3 Aralık 2009 Perşembe

LDU QUİTO HANEDANI SÜRÜYOR




















Son 2 yıl Ekvator'un LDU Quito kulübü için rüya gibi geçiyordu. Bu rüyayı dün akşam Rio de Janeiro'da devam ettirdiler. Güney Amerika futbolunun UEFA Kupası olarak gösterilebilecek Copa Sudamericana'nın iki ayaklı finalinin ilk maçında kendi evlerinde, Brezilya'nın Fluminense takımını 5-1 mağlup etmişlerdi. Dün akşam Maracana'daki 65.000 kişi önünden şampiyonluğu çıkardılar. 14. dakikada Fluminense Diegoinho'nun uzak mesafeden attığı golle 1-0 öne geçti. 4 dakika sonra ilk maçın golcülerinden Ulises de la Cruz, Paraguaylı hakem Carlos Amarilla tarafından çok ağır bir kararla oyundan atıldı ve LDU Quito 10 kişi kaldı. Devre bitmeden önce Lyon'dan ülkesine dönen Fred durumu 2-0'a getirdi. İkinci yarı boyunca LDU Quito kalecisi Alaxander Dominguez tek başıan Fluminense ataklarına karşı koymaya çalıştı ama 72. dakikada Wellington Pereira Rodrigues'in golüne engel olamadı. 3-0'a gelen maçı ve kupayı koparmak için Flu'ya bir gol yetiyordu. Son 18 dakika çöktüler Ekvator kalesine. 76'da bu sefer Fred hakem Amarilla'ya yaptığı itiraz sebebiyle oyundan atıldı. 82'de de atılma sırası Jairo Campos'daydı. LDU Quito son 8 dakikayı 9 kişi oynadı ama kalelerini savunmayı başardılar. Maç sonunda skorbord Fluminense aleyhine 3-0'lık galibiyeti gösteriyordu ama bu Brezilyalılara yetmedi. Özet burada. Özellikle ilk maçtaki LDU Quito gollerine dikkat etmenizi öneririm, birbirinden güzel goller var. 2007-08 sezonunda Sakaryaspor forması da giyen Şili'li futbolcu Claudio Graf finalin iki ayağında da LDU Quito'nun 18 kişilik kadrosundaydı ve ilk maçta son 22 dakika sahadaydı. Böylece 33 yaşındaki futbolcu kariyerini bir Copa Sudamericana ile taçlandırmış oldu.

















2008 Libertadores, 2009 Recopa Sudamericana (Süper Kupa'nın Güney Amerika versiyonu) şampiyonluklarından sonra şimdi de Copa Sudamericana. 2 senede toplam 3 uluslararası şampiyonluk kazandı takım ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda da Manchester United'a karşı final oynadı. Ekvator tarihinin en başarılı kulübü olmalarının yanında, son 2 yıldır kıtanın da en iyi takımı durumundalar. Onları Libertadores şampiyonu yapan Arjantinli teknik adam Edgardo Bauza, S. Arabistan Ligi takımlarından Al-Nassr'ın başına geçince, aynı kıtada Katar milli takımının teknik direktörlüğünü yapan ve LDU Quito'yu daha önce de çalıştırmış Uruguaylı teknik adam Jorge Fossati'yi göreve getirdiler. Fossati, Bauza'nın başarılarını devam ettirdi. 2010 Recopa Sudamericana'da da boy gösterecekler böylece. Bu kupayı üstüste kazanmış iki takım var. 1993 ve 1994 yıllarında Sao Paulo, 2005 ve 2006 yıllarında Boca Juniors. Üçüncüsü olmak için Estudiantes karşısına çıkacaklar. Bu başarıda, 8 golle turnuvanın gol kralı olan 25 yaşındaki Arjantinli forvet Claudio Bieler, Ağustos ayında PSV macerasını bitirip ülkesine dönen ve finalin ilk maçında luminense ağlarına 3 gol bırakan Edison Mendez, Arjantinli defans oyuncusu Norberto Araujo, orta sahanın yıldızı Miller Bolanos ve kaleci Aleksander Dominguez'i bir kenara ayırmak lazım.

5 yorum:

varol döken dedi ki...

videonun 7. saniyesindeki o kızı üzen bütün ekvatorlulara lanet olsun!

Flying Dutchman dedi ki...

ya sorma ben de direk takıldım ona

onu hakem üzdü ama dikkat edersen :))

attika dedi ki...

Bahsettiğiniz Graf için Mehmet Demirkol bir maç sonrası Trt'de şöyle demişti:Sakarya Lisesi'nin forveti bu Graf'tan iyi topçudur...

QuaresmA dedi ki...

bu edison mendez'i ben de nereden hatırlıyorum diyordum - ki burayı okuyunca hatırladım. fm'deki psv zamanlarımdanmış :)

o değil de bu edison mendez'in avrupa'da oynamaması ayıptır. ilk maçı bahis sebebiyle canlı izleyip hastası olmuştum, o 2. golü neydi öyle..

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Fred hakeme itirazdan demissin de, hakeme tos yapmaktan atilmis yahu. Hakem tam sari gosterecekken Fred gelip kafayi kafaya dokundurtmus.

Ulkucu Fred gibi dandik bir espri yapip kacayim ben.