4 Aralık 2009 Cuma

Bİ SEN EKSİKTİN

Sevemedim arkadaş şu adamı. U2 iyi gruptur kabul ediyorum, her ne kadar son birkaç albümü rezalet ötesi olsa da. Elevation'dan beri adam gibi şarkı yaptıklarını da hatırlamıyorum. Yine de geçmişlerinde bir dolu klasik vardır. Ama yok bu G8 ülkelerine yaptığı hep bir yapmacıklık bulduğum atıp tutmalar, her daim laf soktuğu yeni jenerasyonun en büyük kalelerinden MTV ile hep bir dirsek temasında olmalar, yok ne yapsa gözüme giremiyor. Bir de geçenlerde kızı yaşında hatunları kucağına almış halde fotoğrafları çıktı biliyorsunuz meydana iyice gözümden düştü. Zaten Noel Gallagher'a da geçmişte Bono'ya o kadar saydırmasından ve "Shut the fuck up about Africa" ayarından sonra sonra geçende onunla bir partide sarmaş dolaş olmasından gıcığım var, o konuyu hiç açmayayım. Üstüne South Park'ın More Crap bölümünde yerden yere vurulmasıyla adama bakışım değişmiştir. İlgil bölümde kendisiyle ilgili bir doktorun "Then it all made sense to me. How could Bono be so talented, so caring, and yet seem like such a piece of crap? Because he is crap. Don't you get it?"...şeklindeki saptaması beni benden almıştır ya bölümü izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Robbie Williams'da da bu adamın bende yarattığı tepkinin tam tersi var. Dışarıdan bakınca zirzopun teki gibi duruyor Robbie ama eşşoğlusu güzel şarkılar yapıyor. Bir Mean Machine'dir, bir Let MeEntertain Thou'dur, bir Love Supreme'dir, bir Bodies'dir. Neyse biz konuyu dağıtmayalım Bono'ya dönelim.




















Hazret Londra'daki bir yardım gecesi sırasında (başka yerde olsa şaşardım zaten) FIFA Başkanı Blatter'a sallamış bu sefer. "İrlanda Dünya Kupası'na kabul edilmeli mi?" sorusuna, "kesinlikle kabul edilmeli" diye cevap vermiş. Sebep, yöntem? Yok tabii. Anca akıl ver. Bir de hemen sokmuş araya "artık video uygulaması maçlara gelmeli, FIFA bu konuda adım atacaktır" diye. Şuraya yazıyorum bu 2 ay sonra Thierry Henry ile ortak basın toplantısı düzenleyip barış mesajları verir. The Guardian da Roy Keane'in İrlanda'nın çok fazla ağladığını iddasının ardından gelen bu Bono açıklamasından gaz alıp "Bono dikkatli ol, baldıra tekme geliyor" diye uyarmış. Bono kardeşim, bırak sen bu Afrika'dır, dünya borçlarıdır sallamalarını. Gidip MTV ödülünü alınca hepsi anlamsız kalıyor. Şarkı yap canım benim şarkı.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

ya ben de geçen benzer şeyler düşünüyordum tam hislerimi anlatan bi yazi olmuş..kendi kendime diyordum yahu en azından çok olmasa da 10 yıldır şu müzik piyasasini az çok takip ediyorum şu Bono heryerde çıkıyo ediyo bi ton ödül aliyo afrika bariş mariş diye geziniyo ortalikta da abi bu adamin hangi şarkisi piyasalari alt üst etti hatirlayamiyorum..adam bariş elçisi adiyla mali götürüyo valla :)))

Majesty dedi ki...

Bi kere o gözlükleri takıyorsa bana barış marış demesin hiç. (yüzeysel adam yaklaşımı)

Guinness Please dedi ki...

Q:what is the difference between God and Bono?

A:God doesn't pretend that he is Bono..

özeti budur bu adamın... sevemedim..sevemicem...

varol döken dedi ki...

geçenlerde bir hesap yaptım... yani yapmadım ama yapsaydım... ya kardeşim sen bu kadar adamı, müziğini, ıncığını cıncığını hangi ara takip ediyorsun? göbek bağın kulaklık niyetine kulağına bağlı dursan bu kadar hakim olamazsın konuya... aydınlatır mısın beni çünkü ben bilemedim nuri sesigüzelden ötesini...

this land is your land
this land is my land
from california
to newyork island

EBelener dedi ki...

konu muzıkle de ılgılı dıye dıyorum

no lıne on the horızon
magnıfıcent
ı ll go crazy ıf ı dont go crazy tonıght
crumbs from your table
yahweh gıbı son donem parçaları tavsıye ederm

roland deschain of gilead dedi ki...

u suck
yes u2