27 Aralık 2009 Pazar

PAZAR KONSERİ





















TRT gibi hissedeyim dedim kendimi. Kariyerinin son 5 yılında her transfer döneminde hem Galatasaray'a hem de Fenerbahçe'ye getirdi Türk basını onu. Inter'de, son sezonu Torino'da kiralık olmak üzere 11 sezon forma giydi. Geçtiğimiz sezon Yunan ekibi Panionios'un kadrosuna katıldı. Birçok sakatlık problemi sebebi ile neredeyse sezonun yarısında forma giyebildi. Haziran ayında kontratını 1 sene daha uzatmaya karar verdi ama 16 Aralıkta sözleşmesini feshetti ve kulüple dostça ayrıldılar. Dün özüne döndü 33 yaşındaki Uruguaylı Recoba. Futbola başladığı, ülkesi kulüplerinden Danubio ile sözleşme imzaladı. Kariyerini burada noktalayacak. 2007 yılında milli takım ile son maçını oynamıştı. Sakatlıkları ve buna bağlı performans düşüklüğü onun 2 yıldır milli takıma seçilmesindeki en büyük engel. Ülkesinde oynayacağı 6 ay, 2010 Dünya Kupası için bazı şeyleri değiştirir mi göreceğiz.

Birkaç kısa haber de geçelim. Aslında tümü teknik direktör haberleri. Çarşamba günü bahsetmiştik Ukrayna milli takımı-Lucescu flörtünü. Taraflar her konuda anlaştı. Luce yakında göreve başlayacak. Türkiye gezgini Saffet Susic, Blazevic'ten boşalan Bosna-Hersek milli takımı teknik direktörlüğü koltuğunu aldı. Dan Petrescu, kimsenin anlayamadığı şekilde Unirea Urziceni iel yollarını ayırdı. Takım Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalmayı elinden kaçırmıştı ve Avrupa Ligi'nde yola devam ediyordu. Şu anda da ligde CFR Cluj'la aynı puana sahip olarak zirveyi paylaşıyorlar. Kesinlikle başka bir takımın başına geçecektir. Son olarak 2 gündür Türk milli takımı için adı geçen Martin Jol, Hollanda basınına "Türk milli takımı hakkında hiçbir şey duymadım" dedi.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir haber de medyadan;Spormax spikeri Mick McCarthy reserve takımıyla çıktığı maç için birçok eleştiri aldı ama sonrasında çıktığı 3 maçı kazanınca bu eleştirilerin haksızlığı ortaya çıktı dedi:))

Adsız dedi ki...

Dan Petrescu kurada Liverpoolu çekince kederinden görevi bırakmıştır:)

Alpisbayram dedi ki...

Recoba :)

Flying Dutchman dedi ki...

yalnız hakikaten yazının ilk halinde recoba kelimesi geçmiyor ha...tanımayan bir adam olsa ee kim bu ahmet mi hüseyin mi mahmut mu, bu kadar anlatıyon da diyecek

CaRtMaNtR dedi ki...

Petrescu konusunda ülkemiz takımlarından biri bir hamle yaparsa sevinirim böyle bir adamı ülkemizde hocalık yaparken görmek gerek.

Birde bu devre arası olmazsa sezon sonu Yıldıray artık başaltı bir süperlig takımına gelir. Zamanında 3 büyükler peşinden koşardı ama özellikle son 2-3 sene kendisinden çok şey aldı götürdü.