3 Aralık 2009 Perşembe

ANDREA RANOCCHIA & LEONARDO BONUCCI



















Bari defansının ortası bu iki adama emanet. 21 yaşındaki Andrea Ranocchia (üstte solda) ve 22 yaşındaki Leonardo Bonucci (altta ortada). Onların sayesinde Giampiero Ventura'nın takımı ligde 14 maçta 11 gol yedi ve bu onları Inter ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı yapıyor. Geçen yıl Serie B şampiyonu olarak yükseldikleri ligde şu anda sekizinci sıradalar. Bunda genç defasn ikilisinin rolü büyük. 14 maçın tümünde her iki oyuncu da sahadaydı. Bunu başarabilen sadece 1 oyuncu daha var o da 23 yaşındaki sağ bek Andrea Masiello. Yani Bari defansında 4 oyuncunun 3 tanesi ligin tüm maçlarında forma giymişler. Bu onların defanstaki oyuncularının istikrarını ve ligin en az gol yiyen takımı olmalarını açıklıyor. Sol bekte de 27 yaşındaki Salvatore Masiella oynuyordu ama kasım ayındaki sakatlığı sebebi ile orada şu anda Alessandro Parisi görev yapıyor. Bari defansı böyle sağlam bir iş çıkarınca defansın göbeğindeki isimler ocak ayı transfer dönemi için hedef haline geldiler. Carlo Ancelotti'nin her iki oyuncu için Chelsea direktörü Frank Arnesen'e yetki verdiği ve iki oyuncunun transfer edilmesini istediği haberleri dönüyor. Ancak Chelsea onların tek taliplisi değil doğal olarak. Arsenal, Manchester United, Manchester City, Juventus ve Inter'de sırada. Hatta Ranocchia'nın devre arasında Arsenal'e katılacağı dedikodusu ayyuka çıkmış durumda. Bir de Bari var tabii. Zira bu oyuncular da aslında Bari'nin malı değil.



















Andrea Ranocchia, Arezzo altyapısında yetiştikten sonra 2008 yılında Genoa'ya transfer oldu. Bu sezon ise Bari'ye kiralandı. Ancak Genoa ile Arezzo arasındaki co-ownership denilen bonservise ortaklık anlaşması devam ediyor. Leonardo Bonucci ise Inter altyapısından yetişti. Inter kulübünde altyapıdan yetişen yıldızların pek şans alamaması geleneğiyle önce Treviso'ya, sonra Pisa'ya kiralandı. Bu sezon başında Thiago Motta'nın Genoa'dan Inter'e transferi kapsamında
Francesco Bolzoni ve Riccardo Meggiorini ile Genoa'ya gönderildi, daha sonra da Genoa ve Bari bonservis ortaklığı anlaşması imzaladılar. Yani aslında bu iki oyuncunun tam olarak bonservisi Bari'de değil. Riccardo Meggiorini de aynı yolla Bari'de forma giyiyor şu anda.

1 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Genoa'da çaktırmadan bir tandemini daha serie a'da oynatıyor maşallah :)