22 Aralık 2009 Salı

LEGIA'DA BÜYÜK PATRONA BOYKOT

Legia Warszawa kulübünün taraftarları dünya futbol tarihinde ender görülecek bir protesto kampanyasına imza atmak üzereler. 1984 yılında Jan Wejchert tarafından kurulmuş olan ITI isimli medya kuruluşu bir süredir Varşova kulübünün de sahibi. Holding yetkilileri kulüp tribünlerini düzene sokmak gerekçesiyle bir dolu uygulamaya giriştiler. Legia taraftarları artık kombine biletlerini satın alırken koltuklarını seçemiyorlar. Bunun sebebi çok açık. Tribün gruplarının üyelerinin, birbirine yakın oturmalarını engelleyerek onlara birbirinden uzak koltuklar satmak, böylece tribündeki örgütlenmeyi engellemek. Kulüp tarafından deplasmanlara düzenlenen otobüs seferleri tamamen kaldırıldı ve maç günlerinde taraftarların şehir içinde kombine kartlarını göstererek bedava ulaşımlarına yasak getirildi. Geçtiğimiz eylül ayında, deplasmana giden 700 Legia taraftarının tutuklanmasında da ITI firmasının İçişleri Bakanlığı'na yaptığı baskının rol oynadığını söylüyorlar. ITI bir medya kuruluşu ve TVN adında bir de ulusal televizyonları var. Bu kanal yoluyla da Legia taraftarları ve tribün liderleri aleyhine sürekli olumsuz bir propaganda yapıyorlar.

Taraftar gruplarının tümü geniş çerçeveli bir boykot kararı aldılar. İç sahadaki maçlara iştirak etmeme, dış saha maçlarında da deplasman tribününden değil, ev sahibi takım tribününden bilet alma. Tabii bu alanda diğer takımların taraftar gruplarından büyük destek gördüler ve maçları onlarla beraber izleyecekler. Ayrıca kulüp mağazası ve tüm yeni kulüp logosunun üzerinde olduğu ürünler mutlak bir boykota tabi tutulacak. Bu alanda kurdukları internet sitesi dünya çapında 39.242 üyeye ulaşmış durumda. Eylemin sözcüleri, ITI Holding'e yakınlığı ile bilinen hiçbir medya mensubu ya da kuruluşuna da demeç vermiyor.

3 yorum:

Kalau dedi ki...

Helal olsun adamlara. Umarım başarılı olurlar. Ne yazık ki futbolun bu derece endüstriyel hale gelmesi böyle boktan durumlara da sebep oluyor. Umarım bi gün bizim takımlar da bu hale gelmez...

Muptela_38 dedi ki...

Davalarında başarılar.. başarılı olacaklarınada eminim.

Bizim takımların bu hale gelmesi çok ama çok zor kanımca.. fadıl akgündüz cem uzan melih gökçek tarzı kişileri türk futbolundan uzak tutabildikçe tabi.

Sosyal_FB dedi ki...

Tebaa olmayınca insanlar... Helal olsun.