24 Aralık 2009 Perşembe

PLAY BEATIFUL




Böyle şeyleri görünce futbolda amatör ruhun ve sportmenliğin henüz ölmediğine olan inancım daha da artıyor. Dün akşam birçok ülkede kupa maçları oynanırken Fransa'da lig maçları oynandı. Olympique Marseille Velodrome'da Auxerre'i konuk etti. Maçın ilk yarısında durum 0-0 devam ederken orta sahada iki oyuncunun arasında geçen bir çarpışma hadisesinde maçın hakemi Philippe Kalt, Marseille'den Bakari Kone'ye, Auxerre'in Sloven oyuncusu Valter Birsa'ya dirsek attığı gerekçesi ile kırmızı kart gösterdi. Kone, hiçbir şey yapmadığını ısrarla belirtse de kararını değiştirmedi. Ta ki Birsa yerden kalkana kadar. Futbolcu, hakem Kalt'a Kone'nin kendisine dirsek atmadığını bunun bir çarpışma olduğunu ve kırmızı kartının yanlış olduğunu söylüyor. Hakem de Kone'den özür dileyerek kararını geri alıyor ve Kone sahada kalıyor. Görüntüler 2:18'den sonra başlıyor, videoyu göremeyenler için linki burada.

Maç sonu hakem Kalt, "Valter bana kararımın yanlış olduğunu ve Kone'nin kasten dirsek atmadığını söyledi, ona defalarca teşekkür ederek kararımı geri aldım, bunda utanılacak bir şey yok" diyor. Dünya futbolunda, hilekarların, penaltı dalgıçlarının, rakibi oyundan attırmak için her türlü yolu deneyenlerin yanında, Sloven Birsa'ya duruşundan ötürü her türlü övgü ve resmi birkaç ödül dahi verilmeli, omuzlara alınıp tur attırılmalı. Helal olsun ulan...Eric Cantona'nın reklamı aklıma geldi. "We can make it beatiful again....BEATIFUL!!!!!"

Auxerre maçı Dennis Oliech'in 2 golüyle deplasmanda 2-0 kazandı ve beşinci sıraya tırmandı. Bordeaux en yakın rakibiyle farkı 9 yaptı. Lille bu sefer de Nancy'e 4 sallayıp üstüste beşinci maçta da 4 gol bıraktı rakip filelere. Üçüncü sırada geçen hafta mercek altına aldığımız Montpellier var. Lyon'u Stade Gerland'da 2-1 ile geçtiler.

3 yorum:

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Bence Kırmızı haklıydı sanırım Birsa ben işimi kendim hallederim demiş :) Sadece bir pozisyon önce Birsa hafif itiyor Kone'yiKone yalandan kendini yere atıyor kıvranıyor olmayınca hakeme koşup dirsek attılar yeahh diye ağlanıyor oysa Birsa hafif yemiş ama çarpışma olduğundan haksız karar diyerek iptal ettirmiş deplasmanda oynayan taımın topçusu bu hemde 1 pozisyon önce kız gibi ağlayan Kone'ye yapıyor kıyağı gönlümde marsilyayı yere itti Birsa kız takımı oldu hepsi wayy Auxerre wayy maçı kazanmaları dagüzel oyuna örnek aa hak eden kazanıyor böyle Kone efendi!!

Kalau dedi ki...

adamın kendinden iyi bilemem tabi de bana kone'nin hareketi kasti gibi geldi..Ama adama helal olsun 40 yılda bir çıkar böylesi...Maçı kazanmalarına da ayrıce sevindim.Zaten marsilya'yı ribery'yi çaldıklarından beri sevmem küme düşer inşallah şerefsizler!!

Ulaş Anlı dedi ki...

Valter birsa dunya kupasinda surpriz yildiz adayimdir. Sempatim artti baya yakismis birsa ya. pes 2009da da cok iyidir.