14 Temmuz 2009 Salı

VASSELL HUMOUR


















Aslında pek yaptığım bir iş değil ama bir kaç dakikadır kahkahalara boğulduğum için buraya taşıma ihtiyacı duydum. The Guardian'ın her hafta derlediği youtube videolarından birisi Ankaragücü taraftarlarının Darius Vassell'i karşılaması ile ilgili. Ama beni asıl yerlere yeksan eden youtube'dan videoyu izleyen İngilizler ve diğer ülkelerdeki insanların yorumu. Buraya almak lazım bir kaçını.

"Why aren't all these Turks at work?" (Neden hiç bir Türk işte değil) - Belirteyim beni en çok güldüren bu oldu.

"Looks like they've signed Messi" (Messi'yi transfer etmiş gibiler)

"Looks like they have signed God"(Tanrı'yı transfer etmiş gibiler)

"I wonder what would they do if Lionel Messi would signed for Ankaragucu?" (Messi'yi alsalardı ne yaparlardı merak ediyorum)

"Fucking unreal!! An its only Darius Vassell!" (Bunu çevirmeyeyim)

"3 weeks into the season Darius is going be sitting at home and thinking "What the fuck have I done". At the same time, 20.000 Ankaragucu fans are going to be sitting at home and thinking "What the fuck have we done" (Lig başladıktan 3 hafta sonra Vassell evinde düşünüyor olacak. Aklımı si.eyim ben ne yaptım. Aynı anda 20.000 Ankaragücü taraftarı da evlerinde düşünüyor olacak. Aklımızı si.eyim biz ne yaptık")

24 yorum:

Adsız dedi ki...

MGreyWolfM (1 week ago)
"maybe they for it was eto!"

:)

sannti dedi ki...

Sonuncusu süpermiş. :D Olay oraya gidebilir cidden.

AbSurDMaN dedi ki...

Hahahaha sonuncusu bir harika :) Fakat bakarsınız 20 gol sallar herkes susar :)

Alper Öcal dedi ki...

Forumlarda bunların çok daha güzelleri var. Hatta Anakaragücü taraftarları da alınmış, İNgilizcesi iyi birine durumu anlattırmışlar.

Futbol açısından bakarsak benim en dikkatimi çeken yorumlar Vassell'in sahada herşeyini verdiği ve mazbut bir adam olduğuydu. Yani burnu havada bir oyuncu almadı Ankaragücü.

Başarılı olabilir bizim ligin yapısını da gözönüne alırsak.

mcD dedi ki...

benim düşüncemde şöyle
bizi "kakayı bile karşılamaya gitmeyen" ülke insanları anlayamaz. Ne ankaragücü taraftarıyım ne de futbolcuya ezilme tehlikesi geçirtmek hoşuma gidiyor. ama bu tip yorumlara yaklaşımım bu. ankaragücü için çok büyük bir transfer ve bu tür transferlere alışkın olmayan ankaragücü taraftarı da içinden geleni dışa vurmuş...
Seviyorum sıcak kanlı taraftarlarımızı.

BT dedi ki...

İngilizlerin bu tepkilerine gülen Türkleri de ben anlamıyorum. Ankaragücü tarihinde kaç kere böyle transfer yapmış ki?

Adsız dedi ki...

açıkçası ben de merak etmiyor değildim ilk soruyu.
böyle bir taraftar karşılamalarında ya da hafta içi olan bir deplasmana giderken bu kadar kişi nasıl toplanabiliyor.bu kişiler ekmek paralarını nereden kazanıyorlar.maaşlı bir işte çalışmadıkları kesin. ben de havaalanına gidip tuttuğum takımın yeni aldığı yabancı birini ilk olarak görenlerden ve karşılayanlardan olmayı ama ne işim dolayısıyla zamanım var ne de oraya gidecek kadar para harcamaya değeceğini düşünmüyorum. o paraya maça falan giderim.

