink Sovietsky Sport gazetesine yaptığı açıklamada durumunun gelecek ay belli olacağını, Chelsea dışında bir Premier Lig kulübüyle anlaşmayı düşünmediğini belirtti.

Ancak Rusya'nın dünya kupasına gidememesi ortaya yepyeni bir ihtimal çıkardı.Bayern Munich. Louis Van Gaal sezona çok kötü başladı biliyorsunuz. Kötü gidiş de sürüyor halen. Son 13 maçta 5 galibiyet alabildiler. Van Gaal'in kendisi bile görevinin sallantıda olduğunu itiraf etmişti ancak Bayern yönetimi onun en azından Noel'e kadar takımın başında kalacağını açıkladı. Ancak Hiddink'in boşa çıkması Van Gaal'in ömrünü kısaltabilir. Bild gazetesi Guus Hiddink'in, Van Gaal'in yerine gelebilecek bir numaralı aday olduğunu konuşuyor. Hafta içindeki Maccabi Haif ve hafta sonundaki Hannover 96 maçları son derece kritik.

Bu arada Rus milli takımının hocalığı için de Roberto Mancini Fursenko'nun bir numaralı adayı durumunda. Mancini 2 hafta önce Rusya'ya gelerek birkaç lig maçını takip etmişti. Onun Rus takımlarından birinin başına geçeceği konuşuluyordu ama şimdi milli takım için de öne çıkmış oldu.

Önümüzeki 1 ay Hollanda-Rusya-İngiltere-Almanya-İtalya hattındaki gelişmeleri gösterecektir.

Hiç yorum yok: