28 Aralık 2009 Pazartesi

GİDE GİDE DÜNYA FUTBOLU-1

















Bu köşe de TRT-GAP'a saygı duruşu olsun bari. İngiltere dışında birçok lig ara verdiğinden tüm haber ajansları transfer ağırlıklı haberler yapıyorlar. Biz de, transferleri de içeren, kısa kısa notlar halinde bir köşe yapalım her gün. Ligler tekrar başlayıp, şu transfer çılgınlığı bitince 2010 yazına kadar rafa kaldırırız.

-Önemli bir haber. Avustralya'nın Asya elemeleri tarafına geçmesinden sonra, Meksika da CONCACAF'tan ayrıldığını resmen açıkladı. CONMEBOL'de mücadele edecekler. 1993'ten beri Copa America'ya wild-card ile katılıyorlardı. Resmen üyesi oldular. Yalnız Dünya Kupası elemelerine de artık oradan gireceklerinden Meksika'yı eskisi kadar sık Dünya kupalarında göremeyebiliriz.

-Geçtiğimiz sezon 1-1 biten olaylı Chelsea-Barcelona maçının Norveçli hakemi Tom Henning Øvrebø hakemlik kariyerini askıya aldı. Aynı zamanda bir psikolog olan Øvrebø, Norveç televizyonuna yaptığı açıklamada, kendisini son 6 ayda yaşadıklarından arınmak ve kafayı dinlemek için dine verdiğini söyledi. Øvrebø 2010 Dünya Kupası'nda görevlendirilecek aday hakemler arasında yer alıyordu.

-Real Madrid taraftarları arasında yapılan ve 50.000 kişinin katıldığı ankette, David Villa % 53 oranında en fazla transfer edilmesi istenen futbolcu seçildi. İkinci sırada % 28 ile Wayne Rooney geliyor. Üçüncülükte Sergio Agüero var.

-Bunlar olurken Real'in Lille takımının yıldızı Eden Hazard'ı kadrosuna katmak için Fransız kulübünün kapısını çaldığı Daily Mail tarafından haber yapıldı. Aynı gazete, Real'den ayrılmak isteyen Guti'nin Bolton'un kıskacında olduğunu yazdı.

- Manchester City'nin de sahibi olan holdingin üyesi ve kulüp başkanı Şeyh Mansour bin Zayed Al Nahyan Real Madrid kulübünü 1 milyar euro karşılığı satın almayı hedefliyor. Fiorentino Perez ve 2010'un ilk aylarında ilk görüşme için bir araya gelecekler. Madrid kulübünün halihazırda uzun dönemli olanlar da dahil 300 milyon euroluk bir borcu var.

-Benfica, Vasco da Gama'nın 20 yaşındaki yıldız adayı Alan Kardec'ten sonra Flamengo'nun 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Airton Ribeiro Santos'u da kadrosuna katmak üzere. Flamengo başkanı Marcos Braz da bu transfer görüşmelerini doğruladı. Böylece Benfica kadrosuna 2 önemli Brezilyalıyı genç yaşta katmış olacak.

-Serie A kulüplerinden Siena, inşaat sektöründe faaliyet gösteren Massimo Mezzaroma tarafından satın alınıyor. 15 Ocakta gerçekleşecek satış işlemi sonucunda Mezzaroma 3 blok ödemeyle kulübü üzerine geçirecek.

-Pohang Steelers ile Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Brezilyalı Sergio Farias, Suudi Arabistan Ligi takımlarından Al-Ahly'nin başına geçti.

-CSKA Moscow, Igor Akinfeev'in yakın zamanda batıya transfer olma ihtimalini hesaba katarak, bu sezon ikinci liğin en iyi kalecisi seçilen 24 yaşındaki FC Sibir Novosibirsk'li Sergei Chepchugov'u ve 23 yaşındaki FK Moscow'lu Kirill Nababkin'i kadrosuna kattı.

-1990 yılından beri Japon Ligi'nde Jubilo Iwata takımında top koşturan 42 yaşındaki Masashi Nakayama, Consadole Sapporo takımı ile sözleşme imzaladı. Jpaon futbolunun efsanelerinden olan oyuncunun lig tarihinde 157, milli takımla 53 maçta 21 golü var. Aynı zamanda Japonya milli takımının dünya kupaları tarihinde attığı ilk golün de sahibi.

-Luca Toni'nin Roma'ya imza atması an meselesi. Lazio'dan ayrılan Goran Pandev de Inter'in kapısını çalmak üzere.

-Son olarak Premier Lig'de 2009 yılının en golcü 5 oyuncusunu verelim. Gol sayıları aşağıda. Rooney bu sayıya 32, Torres 29 maçta ulaştı.

5 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

"...Fiorentino Perez ve 2010'un ilk aylarında ilk görüşme için bir araya gelecekler..."

Yuha, satmaz heralde. Yani umarım. Bu ne kardeşim her takıma sulanıyorlar öh be.

Adsız dedi ki...

meksikanın aşağıya inmesi mi!! bu inanılmaz bir haber? peki sebebi ne olarak gösteriliyor? ve asıl sebep ne olabilir?

bonedriven dedi ki...

meksika neden conmebol'a geçmiş ki anlam veremedim, sürekli dünya kupası'na katılmak varken, rekabet artarsa daha iyi oluruz diye mi düşünüyorlar acaba.

Protanopia dedi ki...

Meksika kesinlikle yanlış bir tercih yapmış. Zaten katılıyordu Copa America'ya bir şekilde. Şimdi neredeyse garanti olan Dünya Kupası'na katılımı anaları ağlayarak başarabilecekler.

Bence aslında Kuzey-Güney hepten birleşmeli elemelerde ve kupada. 2-3 aşamalı olrak hallederler. Okyanusya'da toptan Asya'ya dahil olmalı. Daha doğrusu bunlar olsa güzel olur.

ozgurr dedi ki...

meksika ile ilgili habere ne conmebol un nede concacaf ın sitesinde rastlayamadım.