HC dedi ki...

oncelikle ankaraguclu oldugumu ve bu yorumlara cok da tarafsiz bakamadigimi belirteyim, genellikle bloglarda yorum yapmayi da pek sevmem ama bu sefer biraz mecbur hissettim kendimi.

ingilizler acisindan bakinca bu karsilamanin komik gelmesi gayet normal, bizden de ibrahim uzulmez katar'a gidip 3000 kisi tarafindan karsilansa bi tarafimizla guleriz heralde ama ankaragucu acisindan bakinca isler farkli.

futbolla ilgilenmeye basladigim gunden bu zamana kadar ankaragucunun dunyaca bilinen bir yabanci transfer yaptigini hic hatirlamiyorum, hele hele ingiliz milli takiminda oynamis biri olunca taraftarin heyecanlanmasi gayet normal. bu taraftar yillarca cemal aydinin afrikadan vasat futbolcu ve turkiyeden 33 yas ustu odunlari toplamasina alisti, simdi vassell geliyor, maniche yolda, campbell la edinho yla gorusuluyor, kim ne derse desin bunlar bizim icin buyuk isimler.

isin heyecan boyutunun yaninda bir de soyle bisey var: adam ankaraya gelirken ortami, sehri, ve kulubu seversem imzalarim diyor, ingiltere'de bu kadar dusmusken ankara'ya iniyor ve binlerce insan onun icin orda toplanmis durumda, sonra 300 araclik konvoyla tesislere gidiyor vs. vs. ozetle, eger bu adam geliyorsa o taraftarin orda karsilamasinin buyuk etkisi var, bu 100%. ayrica, ayni taraftarin yillar boyunca takimin hicbir iddiasi yokken her deplasmana binlerce kisiyle gitmisken burnunun ucundaki havaalanina gitmemesi icin hic bir sebep yok ki.

son olarak, bakiyorum da dalgasini gecen herkes cumlesini belli de olmaz, 20 gol de atabilir, sonucta ingiliz milli takiminda oynamis, isimli transfer, gibi kendini saglama alan cumlelerle bitiriyor. adam ingiltere'de cok bisey yapamamis da, burda kasimpasa'yla diyarbakir'la oynayacak, karsisinda gokhan zan vs. olacak' tutup da 25 gol atarsa ve ankaragucu'nu ilk 4'e sokarsa muthis bi transfer olmus olmaz mi? ha atamadi mi? cope giden 800 bin euro olur, seneye gonderilir, yillardir salak salak goller yiyen serkan kirintili da bu takimdan 650bin euro aliyordu; bu acidan bakarsak takimin zarari ne kadar fazla olabilir ki?

lembo dedi ki...

ingilizlerin anlamsız bulması normal.. onların futboldan anladığıyla, türk insanının anladığı çok farklı.. biz oturarak maç izleyip, maçtan sonra kol kola eve gidemiyoruz. belki ingilizlerin yaptığı daha doğrudur ama biz yapamayız.. bizim içimizde ateş yanıyor.. o ateş için (bknz: tivoli meydan muharebesi)

Flying Dutchman dedi ki...

İnsanların bu esprilerinde sadece futbolcu karşılamanın değil de karşılanan adamın "Darius Vassell" olmasının da etkisinin (hatta büyük ölçüde) olduğunu unutmamak lazım

Sade dedi ki...

M.City'nin taraftar forumlarında daha da fazlası vardı! İnan... Onlar için Darius Vassell normal bir oyuncu ama Ankaragücü taraftarı için!? Birde üstüne misafir perverliğimiz...

ziggytheking dedi ki...

Kulübün taraftarı olan HC'nin yaptığı yorumlar doğru ise 650binlik Serkan yerine 800binlik Vassell'i denemek daha iyidir. İngilizler tipik davranışlarını göstermişler, çok da sallamamak lazım.

Ayrıca sayın Dutchman Vassell Ankara'ya saat 19'da indi. Böyle bakınca hiç komik olmadı o yorum.

Flying Dutchman dedi ki...

böyle ayrıntıya gireceksek ben de 4-5 saat boyunca insanların orada beklediğini söyleyeyim. Oradakiler tam 19.00'da gelmedi elbet havalimanına....

Gençay Ergez dedi ki...

ingilizler futbolcuyu pek önemsemiyor olabilirler. Arap Amerikan sermayelerle bi ton dünya yıldızı geldiği için onlara normaldir. Ancak ligimizin durumuna baktığımızda Vassell oynar yada oynamaz Ankaragücü süper ve büyük iş yaptı. Anelka da geldi fenerde oynamadı Chelsea de döktürüyor. Oyuncu karşılama jesttir şovdur takmamak gerek. 3 istanbullu her sene dünya starlarını getiriyorda noluyor dinamo kiev yine uefada yarı finale çıkıyor biz izliyoruz.

varol döken dedi ki...

ben darius vassell'in karşılanmasını saçma bulmadım HC isimli ankaragücü taraftarının açıklamasına da bayıldım...

ama yorumlara da çok güldüm...

nasıl olacak şimdi?

bilog dedi ki...

