16 Aralık 2009 Çarşamba

LARNAKA DIŞ HATLAR

Darius Vassell'in Türkiye'de binlerde Ankaragücü'nün konvoylarıyla karşılanmasına İngiliz basını "bu Vassell neymiş de biz göremedik" tepkisini verdiğini yazmıştık zamanında. Hep söyüyorum, ki benim söylememe gerek yok bellidir de, Ege Denizi'nin diğer yakasının insanıyla çok benzeriz birbirimize her şeyimizle.Bu da bunun bir örneği işte. Aslında buradaki örnek Ege Denizi değil Akdeniz'in diğer tarafı ile ilgili yani Kıbrıs'la. Futbolcudan çok, Michael Dudikoff'un Guatemala'da kaçırılan Amerikan elçisini kurtarmaya gittiğinde, teröristlerin elebaşını oynayan adama benzeyen İvan Campo geçtiğimiz sezon sonu Ipswich Town hocası Roy Keane onu serbest bıraktığından beri boştaydı. Bolton'da da 6 sezon oynamışlığı var öncesinde. Premier Ligde geçen 6,5 sezon sonucu kulüpsüz kaldı ve yatıyordu evinde. Alıcısı Kıbrıs 2. Ligi'nde oynayan AEK Larnaca oldu. AEK geçtiğimiz yıl 13. olarak küme düşmüştü. Şu anda ilk üç sıradaki takımın 1. Lig'e yükseldiği 2009-10 sezonunda ikinci sıradalar. İspanyol, takımla antrenmanlara çıkmak içni ülkeye geldi, anlaşma imzalanırsa takımın defansına oturacak.

Dün Kıbrıs'a inmiş Campo. İnmeden önce taraftar grupları sitelerinden "atkısını, formasını kapan 6 buçukta havalimanına gelsin" diye duyuru yapmılşlar. Yüzlerce taraftar akmış karşılamak için. Adamın futbol hayatı en fazla 2 sezon daha sürer, ahı gitmiş vahı kalmış ama hakikaten atkıyı, formayı kapan koşmuş havalimanına. Hiç kariyerli futbolcu görmemişler diyeceğim ama takımda geçmiş yıllarda Edgaras Jankauskas, Milan Osterc gibi adamlar forma giymiş. Gerçi havalimanında futbolcu karşılamanın zevki de bir başka kabul etmek lazım.

2 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Bi kere adamın ismi karizmatik, sırf ondan karşılanır valla.

Minero dedi ki...

Larnaca taraftarının yaptığı kendine tutunacak bir dal bulmak. "Abi adam 6 sene PL'de forma giymiş boru mu, ölüsü yeter" diyip davranmışlardır havalimanına. Ankargüçlülere de kızdık ama Vassel beklenini vermeye yavaş yavaş başlıyor.

Bir de Dutchman'im Milan Osterc için kariyerli demişsin ama o adamı ben Malatyada iken bir sezon canlı izledim pek yıldız kariyerli bir adam değildi sanki. En azından Kariyerinin en sağlam sezonlarından birini Malatya'da geçirdi. Tahminen Tel Aviv'deki UEFA macerasına binaen böyle dedin. Yoksa küçük Orta Doğu ve Balkanların küçük takımlarını gezen fiziği kuvvetli bir forvetidir Osterc.