30 Aralık 2009 Çarşamba

GİDE GİDE DÜNYA FUTBOLU-3

















-Bolton Wanderers menajeri Gary Megson, ani bir kararla görevinden alındı. Dün akşam Hull City karşısında maçı 2-0 önde götürürken, Stephen Hunt'ın son 20 dakikadaki 2 golüne engel olamayan Bolton, ligde 18. sırada. Yardımcı hoca Chris Evans ve antrenör Steve Wigley geçici olarak görevini üstlenecekler. Bu arada bir süredir Megson'ı açıkça protesto eden taraftarlar bu karardan mutlu görünüyor.

-Benfica Brezilyalı depolamaya devam ediyor. Kardec (20, Vasco da Gama) ve Airton'dan (19, Flamengo) sonra, 24 yaşındaki Atletico Mineiro'lu Eder Luis 2 milyon euroya Lizbon kulübüne transfer oldu. Böylece Portekiz ekibinin kadrosunda 11 Brezilyalı, 18 Güney Amerikalı oyuncu toplanmış oldu.

-Guus Hiddink'in menajeri Cees van Nieuwenhuizen, Hollandalı teknik direktörün, Ciro Ferrara'nın yerine Juventus'un başına geçeceği söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek "Guus şu an Kenya'da tatilde, orada kiminle transfer görüşmesi yapacak, aslanlarla mı?" diyerek haberleri yalanladı.

-Gençlerbirliği, FC Volendam altyapısından yetişen ve kariyerinin başından beri bu kulüpte oynayan 22 yaşındaki Hamit Yıldız'ı 3,5 yıllığına renklerine bağladı.

-WfL Wolfsburg'lu Edin Dzeko, Bosna-Hersek'te yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. Dünya Kupası vizesini alamayınca görevi bırakan Miroslav Blazevic ise yılın teknik direktörü oldu. Dzeko ödülü Mismiovic ve Ibisevic'in önünde kazandı.

-Fernando Torres dün akşam Aston Villa'ya attığı son dakika golüyle, kulüp tarihinde 50 lig golü barajını en kısa sürede geçen oyuncu unvanını ele geçirdi. Torres bu sayıya 72 maçta ulaştı. Daha önceki rekor, 50 rakamına 80 maçta ulaşan Sam Raybould ve (1899-1904) ve Albert Stubbins'indi (1946-48).











-Jean Pierre Papin, Ligue 2'de onaltıncı sırada bulunan LB Chateauroux'nun başına getirildi.

-George Burley'in İskoç milli takım teknik direktörlüğünden ayrılması ve yerine Craig Levein'in getirilmesi üzerine, Burley oldukça milli takım forması giymeyeceğini belirten Kris Boyd, tekrar milli takımdan davet beklediğini açıkladı.

-Bir zamanların, süper yıldız adayı, blogda da incelediğimiz Freddy Adu, kiralandığı Belenenses'e de kendini beğendiremeyerek Benfica'ya geri döndü.

3 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Torres mükemmel bir golcü ya. Aston Villa maçındaki gol pozisyonunda top öüne düştüğünde koşu yapmaya başlar başlamaz tüm stad aha yedik demediyse ben de bişey bilmiyorum :) Torunlara hikayeleri anlatılacak cinsten bir 'striker'.

Emrah D dedi ki...

Portekiz liginin adi gecmisken futboldaki hakim guclerin cekemeyip ayagini kaydirdigi Boavista parasutsuz inisine devam ediyor. Gecen sene Honra'dalardi (ikinci seviye) yine kume dustuler bu sene II Divisao'dalar (ucuncu seviye) ve ilk 12 macta sadece 10 puan toplayarak 15'inci (sondan ikinci) sirada takiliyorlar. Hos ligde herkes yakin, 12'nci 12 puanda 6'nci 17 puanda 4'uncu 19 puanda ama yine de gidis gidis degil malesef.

Kara panterlerle birlikte uzuluyoruz.

Minero dedi ki...

Benfica'nın bu kadar forveti varken ülkemizde "Orada kendimi kanıtlamam gereken kişiler var" dediği Benfica'ya dönerse nasıl forma giyeceğini çok merak ediyorum.

Bir de Gençlerbirliği'nin Hollanda politikası çok başarılı olacak gibi görünüyor. Bir ara Avustralya'ya yönelen Cavcav ve ekibi bu sefer Hollanda'ya yöneldi. Ki FM'cilerin yakndan takip ettiği Aykut Demir sürekli forma giyerken, Hurşut Meriç zaten çok göze batıyor futbolu ile. Geçenlerde PES 2009 oynarken Hollanda Milli takımı rezervinde MERIC ismini görünce şaşırmadım değil...