24 Aralık 2009 Perşembe

ÇAMAŞIR MAKİNESİ

















Bir yandan adamı yerin dibine batırıyorum ama bir yandan da istatistiklerini döküyorum, ne yapayım kamu hizmeti görevimiz var. Luis Suarez dün sütçü, kasap, peynirci, avukat, öğretmenlerden oluşan WHC'ye 6 gol atınca Ajax tarihinin en fazla gol atan yabancısı sıralamasında dördüncü sıraya yerleşti. Maç öncesi Ajax forması ile oynadığı toplam 114 maçta 74 golün altına imza atmıştı ve 75 gollü Danimarkalı Frank Arnesen ile Gürcü Şota Arveladze'nin arkasında yer alıyordu. 6 gol bu rakamı 80'e çekti. Artık dördüncü sırada. Önünde 92 gollü Danimarkalı Søren Lerby, 100 gollü İsveçli Stefan Pettersson (100) ve 125 gollü Fin Jari Litmanen var. Ayrıca Suarez şimdiden ulaştığı 30 golle, bir sezon içerisinde en fazla gol atma rekorunda da zirveye göz kırpmaya başladı. Ajax kulüp tarihinde, sezon içerisinde 40 gol barajını geçen sadece 4 oyuncu var. 1966-67'de Johan Cruijff (41 gol), 1986-87'de Marco van Basten (44 gol), 1975-76'da Ruud Geels (46 gol) ve rekorun sahibi, 1960-61'de Henk Groot (64 gol). Suarez devre arasında transfer yapmazsa ve çok ağır bir sakatlık yaşamazsa, Groot'u olmasa da diğer üç ismi zorlayacaktır ve ikinci sıraya oturacaktır. Bu 30 golün 18'i ligde, 6'sı Avrupa Ligi'nde, 6'sı da Hollanda Kupası'nda dün attığı goller. Aşağıda sezonlara göre attığı goller var. Kendi rekoru olan 28'i daha yeni yıla girmeden geçmiş durumda. Bu adamı bulup çıkartan Groningen scoutlarına da ayrıca bir selam daha çakalım.

7 yorum:

Maslow dedi ki...

hollanda ligi klasiği, sağlam bir avrupa liginde orta düzey bir takımda 15 gol barajını bile geçemez bence.

AbSurDMaN dedi ki...

Pis patlayacak diğer liglerde. Ayrıl da gel bakalım Luis efendi...

aks111 dedi ki...

Böyle yorumlar yapmak çok kolay ya.Hehe adama bak nasılsa patlar bu bişey yapamaz.Bu adam sadece gol atmıyor assistte yapıyor ama hollandada oynamak onun suçu herhalde.Van nistelrooy içinde aynı şeyler yazılmıştır herhalde.Patlar bu adam hollandada bu kadar çok gol atarsan patlarsın ayıp ya atmayın az atın ki kimse sizi görmesin düşük seviyede takımlarda kariyerinize devam edin.Bu adamın türk milli takımı ile oynadığı hazırlık maçınıda hatırlayan yok galiba o maçta ne olduğu belliydi sanki.

Sambalici dedi ki...

van nistelroy vardı evet ama kezman da vardı, afonso alves de vardı, huntelaar da vardı, hepsini gördük ne hale geldiler büyük liglerde. 100 gol de atsa hollanda'dan golcü almam ben arkadaş.

aks111 dedi ki...

Burda mesele kimin gelip gelmediği değil anlamsız bi şekilde patlar bu adamlar yaftasını çok kolay bi şekilde yapıştırmak.Milli maçta adam başımıza bela olmuştu sonuçta.Örnek vericeksek Ronaldo da psv den geldi,Kuyt ta Hollanda dan çıktı devam edersek her şey çıkar olumlu olumsuz ama nasıl bi önyargı var ben onu anlamıyorum sadece.Huntelaar 20 maçta 8 gol attı madridde ne kadar az değilmi.Milanda ilk 11 çıkmıyor orası doğru ama hepsi değişicek şeyler sonuçta.

Emrah D dedi ki...

O degil de Groot ne yapmis be haci. Gubellini'nin gercek hayatta olani sanki.

unknown dedi ki...

bu adam iyi güzel o kadar gol atmışta, bu adam benim gözümde golcü fln değil.. es kaza savunmaların daha sert olduğu bi lige giderse ancak penaltıdan atar gollerini..