10 Aralık 2009 Perşembe

AZ'İN CELLADI SİNAN



Aceto Sinan Varsa Umut Vardır demiş. Standard Liege'in Şampiyonlar Ligi'ndeki her maçında bu cümle akla gelecek artık. Alkmaarlılar da bundan sonra ne zaman Sinan'ı karşılarında görse 90. dakikada kaleye duvar örerler herhalde. Alkmaar'daki ilk maçın hikayesinde de başrolde çünkü. Onun yazısı burada. Orada da AZ 1-0 öndeydi, 92. dakikada Hector Moreno'nun AZ'i yıkan golünün ortasını, orta sahadaki frikikten yapan Sinan Bolat'tı. Dün yine 1-0 öndeydi AZ. Yine son dakikada yıkıldılar ama yıkım daha büyük oldu, Kraliçe Beatrix'in ligine döndüler. Bu sefer Sinan bizzat ipi ben çekeyim dedi. Çıktı vurdu kafayı. Bizim Barad-dur'un deyimiyle "tam filmlik işler yapıyor". Son dakika şampiyonluğu getiren penaltı, son dakika Avrupa Ligi'ni getiren gol. Daha 20 yaşında yedi göbek torununa anlatacak hikayesi oldu. Milli takımın önümüzdeki 10 yılda kalesi sağlam diye umabiliriz.

8 yorum:

GP dedi ki...

Herşeyin ötesinde, bu adamın Enerjisi ve ruhu var.. bo oyunu çok seviyor ve yüreğiyle oynuyor. İşte bize de gerek olan bu!

alchoburn dedi ki...

bu maç hakkındaki yorumun ne olacak merakla akşamdan beri bekliyordum açıkçası. harika bir goldü, sonrasındaki sevincinde de duygulanmadım değil.

bu çocuk çok iş yapacak çok...

julien sorel dedi ki...

"sinan bolat, le guardian turc" diyor başka bir şey demiyorum...

varol döken dedi ki...

bunu da aziz in celladı sinan diye okudum, transferi ellerine yüzlerine bulaştırdılar sandım iyi mi?

futbolcu transfer edeceksen yüz ifadesine iyi bakacaksın, sonra güiza yı ekran başında gördükçe kafanı o direklere vurasın gelir...

sinan bolat, çok güzel çocuk!

Adsız dedi ki...

Gadasını aldığım 38

birkan dedi ki...

Ben de Aziz'in celladı diye okudum.
Nerde o günler.

cagliari42 dedi ki...

maçın özetinde görebildiğim kadarıyla sadece forvet olarak değil, kaleci olarak da iyi bir maç çıkarmış. yediği golde pek yapabileceği bir şey yoktu. uzaktan atılan bir kaç tehlikeli şutu başarıyla savuşturdu. son saniyede de noktayı koydu.

Kalau dedi ki...

Ayıptır söylemesi ama ben bu sinan'ı çok tanımıyordum,ama bu gol adamı sadece bana değil tüm dünya'ya tanıttı.. Onun sevincinden ben duygulandım resmen..Helal olsun SİNAN!! Topu da iyi taktı ha 90'a:))