Neden hiçbir Türk işte değil? harbiden en bombası. Ben de İstanbul'da öğlen saatlerinde köprü trafiğiyle boğuşuyor olursam aynı soruyu sorarım hep. Neden bu saatte bu insanlar burda? Niye işte değiller? :)

AbSurDMaN dedi ki...

@ HC

Ben dalga geçmedim sadece konuda yazılmış olan yorumu beğendim, kaldı ki bu gözler kariyeri eleştrilen ve bir sezonda çift basamaklı gol sayısı bile görmeyen Milan Baros'u gördü, Vassell'den de ligde 12+ gollük bir performans bekliyorum şahsen. Bir de bu transferin başka bir yönü daha var, hayatı boyunca Ankaragücü maçına gitmeyen ben, nedir ne değildir diyerekten en azından bir maça gitmeyi düşünür oldum, yani bu transferin Ankara tribünlerine de yarayacağını düşünüyorum.

Northx dedi ki...

su kapali alanda mesale yakma hadisesi beni cok eglendiriyor nedense, ozellikle de basketbol maciysa. neyse jenerasyon degistikce ogrenicez insallah.

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=nY-AOUrhrTA&feature=related

bu videoda var

Yasin dedi ki...

Valla Messi gelse abartmamak lazim. GS lisi de yapiyor Fenerlisi de, taraftar icin bu bile prestij kaynagi olmus 300 araba 500 araba... Eminim bircok Anadolu tribunu sabirsizlikla bekliyordur bomba patlasin da karsilasinlar.
Ben Galatasarayliyim, benim taraftarim yapinca hasta oluyorum, yakistiramiyorum. Hagi turist olarak geldiginde giderim karsilamaya, takim mac kazanmis deplasmanda, giderim karsilamaya, BJK li olsam Nouma reklam filmi cekmeye geldiginde kosarim, Fenerli olsam PVH icin ayni, ama bugun yeni transfere bu abarti cosku, formalarimizi asagiliyor. Tribun insanina yakistiramiyorum. Playstation insanina yakistiyorum kimse kusuruma bakmasin.

aşkın dedi ki...

En iyisi şu olmuş:

''When they realise he's crap, he's a deadman''
Elin İngilizi Gecekondu'yu nasıl da anlamış!

moroccom dedi ki...

son yorum mantıklı geldi :)

seccad dedi ki...

eğer yıllardır tunus 2.liginden gelen vasatın da altı futbolcular yüzünden kafayı bozmuşsanız, yeni yönetim cengaver gibi çıkıp birilerini tahtından edip akabinde elde para yokken (kulüp otobüsü icralık, oyuncular alacaklı, masörüne kadar alacaklı hatta kulüp çalışanları, eski yönetimden borç haricinde bişe kalmamış vs.) bişeler yapmaya çalışıyosa ve getirdiği futbolcu da ingiltere milli takımınında oynamış biriyse bu taraftar karşılamaya kalabalık gitmedi bile.
elin ingilizi istediği kadar gülsün;
komik isek bile güizayı karşılamak için birbirini ezen zengin kulüp taraftarı kadar değiliz.

HC isimli arkadaşım da çok iyi anlatmış olayı, teşekkür ederim kendisine..

Çetin Cem dedi ki...

yorumlar komik, ama buradan bakıp ankaragücü'ne kötü transfer yaptı, taraftara da "boşuna heyecanlandı" demek anlamsız. vassell'in geldiği takım şu anda yıldızlar topluluğu ötesi bir hal aldığı için sanki adama çer çöp muamelesi yapılıyor ama bu adam bir dünya kupasında, bir avrupa şampiyonasında oynadı. bu transferi sivas veya trabzon yapsa da olay olurdu. üç büyüklerden birisi yapsa dahi "bakalım ya, iyi olabilir, eskiden iyiydi" derdik. tüm seneyi düşme hattının yakınlarında geçirmiş, en iyi yabancıları iglesias ile jaba olan ankaragücü taraftarı asıl gidip vassell'i karşılamasa ayıp ederdi. isabet olmuş derim sadece.

dün resmi imza da atıldı bu arada :)