23 Aralık 2009 Çarşamba

OCEAN'S FOURTEEN VE SOPALIK SUAREZ















Ajax 1961'de Hollanda Kupası'nda Rapiditas'ı 10-0 mağlup etmişti. Bu akşam Luis Suarez'in 6 gol attığı maçta, W.H.C.'yi 14-1 mağlup ettiler ve rekoru yenilediler. WHC, Wezep Hattememerbroek Combinatie'nin kısaltılmışı. Yani Wezep Hattememerbroek Birliği. 13.500 nüfuslu Wezep, 1.300 nüfuslu Hattemerbroek köylerinin birleşerek oluşturduğu takımın adı. Amatör bir takım, Pazar Ligi'nde mücadele ediyor. İki köy de Zwolle'ya çok yakın olduğu için maç FC Zwolle'nın stadyumunda idi. Stadyum 10.500 kişilik. 2 köyün toplam nüfusu 15.000 civarı. Yani kundaktaki bebekler ve belli bir yaşın üstündeki herkes işi gücü bırakıp Zwolle'ya geldi bu akşam, zira tribünler tıklım tıklımdı. Havai fişekler, tezahüratlar derken Noel coşkusuna erken girdiler. 15 tane gol izlediler ve bunlardan sadece 1 tanesi kendi takımlarından geldi. Durum 6-0 iken. Stadyumda iyi bir gürültü koptu golle beraber.

Peki maç sonu? 6 gol attı Suarez. Pierre Van Hooijdonk stüdyoda hafiften yağladı Uruguaylıyı. 2009-10 sezonunda tüm kupalarda attığı gol sayısını 30'a çıkardı, maç bitmiş. Mikrofon uzatıyorlar. Bundan demeç: "Hakemden gördüğüm sarı kart haksızdı, seyirciler homurdanınca bana sarı kart gösterdi." 6 gol, 14-1 şu bu. Ben hep diyorum, bu adam sopalık. İnsan şu maçta şu itirazı yapmaya utanır yahu. Gördüğü kartla cezalı duruma düştü, çeyrek finalde yok. İyi gözlerimiz bayram eder.

Rıdvan Dilmen: Golleri çıkar, bu maçı Ajax aldı demezsin Güntekin...
Güntekin Onay: Hocam golleri çıkarınca maç kalmıyor zaten....

olur mu?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Farklı skor kimseyi yanıltmasın dünkü maçın hakkı en az 15-14 tü. ajax henüz ciddi bir rakiple oynamadı biraz ajaxın üstüne giden takım ajaxı evire çevire yener keh keh keh
--H.U.

Adsız dedi ki...

Böyle maçlardan sonrah hep içinde halı saha geçen esprilerden yapılır ya, bu karşılaşma hakikaten onu hak etti. WHC defansının bıraktığı boşluklar, yaptığı hatalar halı sahada yapılmayan türdendi. Tabii adamlar ilk 18 dakika iyi direndi. Suarez'in neden bu kadar hırs yaptığını ve 90 dakika sahada kaldığını anlamamıştım. Herhalde dediğiniz 2009 yılındaki gol sayısını artırma isteğinden. Ama geçen grafikle verdiğiniz istatistik sanki 2009 yılındaki lig gollerini kapsıyordu.

Rıdvan