15 Aralık 2009 Salı

ARAYI ÇOK SOĞUTMADI

Henrik Larsson futbolu mu çok seviyor yoksa Ahmet Yılmaz'ın Cümbür Cemaat karikatürlerindeki Aktivite Adamı Burhan gibi sürekli yarışma içine girmezse bir yerleri mi şişiyor bilmiyorum ama futbolun saha içindeki faaliyetini bırakır bırakmaz, saha kenarındakine başladı. Örneğin 2008 Allsvenskan, geçtiğimiz yıl bu zamanlarda tatile girdiğinde herkes sıcak bölgelere tatile göç ederken o eline sopayı alıp Florbol'e geçiş yaptı. O zaman da söylemiştim adam Ortadirek Şaban'daki Erkan gibi atletizme, gülleye falan da merak salacak sandım da neyse florbolde kaldı. Hepimiz biliyoruz ki aktif futbola devam etmesinin sebebi 2010 Dünya Kupası hayaliydi ama takım Güney Afrika'ya gidemedi. O da 1 Kasım tarihinde, bu sezonun sonunda kariyerine noktayı koydu. Bıraktığında geride 300'den fazla gol bırakmıştı. Ben sahalardan uzak kalacağı sürenin uzun olacağını sanmıyordum ama bu kadar da kısa olacağını tahmin etmemiştim.

Larsson İsveç ikinci ligi ya da bir diğer adıyla Superettan'da mücadele eden Landskrona BoIS takımının teknik direktörlüğüne getirildi. Aslında formayı ilk kez dolaba kaldırdığında Celtic'te altyapı veya A takım hocası olmak istediğini belirtmişti ama doğrudan ipleri elinde tutacağı bir görevi tercih etti. Landskrona İsveç'in güney ucunda, 29.000 nüfuslu bir sahil kenti. Danimarka'ya son derece yakın. Geçtiğimiz yıl ligi sekizinci sırada bitirdiler. 1970'li yıllarda İsveç futbolunda önemli işler başarmış ama son 10 yıldır pek parlak günler geçirmeyen bir kulüp. İsveç milli takımı formasını giyen, Stuttgart ve Strasbourg gibi takımlara top koşturmuş Alexander Farnerud'un yetiştiği camia. Tarihindeki en iyi lig derecesi 1937-38 sezonundaki Allsvenskan ikinciliği. 1971-72 yılında da İsveç Kupası'nı kazandılar. İşin ilginç tarafı, Landskrona BoIS, lokasyon olarak kendisine çok yakın olan Helsingborg kentinin takımı Helsingborgs IF ile ezeli rakip. Yani Larsson'un futbolu bırakmadan önce oynadığı son takımla. Ezeli rakibin, sembol isimlerinden birini, hoca olarak başlarına getirmiş oldular.

1 yorum:

TA dedi ki...

bütür alt liglerde teknik adamlığa başlamak teknik adamlar için çok iyi bir deneme sürecidir.yani sınırsız denemeler uygulamalar yaparlar.yarışmaktan çok belli şeyleri(sistem vs) deneyip görmek imkanı verir.üst liglerde yarışmak(kazanmak) önde olduğu için sınırsız riskli uygulamalar denemeler yapmak imkansızdır.bir nevi şu anki çalıştıracağı takımı kobay olarak kullanacaktır.